Αν η Ρόμι ήταν φόρεμα

7
Αν η Ρόμι ήταν φόρεμα

Romy φόρεμα, μπροστινή όψη.

Δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου… αλλά μερικές φορές πρέπει απλώς να κυλάς με αυτό που έχεις δημιουργήσει και να το κάνεις να λειτουργήσει. Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο πίσω κατάστρωμά μου μετά από μια μέρα εργασίας από το σπίτι και εν μέσω ενός τρομακτικά ενοχλητικού και σκονισμένου έργου κατεδάφισης κουζίνας.

Είμαι εξαιρετικά κουρασμένος. Χριστούγεννα, ένα πολύ μεγάλο κλαδί δέντρου να προσγειώνεται στη στέγη μου και να ραγίζουν πλακάκια, να επιστρέψω στη δουλειά και μια κατεδάφιση/ανακαίνιση κουζίνας… ήταν μερικές εβδομάδες ταραχώδεις. Επομένως, εάν αυτό δεν έχει λεπτομέρεια… ή δεν έχει νόημα… ζητώ συγγνώμη.

«If Romy Was A Dress» μπορεί να ήταν α Γκόρμαν. Αυτό το στυλ φορέματος θυμίζει την εμβληματική αυστραλιανή μάρκα που προτιμά τα απλά σχήματα φορεμάτων που αφήνουν το ύφασμα να τραγουδά – που συχνά είναι συνεργασίες καλλιτεχνών. Google «Gorman Απογευματινό Τσάι Φόρεμα» για να δείτε τι ενέπνευσε αυτό το φόρεμα.

Τα Υφάσματα Η Ρόμι Το τοπ ήταν δημοφιλές ως «χακάρισμα φορεμάτων» και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Αν της Λίζας Η πανέμορφη εκδοχή πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν αρκετή για να σας σαγηνεύσει – τότε τα floaty καλοκαιρινά φορέματα του τελευταίου χρόνου στα καταστήματα ίσως τώρα.

Εμπνευσμένο από ένα φόρεμα Gorman πριν από μερικές σεζόν, όταν κατασκόπευα Αυτό νόστιμη επιταγή ντόμινο υφής στο Minerva’s Bower Βρήκα την ευκαιρία να μετατρέψω μια ιδέα που βουίζει στο μυαλό μου σε πραγματικότητα.

Είναι περισσότερο κρεμ παρά λευκό «στην πραγματική ζωή» – σύνδεσμος προς τον ιστότοπο που παρέχεται παρακάτω.

Είχα τη Romy στο απόρρητό μου και την είχα φτιάξει σε ένα απομεινάρι από λινό όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Η εφαρμογή ήταν καλή και μου αρέσει πώς είναι ένα slip-on top χωρίς φερμουάρ/κουμπιά που απαιτούνται. Συγγνώμη που οι ευκαιρίες φωτογραφιών μου και το blogging λείπει πολύ αυτές τις μέρες!

Έτσι δοκίμασα την κορυφή μου, αποφάσισα πού θα ήθελα να είναι η μέση του φορέματός μου και πρόσθεσα 1/2 ίντσα περιθώριο ραφής.

Έστρωσα μόνο το μπούστο καθώς ήξερα ότι η ευκολία στη μέση θα έκανε τη φούστα αρκετά ογκώδη.
Έραψα με το χέρι τη φόδρα στη ραφή της μέσης. Λατρεύω ένα τακτοποιημένο φινίρισμα.

Ως φόδρα χρησιμοποίησα τα εξωτερικά κομμάτια του μπούστου. Το επένδυσα με μαύρο γκαζόν καθώς το shepherds check έχει αρκετά ανάγλυφη υφή και δύο στρώσεις θα πρόσθεταν υπερβολική δομή στο ρούχο που ήδη θα είχε σημαντική ευκολία γύρω από τη μέση.

Εμπνευσμένη από το πρώτο hack φορέματος Romy, χρησιμοποίησα επίσης grosgrain κορδέλα για τους ιμάντες ώμου μου. Το έφτιαξα κατά τη διάρκεια του lockdown, οπότε ήμουν απλά τυχερός που είχα μερικά στο “απόθεμα” μου για χρήση.

Romy φόρεμα, πίσω όψη

Για τη φούστα χρησιμοποίησα όλο το υπόλοιπο μήκος, την έκοψα στη μέση κατά μήκος, έραψα τα δύο κομμάτια μεταξύ τους (selvedge a έως selvedge a) και μετά μάζεψα όλο το πλάτος του υφάσματος πάνω στο μπούστο. Έραψα στο χέρι ένα μικροσκοπικό στρίφωμα για να βγάλω στο έπακρο το μήκος του υφάσματος.

Στρίφωμα στενό ραμμένο στο χέρι.

Μακάρι να είχα αγοράσει 2 μέτρα ή λίγο περισσότερο αντί για 1,75 εκατοστά και αυτό θα ήταν λίγο μεγαλύτερο… αλλά η εκ των υστέρων εικόνα είναι υπέροχο και το φόρεμα είναι πάντως υπέροχο. Έτσι, αφού έβρισα τον εαυτό μου για αρκετούς μήνες… το συγχώρεσα για την αγορά που είχα σαν τον Σκρουτζ και τελικά αποφάσισα ότι μου αρέσει τελικά! Το πώς οι επιταγές ανάμεσα στο μπούστο και τη φούστα με εκνευρίζουν λίγο – αλλά μαθαίνω να ασπάζομαι τις λιτές συνήθειές μου και τι συνεπάγεται!

Εάν βάλετε τα χέρια σας στη μέση σας… δεν φαίνεται τόσο ευρύχωρο όσο μπορεί να είναι η Romy!

Έχω αγκαλιάσει καλά και αληθινά φορέματα με πολλή ευκολία, ιδανικά για τις υγρές καλοκαιρινές μέρες… και μόνο που νιώθω άνετα και χαλαρά, παλεύω να φανταστώ ότι θα επιστρέψω σε εφαρμοστά στυλ τώρα. Ίσως είναι το lockdown Covid, ο τρόπος ζωής εργασίας από το σπίτι. Ίσως είναι η ηλικία μου. Είτε έτσι είτε αλλιώς… Είμαι άνετος και χαλαρός – και πιο χαρούμενος.

Romy φόρεμα, πλάγια όψη – αν ψάχνετε ένα φόρεμα που βελτιώνει τη μέση… αυτό μπορεί να μην είναι για εσάς!

Πρότυπο: Η Ρόμι ΜπλουζαΜοτίβα υφασμάτων

Υφασμα: Ντόμινο ΕλεγχοςMinerva’s Bower

Bir cevap yazın