βελονοειδή φύλλα αρκεύθου μπλε αστέρι

Blue Star Juniper Companion Plants

Η μπλε αστεροειδής άρκευθος είναι ένα ελκυστικό φυτό που είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να φροντιστεί. Εάν έχετε αυτό το δημοφιλές φυτό στον κήπο σας, είναι καλό να γνωρίζετε για τα κατάλληλα συντροφικά φυτά για να αναπτυχθούν δίπλα ή μπροστά από τον μπλε άρκευθο.

Τι είναι ένα Blue Star Juniper;

βελονοειδή φύλλα αρκεύθου μπλε αστέριο φολιδωτό άρκευθο Ο blue star juniper είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος, μικρός θάμνος. Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία αειθαλές φυτό έχει σχήμα θόλου, με βελονοειδή φύλλα σε διάφορα χρώματα, που κυμαίνονται από μπλε έως ασημί και λιλά.

Οι θάμνοι του μπλε αστεριού λειτουργούν καλά ως καλύμματα εδάφους όταν συνδυάζονται με φυτά συντροφιάς που συνδυάζονται καλά με τον μπλε αστεροειδή άρκευθο.

Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς Blue Star Juniper

Πολλά διαφορετικά φυτά εδαφοκάλυψης συνδυάζονται καλά με άρκευθους με μπλε αστέρι, εξισορροπώντας, δίνοντας αντίθεση ή τονίζοντας τον εντυπωσιακό χρωματισμό και ενισχύοντας τη φυσική ομορφιά του άρκευθου.

Φυτά συντροφιάς με το μπλε φύλλωμα

Πολλά φυτά έχουν φύλλα ή λουλούδια σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, καθιστώντας τα καλά φυτά συντροφιάς για τον μπλε αστεροειδή άρκευθο. Η τοποθέτηση θάμνων παρόμοιων χρωμάτων κοντά μεταξύ τους είναι αισθητικά ευχάριστη, επειδή τα χρώματα τείνουν να αναμειγνύονται, δημιουργώντας ένα ήρεμο αποτέλεσμα.

Αυτά τα φυτά, διαθέσιμα από το τοπικό σας κέντρο κήπου, αποτελούν τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για άρκευθους με μπλε αστέρι.

Sedum

Ένα καλό φυτό συντροφιάς για την μπλε άρκευθο είναι το sedum. Υπάρχουν πολλά είδη sedum που είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να τα φροντίσετε, και φαίνονται όμορφα μαζί με τους μπλε αστέρες άρκευθους.

Όπως ο μπλε αστεροειδής άρκευθος, έτσι και στο sedum αρέσει το πλήρες φως του ήλιου και χρειάζεται μέτριο πότισμα. Και τα δύο φυτά χρειάζονται χαμηλά επίπεδα λιπάσματος και θα καταστραφούν από την υπερβολική λίπανση.

Τα Sedum κυκλοφορούν σε κοντές και ψηλές ποικιλίες. Οι πιο κοντές ποικιλίες κάνουν τα καλύτερα συντροφικά φυτά μπλε αστεριού. Η φύτευση κοντών ποικιλιών σεντούμ είναι εύκολη και επιτυγχάνεται καλύτερα με την τοποθέτηση του φυτού στο έδαφος. Νέοι βλαστοί ρίζας θα αρχίσουν να φυτρώνουν στο σημείο όπου το φυτό έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Φυτέψτε ποικιλίες sedum με ψηλό στέλεχος, κόβοντας ένα μικρό κομμάτι του στελέχους για να το εισάγετε στο έδαφος. Το στέλεχος θα ριζώσει σύντομα και ένα νέο φυτό θα αρχίσει να αναπτύσσεται.

Ευφορβία

Το Euphorbia είναι εγγενές σε πολλά μέρη της Αφρικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Αυτό το φυτό λειτουργεί καλύτερα ως φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά είναι επίσης ένα καλό φυτό συντροφιάς σε εξωτερικούς χώρους για το μπλε αστέρι αρκεύθου.

Το Euphorbia διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών, με περισσότερα από 2000 είδη. Αν και πολλά από αυτά είναι μεγάλα δέντρα, τα περισσότερα είναι χαμηλοί θάμνοι, θάμνοι ή καλύμματα εδάφους.

