Εκπαιδεύστε αυτή τη φυλή στο σπίτι για να φτιάξετε ένα υπέροχο κατοικίδιο

1
Εκπαιδεύστε αυτή τη φυλή στο σπίτι για να φτιάξετε ένα υπέροχο κατοικίδιο

Το Longhaired Whippet είναι μια ράτσα σκύλου μεσαίου μεγέθους με μακρύ τρίχωμα που είναι απαλό στην αφή και φαίνεται όμορφο σε αυτό. Αυτή η ράτσα τα πάει καλά σε ένα διαμέρισμα καθώς και σε ένα σπίτι με μεγάλη αυλή για τρέξιμο. Αν και χρειάζονται τακτική άσκηση για το υγιές μυαλό και το σώμα τους, αν τους κρατάτε σε διαμέρισμα.

Αυτή η φυλή έχει ένα χαρούμενο, στοργικό, αστείο ταμπεραμέντο και τα πάει καλά σε μια οικογένεια με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση, αυτός ο σκύλος μπορεί να είναι ένας καλός και τρυφερός σύντροφος.

Η εκπαίδευση για το Longhaired Whippet θα πρέπει να ξεκινά στην ηλικία των 6-8 εβδομάδων. Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, καθώς είναι πολύ πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και να πιάσουν γρήγορα και να πιάνουν εντολές. Έτσι, ξεκινήστε από τα βασικά, όπως να του δώσετε ένα όνομα, να του διδάξετε βασικές εντολές όπως κάτσε, σταμάτα και έλα.

Η προπόνηση πρέπει να ξεκινά στην ηλικία των 6-8 μηνών. Μέχρι αυτή τη στιγμή το Longhaired Whippet θα ολοκληρώσει την εκμάθηση των βασικών και θα είναι έτοιμο για την εκ των προτέρων.

Η εκπαίδευση του μακρυμάλλης Whippet στην αρχή μπορεί να γίνει στο ίδιο το σπίτι. Η εκπαίδευση στο σπίτι με λιγότερη έλξη μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από το να τα απομακρύνετε με πολλά πράγματα γύρω από τα οποία απομακρύνουν την εστίαση του σκύλου σας.

Για προπόνηση στο γιογιό, κοινωνικοποίηση και ευκινησία, βγάλτε τα σε ανοιχτό χώρο. Εκθέστε τα αργά στον κόσμο όταν τα βγάζετε για πρώτη φορά. Ένα πάρκο ή ένα ανοιχτό μέρος με λιγότερη απόσπαση της προσοχής θα βοηθήσει τον σκύλο σας να μάθει γρήγορα.

Μακρυμάλλες Whippets έτοιμοι για βόλτα
Μακρυμάλλες Whippets έτοιμοι για βόλτα.
Πηγή εικόνας: windhound.com

Για να ορίσετε την εργασία για το Longhaired Whippet σας, πρέπει να σχηματίσετε μια συγκεκριμένη λέξη για μια συγκεκριμένη εργασία που βοηθά το σκύλο σας να κατανοήσει εύκολα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «κάτσε» για να κάνετε το σκύλο σας να καθίσει. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές λέξεις για μια εργασία. Θα μπερδέψει μόνο τον σκύλο σας και μπορεί να μην μάθει ποτέ τι προσπαθείτε να του διδάξετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος και τη χειρονομία των χεριών, για να το καταλάβετε πιο καθαρά. Ο σκύλος σας θα ακολουθήσει τα λόγια και τις χειρονομίες σας και θα οδηγήσει την εντολή με πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Η εκπαίδευση του Μακρυμάλλου Whippet δεν είναι δύσκολη υπόθεση εάν είστε καλός ηγέτης. Είναι έξυπνοι και μαθαίνουν γρήγορα νέα πράγματα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τις παρακάτω μεθόδους για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας για αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

Ο μακρυμάλλης Γουίπετ στέκεται στο γήπεδο
Ο μακρυμάλλης Γουίπετ στέκεται στο γήπεδο.
Πηγή εικόνας: Mydearwhippet.com

Ηγεσία: Όταν το Longhaired Whippet είναι ακόμα κουτάβι, δημιουργήστε μια σταθερή και συνεπή ηγεσία πάνω τους. Καθώς αρχίζουν να σας βλέπουν ως κύριο, η εκπαίδευσή τους γίνεται πιο βολική. Ποτέ μην είστε σκληροί μαζί τους σηκώνοντας το χέρι πάνω τους ή χρησιμοποιώντας σκληρές λέξεις. Αυτό θα κάνει το σκυλί σας να φοβηθεί ή ακόμα και να γίνει επιθετικό. Έτσι, να είστε πάντα ευγενικοί αλλά συνεπείς με τον σκύλο σας.

Θετική ενίσχυση: Οι θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας. Οι περιποιήσεις, οι έπαινοι παρακινούν τον σκύλο σας να είναι πιο συγκεντρωμένος στην προπόνηση και μαθαίνει πράγματα γρήγορα. Έτσι, μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε το σκυλί σας μόλις ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία.

Ευκινησία: Όταν ο σκύλος σας ενηλικιωθεί, είναι καιρός για την εκ των προτέρων εκπαίδευσή του, η οποία περιλαμβάνει αθλήματα σκύλων, ευκινησία και πολλά άλλα που βοηθούν να διατηρείτε το σώμα του σκύλου σας υγιές και το μυαλό τονωμένο. Επομένως, μόλις ο σκύλος σας κατακτήσει τα βασικά και φτάσει περίπου στους 6 μήνες, εμπλέξτε τον στην ευκινησία.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυλές σκύλων και τις μεθόδους εκπαίδευσής τους.

Bir cevap yazın