Αποτελεσματική Μέθοδος Εκπαίδευσης Griffon Nivernais στο σπίτι

1
Αποτελεσματική Μέθοδος Εκπαίδευσης Griffon Nivernais στο σπίτι

Ο Griffon Nivernais είναι ένας σκύλος από τη Γαλλία που εκτράφηκε αρχικά ως κυνηγετικός σκύλος. Αυτοί οι σκύλοι αναγνωρίζονται για την εξαιρετική τους ικανότητα όσφρησης. Ταιριάζουν καλύτερα στην αγροτική ζωή και όχι στην πόλη, καθώς είναι πολύ ενεργητικοί σκύλοι και απαιτούν πολλή εκπαίδευση.

Είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για την οικογένεια με παιδιά. Είναι πολύ δραστήριοι στη φύση και μπορούν να συνεχίσουν να ασκούνται και να παίζουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν τεμπελιάζουν ποτέ και είναι σε εγρήγορση. Δεν είναι τόσο εύκολο να εκπαιδεύονται.

Πότε να ξεκινήσετε την προπόνηση;

Η εκπαίδευση του Griffon Nivernais θα πρέπει να ξεκινά σε πολύ πρώιμο στάδιο περίπου στην ηλικία των 7 έως 8 εβδομάδων. Αυτή η φάση εκπαίδευσης ονομάζεται εκπαίδευση νηπιαγωγείου. Θα πρέπει να διδαχθούν εκπαίδευση υπακοής όπως να κάθονται, να μένουν και να περιμένουν. Θα πρέπει επίσης να εκπαιδεύονται στο γιογιό από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, ώστε να ακολουθούν τη συνήθεια μέχρι να γεράσουν.

Εικόνα: Χαριτωμένο και αξιολάτρευτο Griffon Nivernais
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θα πρέπει να είναι σε θέση να κατέχουν τη βασική εκπαίδευση μέχρι έξι μήνες και θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια άλλη φάση εκπαίδευσης που περιλαμβάνει: εκπαίδευση υπακοής, αθλήματα σκυλιών, παρουσίαση και αντιπαράθεση, ικανότητες κυνηγιού, ικανότητα εργασίας σε αγέλη και παρακολούθηση του αρχηγού, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Πού να ξεκινήσετε την προπόνηση;

Οι Griffon Nivernais θα πρέπει να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία, επίσης απαιτούν μεγάλο χώρο ή χώρο για την εκπαίδευσή τους. Είναι μια πολύ ενεργητική και δραστήρια ράτσα σκύλων. Προσαρμόζονται εύκολα σε τέτοιου είδους περιβάλλον.

Εικόνα: Αξιολάτρευτο Griffon Nivernais σε καθιστή στάση
Πηγή εικόνας: adobestock.com

Η προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να αποφεύγεται και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να ενθαρρύνεται λόγω της φύσης και της προσωπικότητας αυτής της φυλής. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται στις αρωματικές τους ικανότητες καθώς και στην ικανότητά τους να περπατούν σε μονοπάτια καθώς εκτρέφονται καθαρά για σκοπούς κυνηγιού.

Θα πρέπει επίσης να εκπαιδεύονται στα γαβγίσματα τους. Είναι πολύ φωνητικά σκυλιά και τείνουν να γαβγίζουν χωρίς σημάδια διακοπής. Άρα, το γάβγισμα τους θα πρέπει να είναι επίσης σε προτεραιότητα κατά την προπόνηση.

Πώς να διαμορφώσετε τα Griffon Nivernais;

Ο προγραμματισμός είναι το πιο σημαντικό και κρίσιμο μέρος κατά τη διαμόρφωση του Griffon Nivernais. Ο ιδιοκτήτης/εκπαιδευτής πρέπει να είναι σαφής σχετικά με το είδος της εκπαίδευσης που θέλουν για τον σκύλο του. Θα πρέπει να εκπαιδευτούν να επαναλαμβάνουν μια εργασία και να τους επιβραβεύουν συνεχώς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους.

Η διαμόρφωση του σκύλου πρέπει να είναι αργή και σταδιακή για να αντιληφθεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι μια ανάλυση διαφόρων παρόμοιων μικρών και συνεχών εργασιών. Οι μικρότερες εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν: το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, το γύρισμα, το κύλισμα γύρω από την κοιλιά, η μεταφορά αντικειμένων και η παροχή τους στους εκπαιδευτές/ιδιοκτήτες τους.

Η εκπαίδευση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική εάν ο ιδιοκτήτης/εκπαιδευτής κάνει τις παρόμοιες χειρονομίες που προσπαθούν να διδάξουν στα σκυλιά τους. Όπως, όπως να κάθονται όταν διδάσκουν τον σκύλο τους να κάθεται.

Μέθοδοι Εκπαίδευσης για Griffon Nivernais

Μερικές από τις βασικές διαδικασίες εκπαίδευσης για το Griffon Nivernais παρατίθενται παρακάτω:

  • Εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης
  • Εκπαίδευση clicker
  • Εκπαίδευση με βάση τις σχέσεις
  • Προπόνηση Alpha
  • Προπόνηση πέναλτι
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
  • Εκπαίδευση μοντέλο-rivel

Συνεχίστε να επισκέπτεστε το Dog Lime για περισσότερο περιεχόμενο σχετικό με τα σκυλιά!

Bir cevap yazın