Lemon Lime Philodendron: Οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας

Lemon Lime Philodendron: Οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας

Το lemon lime philodendron είναι φυτό εσωτερικού χώρου με λαμπερά πράσινα φύλλα λάιμ, όπως υποδηλώνει το όνομά του. Αυτό το αειθαλές φυτό είναι εύκολο στη φροντίδα. Το lemon lime philodendron είναι δημοφιλές για την επίδειξη των όμορφων φύλλων όλο το χρόνο και συχνά συγχέεται με το νέον pothos, το οποίο έχει παρόμοια εμφάνιση.

Τι είναι ένα Lemon Lime Philodendron;

Lemon Lime Philodendron: Οδηγός καλλιέργειας και φροντίδας

Το lemon lime philodendron, γνωστό και με την επιστημονική του ονομασία φιλόδενδρο κισσός προέρχεται από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Οι Ευρωπαίοι εξερευνητές παρατήρησαν αυτό το φυτό λόγω του μοναδικού πρασινοκίτρινου χρώματος των φύλλων του σε σχήμα καρδιάς. Το μετέφεραν πίσω στην Ευρώπη, όπου καλλιέργησαν το φυτό και συνέχισε να κερδίζει δημοτικότητα.

Αν και το lemon lime philodendron αναπτύσσεται καλά σε έναν κήπο, αυτό το φυτό είναι πιο κοινό ως φυτό δοχείων και μεγαλώνει σε ύψος 12 έως 24 ίντσες. Οι πίσω μίσχοι του έχουν μήκος έως και 12 ίντσες και κρέμονται σε έναν καταρράκτη ζωηρόχρωμου χρώματος.

Επίσης γνωστό με πολλά άλλα ονόματα, το lemon lime philodendron ονομάζεται μερικές φορές:

 • Philodendron domesticum lemon lime
 • Philodendron cordatum lemon lime
 • Philodendron lemon lime
 • Χρυσή Βραζιλία
 • Philodendron αναρριχώμενο φυτό lemon lime
 • Areum
 • Φιλόδενδρο καρδιόφυλλο λεμόνι λάιμ
 • Αγάπη μου κλήμα

Χαρακτηριστικά του Lemon Lime Philodendron

Το lemon lime philodendron δεν ανθίζει. Τα πράσινα ασβέστη, σχεδόν φωσφορίζοντα φύλλα του είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του φυτού.

Τα φύλλα του lemon lime philodendron έχουν μήκος 7–10 ίντσες, σε σχήμα καρδιάς και λεία. Τα νέα φύλλα είναι αρχικά κίτρινα με ροζ απόχρωση και γίνονται λαμπερά πράσινα με την έκθεση στο ηλιακό φως.

Επιστημονικό όνομα

Φιλόδενδρο κισσός

Συνηθισμένο όνομα

Lemon lime philodendron

Χρώμα άνθισης

Μη ανθοφορία

Περίοδος ανθοφορίας

Ποτέ

Χρώμα φυλλώματος

Λαμπερό πράσινο ασβέστη

Υψος

12 έως 24 ίντσες

Πλάτος

10 έως 12 ίντσες

Ανάγκες φωτός

Έμμεσο φωτεινό ηλιακό φως

Ανάγκες σε νερό

Μέση τιμή

Εδαφικές ανάγκες

Χώμα γλάστρας

Ζώνη ανάπτυξης

10

Philodendron Lemon Lime Care

Philodendron Lemon Lime Care

Το philodendron lemon lime είναι εύκολο στη φροντίδα και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αυτό το φυτό έχει συνήθως μεγάλη διάρκεια ζωής.

Φως

Το lemon lime philodendron χρειάζεται έντονο έμμεσο ηλιακό φως. Στο φυσικό περιβάλλον του τροπικού δάσους, αυτό το φυτό λαμβάνει το φως του ήλιου κάτω από τη σκιά μεγαλύτερων δέντρων. Το έμμεσο ηλιακό φως παρέχει αρκετό φως στο φυτό για να παράγει χλωροφύλλη, μια χημική ουσία απαραίτητη για την ανάπτυξη των φυτών.

Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως καίει τα φύλλα και αφυδατώνει το φυτό. Τοποθετήστε ένα lemon lime philodendron σε ένα δωμάτιο που έχει πολύ έντονο φως, αλλά τοποθετήστε το δοχείο λίγα μέτρα μακριά από το παράθυρο και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Πότισμα

Τόσο το lemon lime philodendron όσο και το neon pothos πρέπει να ποτίζονται μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι και μία ή δύο φορές το μήνα το χειμώνα. Όταν το πάνω μισό του εδάφους αισθάνεται ξηρό, είναι ώρα να ποτίσετε το φυτό.

Το υποβρύχιο προκαλεί αφυδάτωση του φυτού. Τα μαραμένα φύλλα που αρχίζουν να γίνονται καφέ είναι σημάδια υποβρύχισης.

