Εύκολες εκκινητές συνομιλίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φιλία

6
Εύκολες εκκινητές συνομιλίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φιλία

Είναι η αρχή της σχολικής χρονιάς και για κάποιους, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κάνουν νέους φίλους. Τόσο τα γυμνάσια όσο και τα κολέγια έχουν εγγενώς υψηλό κύκλο εργασιών. Κάθε χρόνο οι τελειόφοιτοι αποφοιτούν και μια νεοεισαχθείσα τάξη έρχεται για να αντικαταστήσει τους αριθμούς τους. Υπάρχουν μερικοί φοιτητές που θα χρειαστούν περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να αποφοιτήσουν, και αν υπάρχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές στο ίδρυμά σας, συχνά κάνουν παρέα για λίγο, αλλά ο κύκλος εργασιών εξακολουθεί να υπάρχει. Τι κάνετε λοιπόν αν οι μισοί φίλοι σας αποφοιτήσουν και δεν έχετε τελειώσει ακόμα με το σχολείο; Ή τι γίνεται αν είσαι το νέο παιδί στο μπλοκ; Πώς ακριβώς κάνεις φίλους;

Ενώ ερωτήσεις όπως “Τι έκανες το καλοκαίρι;” και από που είσαι?” είναι γενικά πιο χρήσιμα από το να παίζετε οποιονδήποτε αριθμό επαναλήψεων του «παιχνιδιού ονόματος» κατά τον προσανατολισμό, πιθανότατα δεν θα προκαλέσουν βαθιά και ουσιαστική συζήτηση. Και αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Σε αντίθεση με το νηπιαγωγείο που μπορούσες απλώς να πας σε έναν συμμαθητή, να του κρατήσεις το χέρι και να γίνεσαι αμέσως καλύτερος φίλος, οι διαπροσωπικές σχέσεις στο γυμνάσιο και στο κολέγιο είναι απείρως πιο δύσκολες. Οι μαθητές μπορεί να αισθάνονται εκτός τόπου, αμήχανοι ή βαρετοί, κάτι που εμποδίζει την ικανότητά τους να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους για να κάνουν φίλους. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, ανήκετε εκεί που είστε. Όλοι οι άλλοι αισθάνονται τόσο άβολα όσο εσείς. και δεν υπάρχει βαρετό άτομο, απλώς μια βαρετή συζήτηση.

Όπως αναφέρθηκε στο βίντεο, το βαρετό είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας να δείχνεις φυσιολογικός. Για να μην είστε βαρετοί, αγκαλιάστε τις παραξενιές σας! Πήγα στο Carleton College, ένα σχολείο που είναι γνωστό ότι έχει μαθητές που είναι «ιδιόρρυθμο» και «δύστροπο». Αντί να αφήσουν αυτό να γίνει προσβλητικό, οι περισσότεροι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη αγκάλιασαν τις ιδιορρυθμίες και την αδεξιότητα τους, και αυτό οδήγησε σε δια βίου φιλίες για πολλούς. Οι απόφοιτοι του Carleton παντρεύονται επίσης συχνά άλλους πρώην φοιτητές του Carleton. Το να είσαι φυσιολογικός σημαίνει να είσαι βαρετός, και ειλικρινά, δεν υπάρχει φυσιολογικό. Είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που ποικίλλει ανάλογα με το πού μεγάλωσες και με το ποιος περιτριγυρίστηκες, για να μην αναφέρουμε τι επισημαίνεται στα μέσα ενημέρωσης. Το μόνο φυσιολογικό που πρέπει να είσαι είναι το δικό σου εμπορικό σήμα. Οι συμφοιτητές σας θα αναγνωρίσουν ότι δεν βάζετε ψεύτικη προσωπικότητα και ότι οι φιλίες γεννιούνται με ειλικρίνεια.

Αλλά, παρακαλώ, συγχωρέστε το κήρυγμά μου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να σβήσεις τα συναισθήματα αδεξιότητας και πόσο ενοχλητικό είναι να σου λένε «απλά μην νιώθεις έτσι». Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι μερικές από τις ιδιαίτερα άβολες καταστάσεις στις οποίες έχω βρεθεί και πώς τις χειρίστηκα. εκ των υστέρων είναι 20/20, έτσι λένε. Και Το κοινωνικό άγχος είναι πραγματικό. Εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από το φόβο της αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους. μπορεί να πιστεύουν ότι οι άλλοι τους κρίνουν, γελούν μαζί τους ή γενικά αντιδρούν αρνητικά στην αλληλεπίδραση. Αυτό προκαλεί συναισθήματα αυτοσυνείδησης, ταπείνωσης, αμηχανίας, θλίψης και/ή ανεπάρκειας. Γενικά, όσοι πάσχουν από κοινωνική αγχώδη διαταραχή θα αποφεύγουν τις κοινωνικές καταστάσεις όταν είναι δυνατόν. Εάν υποφέρετε από κοινωνικό άγχος, η γνωριμία με νέους ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή και το να παίξετε το «παιχνίδι με το όνομα» μπορεί να είναι εντελώς τραυματικό. Σκεφτείτε αναζητώντας βοήθεια από έναν επαγγελματία, έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας, εάν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα του κοινωνικού άγχους ταιριάζουν με την εμπειρία σας στην αλληλεπίδραση με άλλους.

