Τα πήλινα δοχεία από τερακότα είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, στοιβάζονται συμπαγή και με βοηθούν να εξοικονομήσω νερό στον λαχανόκηπό μου. #TexasHomesteader

Πήλινες γλάστρες από τερακότα Φυτά κήπου νερού

από το Texas Homesteader ~

Βρήκα έναν υπέροχο τρόπο να χρησιμοποιώ μικρά πήλινα δοχεία από τερακότα στον λαχανόκηπό μου. Ποτίζουν τα λαχανικά του κήπου μου πιο βαθιά, ενώ διατηρούν επίσης αυτό το πολύτιμο νερό. Δείτε αυτές τις συμβουλές.

Τα πήλινα δοχεία από τερακότα είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, στοιβάζονται συμπαγή και με βοηθούν να εξοικονομήσω νερό στον λαχανόκηπό μου. #TexasHomesteaderΤα πήλινα δοχεία από τερακότα είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, στοιβάζονται συμπαγή και με βοηθούν να εξοικονομήσω νερό στον λαχανόκηπό μου. #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση θα σας οδηγήσουν σε άλλα σχετικά άρθρα για περισσότερες πληροφορίες. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε κάτι, θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια.)

Βαθιά μούλιασμα για τα ξηρά φυτά του κήπου σας

Για χρόνια χρησιμοποιούσα επαναχρησιμοποιημένα κουτιά καφέ για να ποτίζω βαθιά τα πολύτιμα φυτά του κήπου μου. Και μην κάνετε λάθος, βοηθάει.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί ένα κουτί καφέ που προορίζεται να μπει στον κάδο ανακύκλωσης. Είμαι λάτρης της χρήσης αντικειμένων με πολλούς τρόπους αντί να τα ανακυκλώνω ή να τα πετάω.

Μπορείτε να δείτε όλες τις αναρτήσεις μου με νέο σκοπό κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί:

Όλες οι αγαπημένες μας οικολογικές αναρτήσεις σχετικά με την αλλαγή χρήσης. #TexasHomesteaderΌλες οι αγαπημένες μας οικολογικές αναρτήσεις σχετικά με την αλλαγή χρήσης. #TexasHomesteader

Βρήκα όμως έναν άλλο βοηθό κήπου για διψασμένα φυτά κήπου που μουλιάζουν βαθιά. Και υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση αυτών των μικρών πήλινων δοχείων από τερακότα.

Πήλινες γλάστρες για να κατευθύνουν το νερό ξηρά φυτά κήπου

Σε μια πώληση σε γκαράζ πρόσφατα βρήκα πολλά μικρά πήλινα δοχεία 4″ – 6″ σχεδόν για τίποτα. Αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω στον κήπο μου ως το δικό μου φθηνό σπιτικό olla. Αλλά τα χρησιμοποιώ ελαφρώς διαφορετικά για να προσφέρω ακόμη περισσότερα οφέλη στον κήπο μου.

Μου αρέσει να φυτεύω Living Mulch στον κήπο μου. Οι μακριές κληματαριές από πεπόνι ή κολοκύθα που χρησιμοποιούνται ως ζωντανό σάπια φύλλα καλύπτουν το έδαφος και διατηρούν την υγρασία για τα άλλα φυτά κήπου γύρω τους. Και διατηρούν και το χώμα πιο δροσερό.

Διαβάστε περισσότερα  Πόσο συχνά να ποτίζετε ένα φυτό φιδιού

Χρησιμοποιήστε φυσικά αμπελουργικά φυτά ως ζωντανό σάπια φύλλα. #TexasHomesteaderΧρησιμοποιήστε φυσικά αμπελουργικά φυτά ως ζωντανό σάπια φύλλα. #TexasHomesteader

Επιπλέον, ως πρόσθετο όφελος, το ζωντανό σάπια φύλλα μου δίνει φαγητό!

Σωστό πότισμα χωρίς σκουπίδια για αμπελώνες

Αλλά πώς ξέρετε πού να κατευθύνετε το νερό για ένα τόσο μακρύ αμπέλι; Εννοώ ότι το αμπέλι έχει μήκος 10, 12 ή ίσως και 15 πόδια. Ωστόσο, μόνο οι ρίζες απαιτούν νερό.

