Αγαπάμε τα μεσημεριανά κουτιά | Modern Kiddo

9
Αγαπάμε τα μεσημεριανά κουτιά |  Modern Kiddo

Εκείνη την εποχή, το μεσημεριανό σας κουτί ήταν κάτι που θεωρούσατε πολύτιμο. Διαλέγατε με ανυπομονησία ένα νέο κάθε χρόνο…και το μεταφέρατε με μια αίσθηση υπερηφάνειας. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι τα μεσημεριανά κουτιά είναι πολύ πιο χρηστικά τώρα. Σίγουρα, εξακολουθούν να έχουν κινούμενα σχέδια και τι όχι πάνω τους, αλλά όλο και περισσότερα παιδάκια στην παιδική χαρά του δημοτικού σχολείου έχουν μη επώνυμες νάιλον τσάντες. Ακόμη και τα κουτιά bento, που μπορεί να είναι αγαπητέ, δεν έχουν την ίδια κρυφή μνήμη και τη μαγεία ενός κουτιού γεύματος Knight Rider, το ξέρεις; Αυτή η φωτογραφία τα συνοψίζει όλα για μένα – και μου θυμίζει εντελώς τον αδερφό μου Καρλ. Λάτρευε τον Πόλεμο των Άστρων και λάτρευε το υπέροχο μεσημεριανό κουβά του Super Friends.


εικόνα: Benjamin_oderwald

Τα κουτιά μεσημεριανού γεύματος ήταν SUPER trendy μεταξύ των συλλεκτών τη δεκαετία του ’90… σαν τον Pez. Οι τιμές διογκώθηκαν τόσο πολύ που δεν θα τις κοίταζα πραγματικά, γνωρίζοντας ότι θα κοστίζουν μια όμορφη δεκάρα. Αλλά τις προάλλες έπεσα πάνω σε ένα υπέροχο μεσημεριανό κουτί του Snoopy και μου θύμισε ότι εξακολουθώ να τα λατρεύω. Τι είδους μεσημεριανό κουτί κουβαλήσατε πίσω την ημέρα;

εικόνες: Â lunzerland

εικόνα: Â Kevin Rej

Το lunch boxed με βάση τηλεοπτικές εκπομπές ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στην εποχή μου (τη δεκαετία του ’70). Αυτό το μεσημεριανό κουτί του Charlie’s Angels?? Ήθελα πολύ ένα. Κατά ειρωνικό τρόπο, συχνά τα μεσημεριανά κουτιά ήταν για τηλεοπτικές εκπομπές που οι γονείς σου δεν θα σε άφηναν ποτέ πραγματικά να παρακολουθήσεις… ή για μπάντες που δεν άκουσες ποτέ πραγματικά σε ηλικία 8 ετών (KISS, Charlie’s Angels, η A-Team…. LAUGH IN!). Αλλά τους ήξερες μέσα από την ποπ κουλτούρα και ήθελες να είσαι μέρος όλων!

εικόνα: Â χριστιανός μοντόνε

εικόνα: Â Σάρα Κένον


εικόνα: gtycal


εικόνα: βερίκοκο χ

εικόνα: Â μέρες σκιάς

εικόνα: Â φλις αγόρι

εικόνα: Â Στέισι μαϊμού

εικόνα: Â Πάστορας Μέλλον

Καταλαβαίνω γιατί έχουν εξελιχθεί… τα κουτιά μεσημεριανού φαγητού σκουριάζουν λίγο και το νάιλον/βινύλιο καθαρίζεται ευκολότερα. Αλλά φίλε μου λείπουν εκείνες οι μέρες. Στον Wolfie αρέσει το μεσημεριανό κουτί του και του πήραμε ένα γλυκό Pokemon, αλλά ξέρω ότι δεν νιώθει την ίδια ευλάβεια που κάναμε όλοι όταν ήμασταν παιδιά.


εικόνα: μεγάλο καφέ σπίτι


εικόνα: Γκρεγκ Κένιγκ

Έχετε τις ίδιες αναμνήσεις; Ποιο ήταν το μεσημεριανό σου κουτί; Και τι θα λέγατε για τα παιδιά σας… τι κουβαλούν το μεσημεριανό τους αυτές τις μέρες; Είμαι περίεργος!

FLASHBACK // Αυτή η ανάρτηση είναι από τις πιο δημοφιλείς και πιο καρφιτσωμένες! Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να το μοιραστούμε ξανά μαζί σας σε περίπτωση που το χάσατε την πρώτη φορά!

Bir cevap yazın