Οι ευφορβίες ευδοκιμούν στους περισσότερους τύπους εδάφους και έχουν παρόμοιες ανάγκες στο ηλιακό φως με τους άρκευθους με μπλε αστέρι. Και τα δύο φυτά πρέπει να φυτεύονται σε ηλιόλουστο έδαφος και να είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Δεν χρειάζονται έντονο πότισμα.

Οι Euphorbias και οι blue star junipers συνδυάζονται καλά και φαίνονται ελκυστικά όταν φυτεύονται μαζί σε βραχόκηπο.

Κρινοειδές φυτό και άνθος

ανθισμένα φυτά γιούκα που αναπτύσσονται στο δρόμο

Η γιούκα, που προέρχεται από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένας πολυετής θάμνος με μακριά, μυτερά φύλλα. Διαθέσιμο σε μια ποικιλία ειδών, η γιούκα είναι ένα άλλο καλό φυτό συντροφιάς της αρκεύθου με μπλε αστέρι.

Διαβάστε περισσότερα  Προστασία των φυτών από παγετό ή παγετό

Η αειθαλής γιούκα είναι ένας θάμνος που τα πάει καλά σε πολλά διαφορετικά κλίματα και μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες έως και 10°F. Ωστόσο, αυτό το φυτό χρειάζεται έδαφος που στραγγίζει καλά και πρέπει να φυτεύεται στον ήλιο.

Ορισμένα είδη γιούκα μπορούν να φτάσουν τα 3 πόδια και χρειάζονται αρκετό χώρο για να φτάσουν στο πλήρες δυναμικό ανάπτυξής τους. Τα μυτερά φύλλα είναι αιχμηρά ως τη βελόνα, οπότε φροντίστε να αποφύγετε τραυματισμούς.

Αγαύη

Η αγαύη είναι ένα χυμώδες φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία με μακριά φύλλα με αγκαθωτό περιθώριο που αναπτύσσονται σε σχηματισμό ροζέτας. Εγγενές στη Βόρεια Αμερική, αυτό το πολυετές φυτό χρειάζεται λίγο νερό και ευδοκιμεί σε άνυδρες περιοχές.

Το φυτό του αιώνα, ή Agave Americana, είναι ένα είδος αγαύης που τα πάει καλά σε ποικίλες συνθήκες καλλιέργειας. Αυτό το φυτό αναγνωρίζεται εύκολα από την ασυνήθιστη λευκή ρίγα του και είναι δημοφιλές για τα εντυπωσιακά όμορφα λουλούδια του.

Οι αγαύες χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως και μπορούν να φυτευτούν απευθείας στο έδαφος, σε αμμώδες έδαφος που στραγγίζει καλά.

Silver Mound

Το ασημένιο ανάχωμα, γνωστό και ως το θαλάσσια αρτεμισία, είναι κατάλληλο φυτό συντροφιάς για τον μπλε αστεροειδή άρκευθο. Εγγενές στην Ιαπωνία, αυτό το πολυετές φυτό, με τα λεπτά, ασημί-μπλε φύλλα του, ταιριάζει ιδανικά σε θερμότερα κλίματα.

Φυτέψτε ασημένια ανάχωμα ως συνοδευτικά φυτά αρκεύθου με μπλε αστέρι σε κήπο με βότανα ή βραχόκηπο, όπου αυτά τα αειθαλή είναι εξαιρετικά ως μπορντούρα ή εδαφοκάλυψη. Ο πλήρης ήλιος εξασφαλίζει υγιή ανάπτυξη με άφθονο ασημένιο φύλλωμα.

Το ασημένιο ανάχωμα χαμηλής συντήρησης είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και τα πάει καλά σε ξηρό, ήπια γόνιμο έδαφος με καλή αποστράγγιση.

Κόβετε τακτικά τα μικρά κίτρινα άνθη του ασημένιου ανάχωμα, ώστε να μην εμποδίζουν την ανάπτυξη του φυλλώματος.

