Εκπαιδεύστε αυτή τη φυλή στο σπίτι πριν ξεφύγουν από τα χέρια

1
Εκπαιδεύστε αυτή τη φυλή στο σπίτι πριν ξεφύγουν από τα χέρια

Το McNab Shepherd είναι ένας εργαζόμενος και αθλητικός σκύλος που τα καταφέρνει εξαιρετικά στην βοσκή από άλλες ράτσες. Απαιτούν καθημερινή σωματική άσκηση που τους κρατά απασχολημένους και δραστήριους όλη την ημέρα. Η έξυπνη και έμπειρη φύση τους τους κάνει εύκολο να εκπαιδεύονται με θετικότητα και κίνητρο.

Μπορούν να τρέξουν εκατοντάδες μίλια σε μια μέρα ενώ οδηγούν τα κοπάδια τους. Αυτές οι ράτσες λειτουργούν επίσης ως σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι αναζήτησης στοιχείων και σκύλοι έρευνας περιοχής για αγνοούμενους.

Πότε να εκπαιδεύσετε τον McNab Shepherd;

Η εκπαίδευση του McNab Shepherd θα πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, όταν φτάσουν στην ηλικία των 8 εβδομάδων. Όντας ευφυή εκτροφή, μαθαίνουν τα πάντα εύκολα και γρήγορα που ωφελούν την προπόνηση. Τα νεαρά κουτάβια δίνουν λιγότερη προσοχή κατά την προπόνηση, ως εκ τούτου, διδάξτε τους μερικές απλές εντολές όπως «κάτσε», «κάτω» και «μείνε», στην αρχή. Επιπλέον, εκπαιδεύστε τα για το σπάσιμο του σπιτιού και την εκπαίδευση στο γιογιό.

Όταν γίνουν 4 μηνών, ξεκινήστε την προπόνηση και βεβαιωθείτε ότι είναι εξοικειωμένοι με όλη τη βασική εκπαίδευση. Προς το παρόν, διδάξτε τους εντολές όπως “Spin”, “Go and Fetch”, “Bark, “wait”, “Stand Tall” και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, προχωρήστε σιγά σιγά στις επιπλέον δραστηριότητές τους όπως η ευκινησία, τα αθλήματα σκύλων και ο αγώνας σκύλων.

Πού να εκπαιδεύσω τον McNab Shepherd;

Ξεκινήστε την προπόνησή τους στο σπίτι καθώς αισθάνονται πιο άνετα γύρω από το γνωστό τους περιβάλλον. Η αρχική τους εκπαίδευση δεν θα είναι δύσκολη, ώστε να μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε ακόμη και στην κουζίνα σας. Να θυμάστε πάντα να επιλέγετε ένα ήσυχο μέρος για την εκπαίδευσή τους καθώς το κουτάβι αποσπάται εύκολα από το περιβάλλον. Για παράδειγμα, μπορούν να κυνηγούν πουλιά ή κατοικίδια κάθε φορά που τα βλέπουν. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουν, αλλάξτε το μέρος της εκπαίδευσης στο έδαφος, στο πάρκο ή στην πίσω αυλή.

Ο McNab Shepherd στο καθήκον του στο κοπάδι.
Πηγή εικόνας: McNab Shepherd Registry

Παρά την προπόνηση στο σπίτι, αν δυσκολεύεστε κατά την εκπαίδευσή τους, μπορείτε να τα στείλετε σε ένα προπονητικό κέντρο. Μπορούν να μάθουν περισσότερες δεξιότητες και τεχνικές στο σχολείο. Επίσης, ο McNab Shepherd θα είναι πιο κοινωνικοποιημένος και θα δείχνει καλή συμπεριφορά στο προπονητικό κέντρο.

Πώς να ορίσετε το Task για το McNab Shepherd;

Για να ορίσετε την εργασία για το McNab Shepherd, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε απλές εντολές. Πρώτα, δείξτε την εργασία που τους ανατέθηκε μόνοι σας. Για παράδειγμα, εάν διδάξετε την εντολή «κάθομαι», τότε δείξτε πώς γίνεται και μετά κάντε τα έτσι επανειλημμένα. Όποτε κάνουν σωστά την εντολή, επιβραβεύστε τους με μια λιχουδιά που τους παρακίνησε να κάνουν καλύτερα.

Για έναν ιδιοκτήτη για πρώτη φορά, είναι πάντα δύσκολο, αλλά με υπομονή και συνέπεια, θα γίνεται ευκολότερο και καλύτερο. Θυμηθείτε να είστε ο ηγέτης τους καθώς μπορεί να είναι πεισματάρηδες και να δείχνουν συμπεριφορά υποταγής. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, είναι υπέροχοι σύντροφοι για πεζοπορία, τρέξιμο και τζόκινγκ.

Ο McNab Shepherd τρέχει μαζί με τον αφέντη του.
Πηγή εικόνας: Instagram

Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκπαίδευσης του McNab Shepherd καθώς εξαρτάται από τη μέθοδο που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Για έναν ιδιοκτήτη για πρώτη φορά επιλέξτε εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές. Παρακάτω είναι μερικές από τις μεθόδους για τον σκύλο σας ενώ τον εκπαιδεύετε.

Εκπαίδευση υπακοής

Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη για κάθε σκύλο καθώς είναι για τη σωστή συμπεριφορά του που περιλαμβάνει τη βασική εκπαίδευση ως απλή εντολή. Βοηθά στον έλεγχο του θυμού, στην άνεση με τους ξένους και στην επίδειξη καλών τρόπων. Για να γίνει αυτό αποτελεσματικό, δώστε τους λιχουδιές, έπαινο και στοργή.

Αποφύγετε την τιμωρία

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα εκπαιδεύσετε εάν χρησιμοποιηθούν τιμωρίες ή σκληρές λέξεις, ο σκύλος σας δεν θα δείξει αναμενόμενη συμπεριφορά. Είναι μια ευαίσθητη φυλή, οπότε σκεφτείτε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μην χρησιμοποιείτε σκληρούς τόνους καθώς είναι εύθραυστοι και η συμπεριφορά σας μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Επιπλέον, η συμπεριφορά τους μπορεί να έχει μπούμερανγκ και να τα κάνει πιο επιθετικά και πεισματάρα.

Θετική ενίσχυση

Αυτή η μέθοδος είναι όπου δεν δείχνετε τίποτα παρά μόνο μια θετική στάση απέναντι στον σκύλο σας. Βοηθά τον ιδιοκτήτη και τον σκύλο να χτίσουν έναν ισχυρό δεσμό καθώς και να έχουν θετική νοοτροπία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Περιποιηθείτε τους με το αγαπημένο τους φαγητό ή παιχνίδια όποτε δείχνουν καλή συμπεριφορά, ώστε να το συνεχίσουν και στο μέλλον.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση εκτροφής; Κάντε κλικ εδώ στο Doglime για αυτό.

Bir cevap yazın