Εκεί είναι που είναι χρήσιμο το κομψό μου πήλινο δοχείο. Όταν φυτέψω το πεπόνι μου, θα θάψω τον πάτο μιας πήλινης γλάστρας τουλάχιστον μερικές ίντσες στο χώμα δίπλα στο φυτό.

Όταν μεγαλώνουν τα κλήματα, η γλάστρα δείχνει πού βρίσκονται οι ρίζες. Κατευθύνω το λάστιχο του νερού εκεί και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό.

Πότισμα λαχανικών κήπων. Πήλινη γλάστρα από τερακότα δείχνει ζώνη ρίζας για πότισμα σε μακριά αμπέλια πεπονιού. #TexasHomesteaderΠότισμα λαχανικών κήπων. Πήλινη γλάστρα από τερακότα δείχνει ζώνη ρίζας για πότισμα σε μακριά αμπέλια πεπονιού. #TexasHomesteader

Το πορώδες τμήμα αργίλου που έχει αναπτυχθεί παρακάτω θα μεταφέρει νερό καθώς το έδαφος γύρω του στεγνώνει. Και η μικρή τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας επιτρέπει στο νερό να διαρρέει αργά.

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο Olla που εξοικονομεί νερό

Το olla είναι ένα πήλινο δοχείο που οι κηπουροί θάβουν στο χώμα δίπλα στα φυτά τους. Θα το γεμίσουν με νερό που διαρρέει τον πηλό καθώς το έδαφος στεγνώνει για να μεταφέρει υγρασία απευθείας στις ρίζες του φυτού.

Τα Ollas χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, ειδικά σε ξηρές περιοχές. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα και πιατάκι από τερακότα για να φτιάξετε το δικό σας φθηνό σπιτικό olla.

Πήλινη γλάστρα από τερακότα ως σπιτικό olla για να μεταφέρει νερό υπόγεια στις ρίζες των φυτών και να εξοικονομήσει νερό. #TexasHomesteaderΠήλινη γλάστρα από τερακότα ως σπιτικό olla για να μεταφέρει νερό υπόγεια στις ρίζες των φυτών και να εξοικονομήσει νερό. #TexasHomesteader

Πρέπει να σφραγίσετε την τρύπα αποστράγγισης σε ένα πήλινο δοχείο;

Πολλοί κηπουροί σφραγίζουν τη μικρή τρύπα αποστράγγισης στον πυθμένα του πήλινου δοχείου με χυτεύσιμο πηλό ή άλλα υλικά όταν τα χρησιμοποιούν για όλλα. Νιώθουν ότι εμποδίζει το νερό να στραγγίσει πολύ γρήγορα στο έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα  Προστασία των φυτών από παγετό ή παγετό

Αλλά έχω διαπιστώσει ότι τα φυτά μου συχνά χρειάζονται περισσότερη υγρασία από ό,τι μπορούν φυσικά να περάσουν μέσα από μια γλάστρα από τερακότα. Οπότε δεν βουλώνω την τρύπα στις γλάστρες μου.

Απλώς τα θάβω τουλάχιστον δύο εκατοστά στο έδαφος (για να μην τρέχει το νερό πάνω από το χώμα). Όσο πιο βαθιά θάβω τη γλάστρα, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να διαρρεύσει το νερό.

Δεδομένου ότι το νερό αποστραγγίζεται αργά κατά τη διάρκεια πολλών λεπτών έως δύο ωρών, δεν χρειάζεται να το καλύψετε ένα πιατάκι για να αποτρέψετε την εξάτμιση. Συνήθως αφήνω τις κορυφές ανοιχτές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε δοχείο από τερακότα στον κήπο;

Εάν πρόκειται να μαζέψετε μια γλάστρα από τερακότα για να τη χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας για πότισμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα δεν έχει τζάμια.

Εάν έχει προστεθεί ένα τζάμι στην επιφάνειά του, θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να διαρρεύσει το νερό, καθώς οι επιφάνειες μπορεί να μην είναι πλέον πορώδεις.

Επίσης προτιμώ να παίρνω πήλινες γλάστρες χωρίς τρύπα αποστράγγισης. Πολλές φορές η τρύπα αποστράγγισης στο πήλινο δοχείο είναι μεγαλύτερη από όσο θέλω.

Αλλά όταν παίρνω ένα πήλινο δοχείο χωρίς τρύπα, ο RancherMan χρησιμοποιεί ένα * Μύτη τοιχοποιίας από καρβίδιο για να ανοίξετε μια μικρή τρύπα.