Βερενίκη

Η Βερόνικα, που συχνά αποκαλείται και η βερονίκη, είναι ένα πολυετές φυτό που διατίθεται σε διάφορα χρώματα όπως μοβ, μπλε ή ροζ και είναι εύκολο να καλλιεργηθεί. Τα λουλούδια, με τα μακριά, μυτερά πέταλά τους, διαρκούν πολύ, δίνοντας ζωηρό χρώμα στα κρεβάτια σας.

Οι βερόνικες είναι ανθεκτικά φυτά που ανέχονται εύκολα τις άνυδρες συνθήκες, αλλά χρειάζονται τακτικό πότισμα τους πιο ξηρούς μήνες του καλοκαιριού.

Φυτέψτε το speedwell σε ένα ζεστό μέρος με πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Αυτό το φυτό δεν ασχολείται με τις συνθήκες του εδάφους και τα πάει καλά σε ένα ευρύ φάσμα επιπέδων pH του εδάφους.

Φτερό Πέρδικας

Το φτερό πέρδικας είναι ένα ελκυστικό εδαφοκάλυμμα που συμπληρώνει τον μπλε αστεροειδή άρκευθο και αποτελεί ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς. Αν και αυτός ο μικρός θάμνος σε σχήμα ανάχωμα έχει κίτρινα άνθη, τα ασημί-μπλε, φτερωτά φύλλα κάνουν το φτερό της πέρδικας ένα από τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για τον μπλε αστεροειδή άρκευθο.

Τα φύλλα του φτερού της πέρδικας έχουν ενδιαφέρουσα υφή, με απαλή, βελούδινη αίσθηση.

Με ύψος περίπου 3-5 ίντσες και πλάτος 15-24 ίντσες, το πλήρως ανεπτυγμένο φτερό πέρδικας προσφέρει μια πολύχρωμη αντίθεση με τον μπλε αστεροειδή άρκευθο. Οι περισσότεροι κηπουροί απολαμβάνουν να μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε συντροφικό φυτό για να το καλλιεργήσουν ως φυτά συντροφιάς μπλε αστέρι, σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Φυτέψτε το φτερό της πέρδικας σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά, σε έδαφος με καλή στράγγιση. Οι υπερβολικά υγρές συνθήκες προκαλούν ζημιά στις ρίζες, προκαλώντας τελικά σήψη των ριζών. Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά για βραχώδεις κήπους.

Διαβάστε περισσότερα  Το Kach, TwoMonkeys Travel γιορτάζει την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα το 2023 με την πρεσβεία της Νότιας Αφρικής, Μανίλα, την τελευταία 18η Ιουλίου

Ασημένιος Μπους

Ο ασημένιος θάμνος, γνωστός και με το άλλο του όνομα, ο θάμνος του μαξιλαριού, προέρχεται από τη Νότια Αυστραλία. Αυτό το φυτό είναι δημοφιλές για το όμορφο φύλλωμά του. Οι μίσχοι και τα φύλλα έχουν λαμπερό ασημί χρώμα, αστραφτερά και αστραφτερά στο φως του ήλιου.

Με τα μικρά, λαμπερά κίτρινα άνθη του, ο θάμνος του μαξιλαριού έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τον μπλε αστεροειδή άρκευθο, καθιστώντας αυτά τα δύο φυτά τέλειους συντρόφους. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά τις απαιτήσεις φωτός και νερού.

Τόσο ο θάμνος μαξιλαριού όσο και ο μπλε αστεροειδής άρκευθος τα πάνε καλά σε ξηρές συνθήκες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ο θάμνος του μαξιλαριού δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και τα μεμονωμένα δείγματα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Ντάστι Μίλερ

σκονισμένο φυτό μυλωνάς που περιβάλλεται από πολύχρωμα μονοετή φυτάΟ σκονισμένος μυλωνάς, με τα αστραφτερά ασημένια φύλλα του που μοιάζουν με δαντέλα, είναι ένα δημοφιλές φυτό με πολλά τοπία. Ως φυτό συντροφιάς για πολλά άλλα φυτά, ο σκονισμένος μυλωνάς είναι ένα υπέροχο εδαφοκάλυμμα.