Ας επιστρέψουμε όμως στο βασικό ερώτημα: πώς κάνεις φίλους; Αν και θα είναι πιο δύσκολο για άτομα με κοινωνικό άγχος, μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο για άλλους. Είναι δύσκολο να μπείτε σε μια νέα κατάσταση ή να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει όλους τους παλιούς σας φίλους και πρέπει να τους αντικαταστήσετε. Αυτά τα ξεκινήματα συνομιλίας δεν αποτελούν εγγύηση, αλλά προσφέρουν αλληλεπιδράσεις πιο ουσιαστικές από πολλές από αυτές που θα συναντήσετε κατά τον προσανατολισμό του πρωτοετούς μαθητή.

Αρχές συνομιλίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φιλία:

 • Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο η έναρξη της σχολικής χρονιάς;
  • Υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό όταν επιστρέφεις στο σχολείο, είτε αγοράζεις νέα σχολικά είδη είτε ζητωκραυγάζεις την ποδοσφαιρική ομάδα, και ο κόσμος θέλει να το συζητήσει! Έχετε έτοιμη μια ειλικρινή απάντηση για όταν η συζήτηση αναπόφευκτα επιστρέψει σε εσάς.
 • Τι διαβάζετε αυτή τη στιγμή ή ποιο είναι ένα βιβλίο που θα προτείνατε;
  • Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ζητήσετε μια σύσταση Netflix ή εάν σας ενδιαφέρουν Παιχνίδι των θρόνων.
 • Μένετε εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης; Οπου?
  • Το κολέγιο είναι πιθανώς το μόνο κατάλληλη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ερώτηση ως αρχή συζήτησης με έναν άγνωστο. Έχει επίσης τη δυνατότητα να είναι μια σύντομη συνομιλία, οπότε φροντίστε να έχετε μια συνέχεια (π.χ. “Ω, αυτή είναι κοντά στην πισίνα, σωστά;” ή “Έχω ακούσει ότι ο κοιτώνας είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι.”)
 • Σε ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες σκέφτεστε να συμμετάσχετε;
  • Ποτέ δεν ξέρεις πόσα κοινά έχεις με κάποιον μέχρι να ρωτήσεις. Μπορεί να βρείτε έναν άλλο επίδοξο ενδοσχολικό παίκτη του πινγκ πονγκ ή φανατικός της ανακύκλωσης με μια απλή ερώτηση!
 • Γιατί διάλεξες [name of school]?
  • Αυτή η ερώτηση μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το τι παρακινεί το άλλο άτομο. Ό,τι κι αν κάνετε, όμως, μην κατευθύνετε τη συζήτηση στο θέμα των χρημάτων. Δεν χρειάζεται να ξέρετε αν μιλάτε με έναν φοιτητή με υποτροφία ή με έναν φοιτητή του καταπιστευματικού ταμείου και δεν θα πρέπει να έχει σημασία.
 • Θα συμμετάσχετε σε [upcoming local or school event]?
  • Ίσως η πόλη σας φιλοξενεί μαραθώνιο και χρειάζεται εθελοντές μαθητές ή διοργανώνει δωρεάν συναυλίες το Σαββατοκύριακο. Αν όχι, δεν λείπουν εκδηλώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις γυμνασίων και κολεγίων. Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε μια εκδήλωση, ρωτήστε αν ο άλλος σκοπεύει να σπουδάσει στο εξωτερικό ή τι θέλει να κάνει μετά το κολέγιο.
 • Σε ποια μαθήματα έκανες εγγραφή;
  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε μια τάξη μαζί ή ένα παρόμοιο ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο θέμα. Εάν όχι, μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση ρωτώντας για πιθανούς τίτλους σπουδών, ιδανικές σταδιοδρομίες κ.λπ.

Αποφοιτήστε από την περιστασιακή συζήτηση και ρωτήστε κάποιον αν θέλει να πιει καφέ στο καφέ της πανεπιστημιούπολης ή ζητήστε να καθίσει δίπλα σε κάποιον που αναγνωρίζετε σε ένα από τα μαθήματά σας. Οι φίλοι γενικά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και πολλοί από τους φίλους που κάνετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσανατολισμού δεν θα κολλήσουν, αλλά με λίγη επιμονή, θα αρχίσετε να κάνετε πραγματικούς φίλους σε ελάχιστο χρόνο.

Bir cevap yazın