Πήλινη γλάστρα από τερακότα με μικρή τρύπα για το πότισμα του κήπου. #TexasHomesteaderΠήλινη γλάστρα από τερακότα με μικρή τρύπα για το πότισμα του κήπου. #TexasHomesteader

Το ¼” λειτουργεί καλύτερα για μένα, επειδή είναι αρκετά μικρό για να εμποδίζει το νερό να στραγγίζει πολύ γρήγορα, αλλά αρκετά μεγάλο ώστε το νερό να μην κάθεται μέσα για πολύ καιρό.

Πήλινες γλάστρες Στοιβάζονται για εύκολη και συμπαγή αποθήκευση

Εδώ είναι που τα πήλινα δοχεία είναι σημαντικά πιο ωφέλιμα από τα επαναχρησιμοποιημένα κουτάκια καφέ.

Διαβάστε περισσότερα  Ενημέρωση λαχανόκηπου NE Texas Ιουνίου

Ενώ τα κουτιά καφέ δεν στοιβάζονται καθόλου και καταλαμβάνουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν, τα πήλινα δοχεία στοιβάζονται τακτοποιημένα για συμπαγή αποθήκευση.

Πήλινα δοχεία από τερακότα στοιβάζονται τακτοποιημένα για συμπαγή αποθήκευση. #TexasHomesteaderΠήλινα δοχεία από τερακότα στοιβάζονται τακτοποιημένα για συμπαγή αποθήκευση. #TexasHomesteader

Όταν τελειώσω την κηπουρική χρονιά, όλα τα πήλινα δοχεία μου στοιβάζονται μαζί. Γυρίζω τη στοίβα ανάποδα και τα χώνω στη γωνία του κήπου μου μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Οι πήλινες γλάστρες έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα πλαστικά δοχεία

Μου αρέσει που τα πήλινα δοχεία είναι κατασκευασμένα από πιο φυσικό υλικό από τα πλαστικά κουτιά καφέ.

Επιπλέον, τα κουτάκια του καφέ αρχίζουν να γίνονται εύθραυστα μετά από μια ή δύο σεζόν από αυτόν τον καυτό ήλιο του Τέξας. Τα πήλινα δοχεία μου θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Προσθέστε σε αυτά τα οφέλη το γεγονός ότι τα πήλινα δοχεία στοιβάζονται και αποθηκεύονται πιο συμπαγή και έχετε πραγματικά έναν νικητή!

Εάν έχετε μερικές πήλινες γλάστρες τριγύρω, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας!

~TxH~

Με ετικέτα Μια λίστα με όλες τις αναρτήσεις κηπουρικής μας. #TexasHomesteaderΜια λίστα με όλες τις αναρτήσεις κηπουρικής μας. #TexasHomesteader Μια λίστα με όλες τις φιλικές προς το περιβάλλον αναρτήσεις μας. #TexasHomesteaderΜια λίστα με όλες τις φιλικές προς το περιβάλλον αναρτήσεις μας. #TexasHomesteader Όλες οι αγαπημένες μας οικολογικές αναρτήσεις σχετικά με την αλλαγή χρήσης. #TexasHomesteaderΌλες οι αγαπημένες μας οικολογικές αναρτήσεις σχετικά με την αλλαγή χρήσης. #TexasHomesteader Οι αναρτήσεις μας για την αντιμετώπιση της ξηρασίας. #TexasHomesteaderΟι αναρτήσεις μας για την αντιμετώπιση της ξηρασίας. #TexasHomesteader Μια λίστα με τις καλύτερες θέσεις διατήρησης. #TexasHomesteaderΜια λίστα με τις καλύτερες θέσεις διατήρησης. #TexasHomesteader

Τα αγαπημένα μου Garden Hacks

Τα αγαπημένα μου hacks κηπουρικής όλα σε ένα μέρος. #TexasHomesteaderΤα αγαπημένα μου hacks κηπουρικής όλα σε ένα μέρος. #TexasHomesteader

Σχεδιασμός Κήπου

Φύτευση σπόρων

Υγεία του εδάφους

Στυλ Κήπου

Φυτά Κήπου/Συγκομιδή

Νερό / Άρδευση / Ξηρασία

Καταπολέμηση ζιζανίων

Συμβουλές κήπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ θέσεις κηπουρικής

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!