Αυτό το φυτό είναι τόσο ανθεκτικό στον παγετό όσο και στην ξηρασία, καθιστώντας το ιδανικό φυτό συντροφιάς μπλε αστεριού σε περιοχές με έντονες καιρικές συνθήκες. Φυτέψτε σκονισμένο μύλο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστο σημείο με απογευματινή σκιά.

Λεβάντα

Με τα όμορφα, ανοιχτόχρωμα μωβ άνθη της με μακρύ στέλεχος, η λεβάντα κάνει ένα τέλειο φυτό συντροφιάς με μπλε αστέρι. Αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό τα πάει καλά σε ξηρές συνθήκες, ευδοκιμεί σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά.

Καλλιεργήστε δενδρύλλια λεβάντας, φυτεύοντας σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος αναμεμειγμένο με οργανική ύλη.

Άλλα φυτά με μπλε χρώμα

Υπάρχουν πολλά άλλα είδη φυτών που ανθίζουν με μπλε ή λιλά λουλούδια και κάνουν καλά φυτά συντροφιάς με μπλε αστέρι. Οι ποικίλες αποχρώσεις του μπλε και του λιλά αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύοντας την ομορφιά κάθε φυτού.

Υπάρχουν πολύ λίγοι κανόνες σχετικά με το τι μπορεί ή δεν μπορεί να φυτευτεί ως φυτό συντροφιάς. Επιλέξτε τα φυτά που λειτουργούν καλύτερα στον κήπο σας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις φυτών με γαλάζια άνθη για να φυτέψετε δίπλα στον μπλε αστεροειδή άρκευθο τόσο σε μικρούς κήπους όσο και σε μεγαλύτερους χώρους.

Υδραγεία

Η ορτανσία, γνωστή και ως η υδραγεία, είναι ένας πολύχρωμος θάμνος που αγαπά τον ήλιο το πρωί και τη μερική σκιά το απόγευμα. Το χρώμα των ανθέων της ορτανσίας ποικίλλει ανάλογα με την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του εδάφους, αλλά τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του μωβ.

Με τα μεγάλα μπλε ή μωβ κεφάλια της και τη μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, η ορτανσία είναι ένα τέλειο φυτό συντροφιάς για τον μπλε αστεροειδή άρκευθο. Ποτίστε τις ορτανσίες τακτικά για να αποτρέψετε το μαρασμό των φύλλων.

Οι ορτανσίες δημιουργούν εξαιρετικά λουλούδια για τοποθέτηση σε βάζα και το κόψιμο των κεφαλιών ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. Κόβετε τις ορτανσίες κάθε χρόνο στο τέλος της περιόδου ανθοφορίας, για να εξασφαλίσετε παραγωγικές ανθοφορίες την επόμενη χρονιά.

Ίρις

Η ίριδα είναι ένα πολυαγαπημένο φυτό με πάνω από 200 διαφορετικές ποικιλίες. Πήρε το όνομά του από την Ίρις, την ελληνική θεά του ουράνιου τόξου, αυτό το φυτό έχει πολλά εντυπωσιακά χρώματα, όπως κίτρινο, λευκό και διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του λιλά και του μωβ. Οι ποικιλίες ίριδας με μπλε τόνους λειτουργούν καλά ως σύντροφος του μπλε αστεριού άρκευθου.

Διαβάστε περισσότερα  Τι να φορέσετε με το Palazzo Pants: Wide-Leg Wonders

Οι ίριδες είναι από τα πρώιμα ανθισμένα πολυετή φυτά και είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Αυτά τα φυτά απολαμβάνουν τη θερμότητα και θα ευδοκιμήσουν σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Είναι ανθεκτικά φυτά και αναπτύσσονται καλά στις περισσότερες κηπουρικές ζώνες των ΗΠΑ.

Επειδή οι ίριδες πολλαπλασιάζονται γρήγορα, θα πρέπει να διαχωρίζονται κάθε 2-3 χρόνια για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Ο διαχωρισμός των ίριδων θα διασφαλίσει ότι τα φυτά διαρκούν για πολλά χρόνια.

Αγάπανθους

Το agapanthus, κοινώς γνωστό ως το κρίνος του Νείλου, είναι ένα μωβ λουλούδι με μακρύ μίσχο με μεγάλο κεφάλι.

