Εκπαιδεύστε το Saarloos Wolfdog σας – Κάντε τους να υπακούουν στην εντολή σας

0
Εκπαιδεύστε το Saarloos Wolfdog σας – Κάντε τους να υπακούουν στην εντολή σας

Το Saarloos Wolfdog είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος που προήλθε από την εκτροφή ενός Γερμανικού Ποιμενικού και ενός Ευρασιατικού Γκρίζου Λύκου. Εκτράφηκε για να ενεργεί με πιο φυσικό τρόπο ως λύκος για να είναι καλύτερος σκύλος εργασίας, καθώς ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πολύ εξημερωμένος. Είναι μια πολύ έξυπνη φυλή που μαθαίνει γρήγορα μέσω της εκπαίδευσης.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδεύσετε αυτές τις ράτσες καθώς τείνουν να είναι κυρίαρχες, επομένως πρέπει να είστε ο αρχηγός τους και να τις εκπαιδεύσετε. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να εκπαιδεύσετε το Saarloss Wolfdog σας με αποτελεσματικό τρόπο.

Πότε να εκπαιδεύσετε το Saarloss Wolfdog;

Η περίοδος εκπαίδευσης κάθε σκύλου πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 8 εβδομάδων. Πρώτον, ξεκινήστε με τη βασική τους εκπαίδευση υπακοής παράλληλα με το σπάσιμο του σπιτιού και την εκπαίδευση στο γιογιό. Διδάξτε τους μερικές απλές εντολές στην αρχή, όπως «κάτσε», «φύγε», «έλα» και «μείνε» μία κάθε φορά. Καθώς φτάνουν τους τέσσερις μήνες, βεβαιωθείτε ότι κατέχουν τις βασικές εντολές.

Saarloss Wolfdog 6 μηνών.
Πηγή εικόνας: Reddit

Όταν οι Saarloos Wolfdog γίνουν 6-8 μηνών, ξεκινούν την προηγμένη εκπαίδευσή τους με την ενασχόληση με την ευκινησία και τα αθλήματα σκύλων. Επιπλέον, διδάξτε τους νέα κόλπα και εντολές μαζί με την συναναστροφή με άλλους κυνόδοντες και αγνώστους. Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική καθώς πρέπει να ξέρουν ότι είναι φυσιολογικό να βρίσκονται κοντά σε άλλο σκύλο και ανθρώπους. Κάντε αρκετό χώρο για αυτές τις ράτσες για εκπαίδευση και μην τις αφήνετε μόνες τους για πολύ.

Πού να εκπαιδεύσετε το Saarloss Wolfdog;

Στην αρχή της εκπαίδευσής τους, διδάξτε τους στο σπίτι σας καθώς τους είναι άνετο. Σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να αλληλεπιδράτε περισσότερο μαζί τους και να γνωριστείτε καλύτερα. Η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους σε αυτή τη φάση αποσπά την προσοχή, οπότε περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν και να εξοικειωθούν με το εξωτερικό περιβάλλον.

Για προχωρημένη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, πάρτε τα σε εξωτερικούς χώρους καθώς είναι πιο συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή. Επίσης, εκπαιδεύστε τα να δένουν με λουρί τόσο για τη δική σας όσο και για την ασφάλεια των άλλων. Θυμηθείτε εάν δεν είναι έτοιμοι να βγουν έξω, τότε κοινωνικοποιήστε τους περισσότερο αντί να τους αναγκάζετε. Αυτή η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αυλή ή τον κήπο σας.

Εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου για πρώτη φορά ή δυσκολεύεστε να τον εκπαιδεύσετε, σκεφτείτε ένα κέντρο εκπαίδευσης. Με τη βοήθεια ειδικών, μπορούν εύκολα να μάθουν βασικές ή προχωρημένες προπονήσεις και άλλα αθλήματα. Η αποστολή τους στο εκπαιδευτικό κέντρο δεν θα πάει μάταια, καθώς ο σκύλος σας θα είναι πιο επιδέξιος και θα συμπεριφέρεται.

Πώς να ορίσετε την εργασία για το Saarloss Wolfdog

Για να εκπαιδεύσετε εύκολα, ο καθορισμός των καθηκόντων είναι σημαντικός, καθώς η κυρίαρχη φύση τους είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, με θετικότητα και υπομονή, μπορείτε να τον εκπαιδεύσετε καλά. Για να ορίσετε την εργασία, επιλέξτε μια λέξη ή εντολή για να εκτελέσει και, στη συνέχεια, δείξτε τη με το χέρι ή με χειρονομία σώματος. Με την επίδειξη, τείνουν να καταλαβαίνουν πιο διεξοδικά τι σημαίνει αυτό.

Εικόνα του ενήλικα Saarloss Wolfdog.
Πηγή εικόνας: Dog Breeds Worldwide

Κατά τον καθορισμό της εργασίας, χρησιμοποιήστε μια λιχουδιά για να τα επαινέσετε καθώς τους παρακινεί και να χτίσετε αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρουν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να τους αντιμετωπίζετε κάθε φορά για την καλή τους συμπεριφορά, αντί να τους δίνετε τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Περιορίστε τη θεραπεία τους καθώς η υπερβολική ποσότητα μπορεί να είναι επιβλαβής για αυτούς.

Στρατηγικές εκπαίδευσης για Saarloss Wolfdog

Ηγεσία: Αυτή η στρατηγική εκπαίδευσης είναι να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας γνωρίζει ποιος είναι ο αρχηγός ή ο άλφα του σπιτιού. Εάν τους δοθεί ο έλεγχος, τότε βλέπουν τον εαυτό τους ως κύριο σας, όχι εσάς. Για να αποφύγετε αυτό, δημιουργήστε μια ηγεσία όπου θα σας σέβονται και θα ακολουθούν τις εντολές σας. Βοηθά τον σκύλο σας να περιμένει μια εντολή πριν κάνει οτιδήποτε.

Υπακοή: Η εκπαίδευση υπακοής έρχεται πρώτη από οτιδήποτε άλλο, καθώς τους βοηθά να μεγαλώσουν πιο υπάκουα πειθαρχημένα σκυλιά. Βοηθά τον σκύλο σας να σας υπακούει όπου κι αν βρίσκεστε και τον διδάσκει να αλληλεπιδρά με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Δώστε τους περισσότερο κίνητρο κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης για να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Αποφύγετε την τιμωρία: Η τιμωρία τους δεν είναι ποτέ επιλογή κατά την προπόνηση ή ακόμα και σε καθημερινή βάση για τη λάθος συμπεριφορά τους. Δεν μαθαίνουν ποτέ από την τιμωρία καθώς τους κάνει πιο επαναστάτες και επιθετικούς στο μέλλον. Όταν δείχνουν κακή συμπεριφορά, διορθώστε τα με μια ευγενική και απαλή φωνή. Ακόμη και αυτοί συνεχίζουν να δείχνουν κακή συμπεριφορά, παίρνουν ως τιμωρία την αγαπημένη τους ιδιοκτησία.

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες εκπαίδευσης φυλών.

Bir cevap yazın