Το υπερβολικό πότισμα είναι κακό για το φυτό επειδή η σήψη των ριζών εμφανίζεται όταν οι ρίζες είναι συνεχώς υγρές. Τα φύλλα που γίνονται ωχροκίτρινα είναι ένδειξη υπερβολικού ποτίσματος.

Θερμοκρασία

Τα φιλόδεντρα λεμονάσβεστου χρειάζονται θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 65° και 80°F κατά τη διάρκεια της ημέρας και 55°F τη νύχτα. Ενώ αυτό το φυτό μπορεί να επιβιώσει σε μια σταθερή θερμοκρασία από 55° έως 60°F, η βέλτιστη θερμοκρασία για να ευδοκιμήσει είναι περίπου 70°F.

Υγρασία

Το lemon lime philodendron και το neon pothos είναι και τα δύο τροπικά φυτά που χρησιμοποιούνται σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η ιδανική υγρασία για ένα lemon lime philodendron είναι 40% έως 60%. Σε αυτό το επίπεδο, τα φύλλα μπορούν να απορροφήσουν αρκετή υγρασία από την ατμόσφαιρα.

Σε εξαιρετικά ξηρές περιοχές, διατηρήστε το σωστό επίπεδο υγρασίας χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή ψεκάστε τα φύλλα μία ή δύο φορές την ημέρα με ψεκαστήρα ομίχλης. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, το φυτό θα αφυδατωθεί και θα πεθάνει.

Εδαφος

Φυτέψτε το lemon lime philodendron σε χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος που έχει καλό αερισμό και δίνει στις ρίζες αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν. Προσθέστε λίγη τύρφη σε εμπορική γλάστρα για να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες εδάφους για αυτό το φυτό.

Αυτό το φυτό προτιμά ελαφρώς όξινο έδαφος με ph μεταξύ 6,0 και 8,0. Αποφύγετε το πολύ αλκαλικό έδαφος, το οποίο προκαλεί συρρίκνωση των ριζών.

Λίπασμα

Λιπαίνετε το lemon lime philodendron μηνιαίως κατά την περίοδο ανάπτυξης της άνοιξης και του καλοκαιριού. Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, λιπάνετε κάθε δύο έως τρεις μήνες. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λίπασμα του εμπορίου καλής ποιότητας.

Η υπερβολική λίπανση βλάπτει τις ρίζες και τα φύλλα του φυτού. Χρησιμοποιήστε το λίπασμα στη μισή δύναμη για να αποφύγετε το κάψιμο του φυτού.

Lemon Lime Philodendron Progation

Ο πολλαπλασιασμός του lemon lime philodendron είναι παρόμοιος με τον πολλαπλασιασμό του neon pothos. Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος και συνήθως πετυχαίνει χωρίς προβλήματα αν χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες μέθοδοι.

Πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων στο νερό

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό ψαλίδι για να κόψετε ένα στέλεχος από το lemon lime philodendron. Κόψτε ένα κομμάτι μήκους 4 ιντσών και τοποθετήστε το στέλεχος σε ένα βάζο με καθαρό νερό, βεβαιωθείτε ότι οι κόμβοι των φύλλων είναι κάτω από το νερό. Τοποθετήστε το κόψιμο σε έμμεσο ηλιακό φως σε ένα φωτεινό δωμάτιο και αλλάξτε το νερό κάθε τρεις μέρες.

Μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες, το κόψιμο θα αρχίσει να φυτρώνει. Μόλις οι νέες ρίζες είναι καθαρά ορατές, μεταφέρετε το ριζωμένο μοσχεύματα σε μια μικρή γλάστρα με λίγο χώμα για γλάστρα. Ένα νέο φυτό θα αρχίσει σύντομα να αναπτύσσεται.

Πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων στο έδαφος

Ο πολλαπλασιασμός του lemon lime philodendron απευθείας στο έδαφος είναι επίσης δυνατός. Πάρτε μερικά μοσχεύματα και τοποθετήστε τα απευθείας σε μια γλάστρα με προετοιμασμένο χώμα. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε έμμεσο ηλιακό φως και ποτίστε τα μοσχεύματα κάθε λίγες μέρες.

Τα μοσχεύματα θα φυτρώσουν και θα ριζώσουν στο έδαφος. Μετά από τρεις εβδομάδες, τραβήξτε απαλά τα μοσχεύματα. Αν νιώσετε κάποια αντίσταση, θα ξέρετε ότι οι ρίζες έχουν πάρει. Το φυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μπορεί να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη γλάστρα όταν χρειαστεί.

Μεταφύτευση Lemon Lime Philodendron

Μεταφύτευση Lemon Lime Philodendron

Μετά από περίπου τρία χρόνια υγιούς ανάπτυξης, το lemon lime philodendron συχνά γίνεται πολύ πυκνό για το δοχείο του. Σε αυτό το σημείο το φυτό θα πρέπει να διαιρεθεί και να μεταφερθεί σε φυτά.

