Η καλλιτέχνης Katharine Watson στις εκτυπώσεις της σειράς Her Garden – Katy Elliott

0
Η καλλιτέχνης Katharine Watson στις εκτυπώσεις της σειράς Her Garden – Katy Elliott

συνάντησα της Katharine Watson εργάζομαι πάνω σε Ίνσταγκραμ. Αμέσως έπεσα για τις ντομάτες της από αυτήν Εκτυπώσεις σειράς κήπου. Τα χρώματα και το σχέδιο είναι τόσο ελκυστικά και χαρούμενα. Πρόσφατα πρόσθεσε μια εκδοχή φράουλας και έπρεπε να την έχω.

Σκοπεύω να έχω κορνίζα για το παιδικό δωμάτιο. Οι χαρούμενες φράουλες ταιριάζουν τέλεια. Πρόσφατα έβαψα το δωμάτιο μπλε, λευκό και κίτρινο. Μου έκανε το ενδιαφέρον να ακούσω περισσότερα για τη δουλειά της Katharine, γι’ αυτό τη ρώτησα αν θα μου έκανε μια συνέντευξη για να μοιραστώ τη δουλειά της με όλους εσάς. Απολαμβάνω!

katharinewatson.com


Ε: Πώς εμπνευστήκατε να σχεδιάσετε τη σειρά κήπου σας;
ΕΝΑ: Ασχολούμαι με την κηπουρική εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά πήρε μια νέα ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς έγινε το κύριο χόμπι και η κοινωνική μου διέξοδος. Απλώς ήταν λογικό να κάνουμε μια σειρά από εκτυπώσεις εμπνευσμένες από τον κήπο Αφού ούτως ή άλλως δουλεύω τόσο πολύ με φυτικά και βοτανικά μοτίβα, ήθελα να το κάνω πιο κυριολεκτικό. Επιπλέον, μπορώ να δω τον κήπο μου έξω από το παράθυρο του στούντιο, οπότε η έμπνευση ήταν κυριολεκτικά μπροστά μου.

«Μπορώ να δω τον κήπο μου έξω από το παράθυρο του στούντιο, οπότε η έμπνευση ήταν κυριολεκτικά μπροστά μου».

Katharine Watson

Τι είναι ο ριζογράφος; Το Risograph είναι μια διαδικασία παρόμοια με την μεταξοτυπία όπου το σχέδιο καίγεται σε μια οθόνη και το μελάνι προωθείται μέσα από αυτήν. Ήξερα ότι ήθελα να κάνω πολύχρωμες εκτυπώσεις για αυτήν τη σειρά, και όταν έκανα πολύχρωμες λινοκοπές στο παρελθόν, είναι συχνά μικρότερες και πιο ακριβές επειδή είναι χρονοβόρες στην εκτύπωση και μετά ξεπουλάνε γρήγορα. Ήθελα αυτά να είναι πιο προσιτά, οπότε ήξερα από την αρχή ότι θα χρησιμοποιούσα ριζογράφο για να κάνω την τελική εκτύπωση.

Χαράζω το σχέδιο από λινέλαιο, εκτυπώνω την αρχική εκτύπωση και μετά τη μετατρέπω σε εκτύπωση ριζογράφου. Με αυτόν τον τρόπο έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με την άλλη δουλειά μου, αλλά μπορώ να προσφέρω περισσότερα από αυτά και να τα διατηρήσω σε χαμηλότερη τιμή.

Θα δημιουργήσετε περισσότερο σχέδιο φέτος για να προσθέσετε σε αυτή τη σειρά;
Απολύτως! Έχω μια μεγάλη λίστα με φυτά στα οποία θέλω να δουλέψω, είμαι σίγουρος ότι αυτή η λίστα θα μεγαλώσει τώρα που ο πραγματικός κήπος αρχίζει να λειτουργεί ξανά. Ελπίζω να προσθέσω μια χούφτα νέες εκτυπώσεις κάθε λίγους μήνες. Θα είναι ένα παιχνίδι αναμονής όπως ένας πραγματικός κήπος!

Πείτε μου περισσότερα για τον κήπο σας και τι θέλετε να μεγαλώσετε φέτος;

Ο κήπος μου βρίσκεται στην αυλή μου και έχει αρκετές εκδόσεις τα τελευταία χρόνια. Ολοκληρώσαμε πλήρως την εγκατάστασή του και το φτάσαμε σε ένα πολύ καλό μέρος το 2019, μετά το φθινόπωρο ένα τεράστιο δέντρο έπεσε και κατέστρεψε ολόκληρο το πράγμα. Ήταν καταστροφικό, αλλά σήμαινε ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν το 2020 και είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο στα χέρια μας, οπότε το ξαναχτίσαμε μεγαλύτερο και καλύτερο.

Δεν υπάρχει τόση δομική δουλειά να γίνει φέτος, αν και φυτεύουμε μερικά ακόμη οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια αυτήν την άνοιξη. Το αγαπημένο μου πράγμα για να μεγαλώνω είναι Κολοκύθι αναρρίχησης επειδή μετατρέπεται σε ένα τεράστιο κλήμα με γιγάντια φύλλα που μπορείς να μεγαλώσεις πέργκολα (και νομίζω ότι η κολοκύθα είναι νόστιμη).

Καλλιεργώ επίσης μερικές νέες ποικιλίες λουλουδιών αυτό το καλοκαίρι για τις οποίες είμαι ενθουσιασμένος. το ξέρω αυτό Μεξικανική δάδα ηλιοτρόπια είναι βασικό και αγαπημένο των κηπουρών, αλλά δεν τα έχω μεγαλώσει ποτέ, οπότε είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό! Αν φαίνονται καλά, ίσως γίνουν print!

Όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά της Katharine Watson

Όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά της Katharine Watson

katharinewatson.com



Bir cevap yazın