Το βαθύ μωβ χρώμα κάνει τον agapanthus ένα υπέροχο φυτό συντροφιάς του μπλε αστεριού, επειδή τα χρώματά τους είναι τόσο παρόμοια. Τα φυτά του Agapanthus είναι ψηλά, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σκηνικό για μπλε αστέρια άρκευθους σε παρτέρια.

Ανθίζοντας από την αρχή της άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού, το Agapanthus είναι εύκολο να αναπτυχθεί και είναι καλά σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά. Αυτό το φυτό χρειάζεται πολύ νερό τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην αφυδατωθεί.

Η καλύτερη εποχή για φύτευση κρίνου του Νείλου είναι η άνοιξη, για να δοθεί χρόνος στο φυτό να ριζώσει και να εγκατασταθεί πριν εγκατασταθούν τα κρύα του χειμώνα.

Ανθος αραβοσιτου

ανθισμένα αραβοσιτέλαια σε ένα χωράφι έξω

Το άνθος αραβοσίτου, μερικές φορές στοργικά γνωστό ως το κουμπί εργένη, είναι ένα ετήσιο ανθοφόρο φυτό που βρέθηκε αρχικά σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Επειδή το άνθος αραβοσίτου αναπτύσσεται, τόσο ελεύθερα και εύκολα, θεωρήθηκε ότι ήταν ζιζάνιο σε ορισμένες περιοχές όπου εισέβαλλε στα χωράφια αραβοσίτου, δίνοντας στο φυτό το όνομα Ανθος αραβοσιτου.

Τα άνθη αραβοσίτου είναι εύκολο να διατηρηθούν, αλλά πρέπει να τραβηχτούν και να απορριφθούν στο τέλος της περιόδου ανθοφορίας. Φυτέψτε ξανά κάθε χρόνο για μια συναρπαστική επίδειξη μικρών μπλε λουλουδιών όλο το καλοκαίρι.

Το κενταύριο κάνει καλό σύντροφο για το μπλε αστέρι αρκεύθου επειδή και τα δύο φυτά έχουν παρόμοιο χρωματισμό. Πασπαλίστε σπόρους αραβοσίτου ανάμεσα στον μπλε αστεροειδή άρκευθο για μια πλούσια ανάμειξη δύο εκπληκτικών μπλε λουλουδιών.

Γλυκίνη

Το φυτό wisteria αναπτύσσεται σε αμπέλια, με μεγάλες συστάδες από κρεμαστά άνθη σε μια εντυπωσιακή επίδειξη λιλά και μοβ. Η Wisteria φτιάχνει το τέλειο συντροφικό φυτό μπλε αστεριού, με το μωβ των λουλουδιών wisteria να τονίζει και να συμπληρώνει το μπλε του άρκευθου.

Οι Wisteria αναπτύσσονται εύκολα και γρήγορα και πρέπει να εξημερωθούν και να οδηγηθούν κατά μήκος μιας δομής στήριξης για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του φυτού. Περάστε τους έλικες wisteria μέσα από μια πέργκολα ή φράχτη κήπου για να ενθαρρύνετε τη σταθερή ανάπτυξη. Ο φράχτης που προκύπτει προσφέρει ένα υπέροχο υπόβαθρο για τον μπλε αστέρι αρκεύθου.

Φυτέψτε Wisterias μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου για τα πιο παραγωγικά αποτελέσματα. Προσέξτε τη γουιστέρια εάν έχετε ζώα. Αφού πεθάνουν τα λουλούδια της γουστερίας, αυτό το φυτό παράγει λοβούς που είναι τοξικοί. Αυτοί οι λοβοί είναι πολύ επικίνδυνοι όταν τρώγονται από σκύλους ή γάτες.

Συμπερασματικά

Η φύτευση του μπλε αστεριού άρκευθου μαζί με τα συντροφικά φυτά δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση που δίνει στον κήπο σας μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά συντροφικά φυτά μπλε αστεριού αρκεύθου που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των παρτεριών σας. Επιλέξτε από μια ευρεία γκάμα κατάλληλων φυτών για να λειτουργήσετε ως φυλλώδης φίλος του μπλε αστεριού σας άρκευθου.