Εκπαίδευση Dutch Shepherd: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε εύκολα αυτήν τη φυλή στο σπίτι

2
Εκπαίδευση Dutch Shepherd: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε εύκολα αυτήν τη φυλή στο σπίτι

Ο Ολλανδικός Ποιμενικός είναι μια αθλητική ράτσα σκύλων με ισχυρή κατασκευή που εκτράφηκε ως ποιμενικός. Είναι ένας υπέροχος οικογενειακός σύντροφος για μια δραστήρια και αγαπημένη οικογένεια. Αυτή η ράτσα δεν είναι καθόλου κατάλληλη για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη σκύλου καθώς χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη σκύλου που να μπορεί να καλύψει τις σωματικές και ψυχικές του απαιτήσεις.

Ο Ολλανδικός Ποιμενικός είναι μια έξυπνη, πιστή και πολύ ενεργητική ράτσα σκυλιών που χρειάζεται σωστή εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία. Η ευέλικτη προσωπικότητά τους τα καθιστά εξαιρετική ράτσα σκύλων για εκπαίδευση. Χρησιμοποιείται ευρέως ως βοσκός, αστυνομικός, σκύλος εργασίας, επομένως η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται ανάλογα.

Πότε να ξεκινήσετε την προπόνηση;

Η εκπαίδευση του Dutch Shepherd πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Είναι μια ανεξάρτητη ράτσα σκύλου που χρειάζεται έναν αφέντη που να μπορεί να χειριστεί το πείσμα τους σαν ειδικός. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση αυτής της ράτσας είναι όταν είναι ακόμα κουτάβι και πολύ πρόθυμο να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Η βασική εκπαίδευση υπακοής θα πρέπει να ξεκινά όταν το κουτάβι γίνει 6 εβδομάδων. Είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την προπόνηση.

Καθώς το κουτάβι Dutch Shepherd σας έχει μάθει τη βασική εκπαίδευση, προχωρήστε στην προχωρημένη εκπαίδευση που θα πρέπει να ξεκινήσει σε ηλικία 4-6 μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο σκύλος σας χρειάζεται αρκετή άσκηση και πολλές δραστηριότητες για να τονώσει το μυαλό του. Επομένως, εμπλέξτε τους σε διάφορα είδη αθλημάτων σκύλων, ευκινησία και πολλά άλλα για να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό τους σε φόρμα και υγιή.

Εκπαίδευση ευκινησίας Dutch Shepherd
Εκπαίδευση ευκινησίας Dutch Shepherd.
Πηγή εικόνας: PetGuide

Πού να ξεκινήσετε την προπόνηση;

Η βασική εκπαίδευση για τον Ολλανδικό Ποιμενικό θα πρέπει να ξεκινήσει στην άνεση του σπιτιού. Είναι πολύ φοβισμένοι σε νεαρή ηλικία, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την προπόνησή τους. Έτσι, είναι καλύτερο να τα εκπαιδεύετε στο σπίτι καθώς δεν απαιτούν πολύ χώρο για βασική εκπαίδευση. Επιπλέον, θα υπάρχει λιγότερη απόσπαση της προσοχής στο σπίτι σε σύγκριση με πάρκα ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο.

Για προχωρημένη εκπαίδευση, ο σκύλος σας χρειάζεται έναν ανοιχτό χώρο όπου μπορεί να εκτελέσει την εκπαίδευσή του, όπως ευκινησία, κοινωνικοποίηση και άλλα αθλήματα σκύλων που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Ολλανδός Ποιμενικός σας έχει μάθει εκπαίδευση υπακοής και άλλα βασικά, τα οποία θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε πιο προχωρημένη εκπαίδευση.

Ολλανδικός Ποιμενικός που στέκεται δίπλα στον ποταμό
Ολλανδικός Ποιμενικός που στέκεται δίπλα στον ποταμό.
Πηγή εικόνας: Dogs NSW

Πώς να ορίσετε το Task για τον Dutch Shepherd;

Για να ορίσετε μια εργασία για τον Ολλανδικό Ποιμενικό σας, πρέπει πρώτα να του διδάξετε ορισμένες λέξεις. Για παράδειγμα, διδάξτε τους τις λέξεις κάτσε, μείνε, σταμάτα για την ίδια εργασία. Μην χρησιμοποιείτε πολλά ονόματα για την ίδια εργασία, καθώς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον σκύλο σας. Δώστε τους μερικές λιχουδιές αμέσως καθώς ολοκληρώνουν τη δεδομένη δουλειά. Τους κρατά παρακινημένους και συγκεντρωμένους στην εκπαίδευση.

Η χρήση πινακίδων χεριών καθώς και χειρονομιών σώματος μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ τον σκύλο σας στην εκπαίδευση. Εάν εκτελέσετε την ίδια εργασία και τους δείξετε πώς γίνεται, ο σκύλος σας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τις οπτικές οδηγίες. Επομένως, χρησιμοποιήστε χειρονομίες με τα χέρια και το σώμα για να κάνετε τη διαδικασία εκπαίδευσης ακόμα πιο εύκολη για τον σκύλο σας.

Εκπαιδευτική Διαδικασία

Ο Dutch Shepherd είναι ένας πολύ δραστήριος και έξυπνος σκύλος που έχει ανεξάρτητο μυαλό. Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει αποτελεσματικά εάν είστε έμπειρος ιδιοκτήτης σκύλου που ξέρει πώς να τα χειριστεί.

Θετική ενίσχυση: Η θετική μέθοδος εκπαίδευσης είναι μια από τις πιο παραγωγικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον σκύλο σας. Το να τους δίνετε λιχουδιές μετά την ολοκλήρωση μιας συγκεκριμένης εργασίας, καθώς και να τους επαινείτε φωνητικά, τους κρατά κίνητρα στην προπόνηση. Να είστε ευγενικοί μαζί τους και ποτέ μην σηκώνετε φωνή ή χέρι πάνω τους.

Κοινωνικοποίηση: Η κοινωνικοποίηση είναι ένα από τα σημαντικά μέρη της εκπαίδευσης του σκύλου σας. Όσο περισσότερο ο σκύλος σας αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους, τόσο πιο ευγενικός και όχι επιθετικός. Έτσι, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε την κοινωνικοποίηση του σκύλου σας είναι καθώς είναι 7-8 εβδομάδων. Βγάλτε τα και παρουσιάστε τα σε διαφορετικούς ανθρώπους και σκύλους.

Ευκινησία: Δεδομένου ότι ο Dutch Shepherd είναι μια ενεργή ράτσα σκύλων που λατρεύει να συμμετέχει σε διαφορετικές εργασίες, η ευκινησία είναι η καλύτερη για αυτούς. Βοηθά να διατηρήσουν το σώμα τους ενεργό και το μυαλό τους να τονωθεί. Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει η ευκινησία είναι όταν είναι 6 μηνών.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή σκύλων.

Bir cevap yazın