Εκπαιδεύστε τη μαλτέζικη φυλή σας με διαφορετική τεχνική στο σπίτι

2
Εκπαιδεύστε τη μαλτέζικη φυλή σας με διαφορετική τεχνική στο σπίτι

Τα σκυλιά της Μάλτας είναι μια ευγενική φυλή και είναι πραγματικά παιχνιδιάρικα στη φύση και μπορούν να τα πάνε καλά με οποιονδήποτε. Θεωρούνται επίσης ως σκύλοι θεραπείας. Εκτός από την ευγενική τους πλευρά, μπορούν να είναι σε εγρήγορση και ατρόμητοι.

Οι Μαλτέζοι είναι σκύλοι που χύνονται πολύ λίγο και μπορούν να γίνουν υπέροχα σκυλιά. Τα σκυλιά της Μάλτας δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους καθώς χρειάζονται σύντροφο. Είναι πολύ ενθουσιώδεις στη φύση και τείνουν να μαθαίνουν δραστηριότητες πολύ γρήγορα.

Κατάλληλη μέθοδος προπόνησης για μαλτέζικες

Θετική ενίσχυση

Η θετική ενίσχυση είναι η καλύτερη μέθοδος προπόνησης για τους Μαλτέζους. Οι Μαλτέζοι συχνά θέλουν να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους και είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε από τον ιδιοκτήτη τους. Οι ανταμοιβές που παρέχονται όταν έχουν την καλύτερη συμπεριφορά τους θα τους ενθαρρύνουν περισσότερο να είναι πειθαρχημένοι και μπορούν να γίνουν πολύ στοργικοί.

Εικόνα: Ένας χαρούμενος Μαλτέζος τρέχει στο χωράφι
Πηγή εικόνας: doglearn.com

Θα πρέπει να είστε πολύ σταθεροί ενώ εκπαιδεύετε τα Μαλτέζ, καθώς είναι μια ευγενική και πολύ μικρή ράτσα σκύλων.

Κοινωνικοποίηση

Η εκπαίδευση κοινωνικοποίησης για τους Μαλτέζους θα πρέπει να ξεκινήσει από το στάδιο του κουταβιού τους. Είναι σημαντικό να τα εκθέσετε σε άλλα άτομα εκτός από τα άτομα του νοικοκυριού και επίσης σε άλλα ζώα. Το Μαλτέζ έχει μια επιθετική και προστατευτική πλευρά όταν πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του. Για το λόγο αυτό, μπορούν να γαβγίζουν πολύ γύρω από αγνώστους. Έτσι, η εκπαίδευση κοινωνικοποίησης για τη Μαλτέζ θεωρείται πολύ σημαντική.

Υπακοή

Ο σκύλος σας πρέπει να σας υπακούει και να είναι πειθαρχημένος μέσα στο σπίτι. Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν είναι υπάκουος και πειθαρχημένος, μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς και μπορεί να δυσκολευτεί ο ιδιοκτήτης να χειριστεί τον σκύλο.

Κάνετε στην παροχή εκπαίδευσης για τους Μαλτέζους σας

  • Να είστε πάντα ευγενικοί ενώ εκπαιδεύετε τον σκύλο σας.
  • Πάντα να δίνετε εντολή στον σκύλο σας με απαλή φωνή.
  • Ο σκύλος σας πρέπει να βγαίνει έξω για να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά καθώς και με ανθρώπους.
  • Θα πρέπει πάντα να εκτιμάτε τον σκύλο σας όταν υπακούει στην εντολή σας ή δείχνει καλή συμπεριφορά.

Μην παρέχετε εκπαίδευση στους Μαλτέζους σας

  • Οι περιττές ανταμοιβές πρέπει πάντα να αποφεύγονται.
  • Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους.
  • Δεν πρέπει να εκπαιδεύετε το σκυλί σας σε κρύο καιρό, καθώς είναι πολύ ήπιο και μπορεί να αρρωστήσει πολύ εύκολα.

Πότε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση των Μαλτέζων σας;

Η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση των Μαλτέζων σας είναι όταν είναι 8 εβδομάδων. Όσο γρηγορότερα εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας τόσο πιο γρήγορα μαθαίνει και θα έχει την καλύτερη συμπεριφορά σε όλη την ενηλικίωσή του.

Εικόνα: Μαλτέζικη εκπαίδευση
Πηγή εικόνας: dreamstime.com

Το να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας από το στάδιο του κουταβιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να μυηθεί σε δύσκολη εκπαίδευση και εντολές. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να ξεκινούν από βασικές εντολές, όπως να καθίσουν, να ξαπλώσουν, να έρθουν και να μείνουν. Σταδιακά αφού γνωρίζουν τις βασικές εντολές, είναι καλό να πάνε για πιο προηγμένες εντολές και εκπαίδευση. Η προχωρημένη εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινά όταν το κουτάβι σας είναι 4 μηνών ή μεγαλύτερο.

Πού να ξεκινήσετε την εκπαίδευση των Μαλτέζων σας;

Είναι καλύτερο να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στο σπίτι, καθώς χρειάζονται μόνο 4 έως 6 μήνες για να εκπαιδεύσετε πλήρως το κουτάβι σας. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μακριά από το σπίτι, είναι καλύτερο να τον εγγράψετε στο εκπαιδευτικό κέντρο. Ο Μαλτέζος μπορεί να είναι πολύ επιθετικός όταν μένει μόνος του χωρίς καμία κοινωνικοποίηση. Επομένως, είναι καλύτερο να γράψετε το κουτάβι σας σε μια σχολή εκπαίδευσης. Το μαλτέζικο σε ένα σπίτι χωρίς τον ιδιοκτήτη του περιορίζει επίσης τις ευκαιρίες μάθησής του.

Ο σκύλος σας δεν πρέπει μόνο να είναι περιορισμένος μέσα σε ένα όριο, αλλά πρέπει επίσης να βρίσκεται σε ανοιχτό και ελεύθερο χώρο. Θα πρέπει επίσης να εκπαιδεύονται σε ανοιχτό γήπεδο καθώς ολοκληρώνει δύο στόχους ταυτόχρονα. Ένα είναι η εκπαίδευση και άλλο η άσκηση για το κατοικίδιό σας.

Για περισσότερο περιεχόμενο σχετικά με τα σκυλιά συνεχίστε να επισκέπτεστε Σκύλος Ασβέστης!

Bir cevap yazın