Γωνιά αρχαρίων: Σχεδιάζοντας έναν εσωτερικό κήπο

6
Γωνιά αρχαρίων: Σχεδιάζοντας έναν εσωτερικό κήπο

Εντάξει, δεν χρειάζεστε πτυχίο επιστήμης για να γνωρίζετε φυτά όπως φρέσκο, εμπλουτισμένο με CO2 αέρα, και μόλις τον ρουφήξουν και τον φτύσουν, βγαίνει CO2 – εξαντλημένο. Έτσι, αν η ιδέα σας για τον εξαερισμό είναι να αντλήσετε τον αέρα στην περιοχή ανάπτυξής σας κατευθείαν πίσω στο ίδιο δωμάτιο, μην κλάψετε σε εμάς όταν τα φυτά σας αποκτούν αστείο χρώμα και αναποδογυρίζουν. Θα κρατούσατε το γερβίλο σας σε αεροστεγές δοχείο; Φυσικά και όχι. (Αν και αυτό θα διδάξει σε αυτά τα ανυπάκουα, ασέβεια των παιδιών σας ένα πολύτιμο μάθημα να μην αγγίζουν ξανά τα πράγματά σας).

Αν νομίζατε ότι τελειώσατε με την αγορά όλου του κιτ, ξανασκεφτείτε το. γιατί θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, με φρέσκο ​​αέρα να αναρροφάται στο δωμάτιο και να αντλείται ο εξαντλημένος, εξαντλημένος αέρας CO2. Ξέρουμε, ξέρουμε, ότι δεν πληρώνεστε μέχρι το τέλος του μήνα και το διαζύγιο τρώει ήδη τις οικονομίες σας – αλλά εμπιστευτείτε μας – δεν θα μετανιώσετε για αυτή τη μικρή επένδυση. Απλώς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας, της υγρασίας και των επιπέδων CO2 στην περιοχή καλλιέργειας σας. Θέλετε να διατηρήσετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας, της υγρασίας και των επιπέδων CO2 στην περιοχή καλλιέργειας σας, έτσι δεν είναι; Να λοιπόν το θέμα, θα θέλετε ο αέρας που έρχεται να έρχεται από άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας. Κατά προτίμηση όχι από το δωμάτιο καπνιστών. Ο αέρας που εισέρχεται κατευθείαν από την ύπαιθρο – προφανώς – θα εκθέσει τα φυτά σας σε εξωτερικές θερμοκρασίες και αν τυχαίνει να είναι κάτω από το μηδέν, μπράβο: Μπράβο. Όλη αυτή η σκληρή δουλειά ψάχνοντας γύρω από το σπίτι σας για το τέλειο σημείο, μεταφέροντας τον κήπο σας από την παγωμένη σοφίτα στο ζεστό υπόγειο – είμαστε τώρα πίσω στο πρώτο. Μην πείτε ότι δεν σας έχουμε προειδοποιήσει ρητά. Αντίθετα, είναι ίσως καλύτερο να αντλείτε τον υγρό αέρα του κήπου σας σε εξωτερικούς χώρους και όχι κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών. (Αν και πάλι, αυτό θα μπορούσε να είναι άλλο ένα καλό μάθημα για εκείνους τους άθλιους layabouts και την εμπνευσμένη από τους λάστιχους μανάδες τους.)

Για να είμαστε σοβαροί για ένα δευτερόλεπτο, είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε έναν πιο ισχυρό ανεμιστήρα εξαγωγής από αυτόν που παρέχει τη γνώμη σας. Ο λόγος που ο αέρας βγαίνει περισσότερος αέρας παρά εισέρχεται δημιουργεί αρνητική πίεση –που σημαίνει πρακτικά– δεν διαρρέουν παράξενα αρώματα στο υπόλοιπο σπίτι (και επίσης ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ανεμιστήρων εισόδου). Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή: χρησιμοποιήστε φίλτρα σωματιδίων – ειδικά για τον ανεμιστήρα εισόδου σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μούχλα, εξωγήινα σπόρια και έντομα να απορροφηθούν στο σπίτι σας. Ομοίως, για να βοηθήσετε στον έλεγχο των επιπέδων CO2, αξίζει να προσθέσετε ένα αναιδές φίλτρο άνθρακα στο μείγμα. Απλώς να γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα φίλτρα προκαλούν έναν βαθμό οπισθέλκουσας που μειώνει την αποτελεσματικότητα των ανεμιστήρων – κάτι που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε το σύστημά σας.

Bir cevap yazın