Χωρίστε το φυτό σε δέσμες και μεταφέρετε ξανά, φυτεύοντας δύο έως τρεις συστάδες ανά γλάστρα. Τοποθετήστε τις γλάστρες σε έμμεσο ηλιακό φως και νερό κάθε λίγες μέρες μέχρι να κατακαθίσουν οι ρίζες. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε τρία χρόνια ή όταν τα φυτά γίνουν πολύ παχιά και γεμάτα για τα δοχεία τους.

Συνήθη προβλήματα κατά τη φροντίδα ενός Lemon Lime Philodendron

Συνήθη προβλήματα κατά τη φροντίδα ενός Lemon Lime Philodendron

Αν και το lemon lime philodendron είναι αρκετά εύκολο να αναπτυχθεί, να είστε προετοιμασμένοι για ορισμένα κοινά προβλήματα που προκύπτουν μερικές φορές με τη φροντίδα του philodendron lemon lime.

Νόσος σήψης ρίζας

Η σήψη των ριζών είναι αποτέλεσμα υπερβολικού ποτίσματος. Όταν οι ρίζες κάθονται συνεχώς σε βρεγμένο χώμα μουχλιάζουν και αρχίζουν να σαπίζουν. Αντιμετωπίστε τη σήψη των ριζών βγάζοντας το φυτό από τη γλάστρα και κόβοντας τις κατεστραμμένες ρίζες. Ξεπλύνετε τις υπόλοιπες υγιείς ρίζες κάτω από καθαρό τρεχούμενο νερό και μεταφέρετε σε νέο χώμα.

Προσέξτε αυτά τα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν σήψη ρίζας στο lemon lime philodendron σας:

 • Αργός ρυθμός ανάπτυξης
 • Μαλακοί μίσχοι
 • Κιτρινίζοντας φύλλα
 • Μαρασμός
 • Άσχημη οσμή στο έδαφος

Παράσιτα

Το lemon lime philodendron είναι επιρρεπές σε παράσιτα, όπως τα αλευρώδη ζωύφια και τα ακάρεα αράχνης. Μικρές λευκές κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων είναι συνήθως σημάδι προσβολής. Αντιμετωπίστε αυτά τα παράσιτα με λάδι neem για να τα εξαλείψετε.

Καφέ φύλλα

Τα καφέ φύλλα είναι ένδειξη αφυδάτωσης. Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα κόβοντάς τα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στέλεχος χρησιμοποιώντας καθαρό, κοφτερό ψαλίδι. Ποτίστε το φυτό πιο συχνά για να αποτρέψετε περαιτέρω αφυδάτωση. Εάν το φυτό βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως, μετακινήστε το σε ένα πιο σκιερό μέρος.

συμπέρασμα

Το lemon lime philodendron είναι ένα εντυπωσιακά όμορφο μη ανθοφόρο φυτό με λαμπερά ασβεστοπράσινα φύλλα. Ένα συρόμενο φυτό που κρέμεται σε έναν καταρράκτη μίσχων και φύλλων, το lemon lime philodendron αναπτύσσεται σε ένα αμπέλι και είναι κατάλληλο για κρεμασμένα καλάθια. Η φροντίδα του Philodendron lemon lime είναι εύκολη.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Lemon Lime Philodendron

Εδώ είναι οι απαντήσεις σε μερικές κοινές ερωτήσεις σχετικά με το lemon lime philodendron.

Είναι το Philodendron Lemon Lime τοξικό για τα κατοικίδια;

Ναι, το lemon lime philodendron είναι τοξικό για τα κατοικίδια. Τα φύλλα του φυτού περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και επηρεάζουν την επένδυση του στομάχου, προκαλώντας γαστρικά προβλήματα. Προσέξτε για δυσκολία στην αναπνοή ή υπερβολικό σάλιο και πηγαίνετε το ζώο σας στον κτηνίατρο αμέσως εάν σας φαίνεται αδιαθεσία.

Γιατί τα φύλλα του Philodendron Lemon Lime μου έχουν γίνει καφέ;

Τα καφέ φύλλα είναι σημάδι αφυδάτωσης. Εάν τα φύλλα του philodendron lemon lime σας γίνονται καφέ, πιθανότατα υποβρύχετε το φυτό. Βάλτε ένα δάχτυλο στο χώμα. Μόλις το χώμα στεγνώσει από τα μισά, είναι ώρα να δώσετε στο φυτό νερό.

Πόσο μεγάλο είναι ένα Lemon Lime Philodendron;

Τα φυτά φιλόδεντρου λεμονάσβεστου φτάνουν σε ύψος 12 έως 24 ίντσες και πλάτος 10-12 ίντσες.

Γιατί πεθαίνει το Philodendron Lemon Lime μου;

Το lemon lime philodendron σας μπορεί να πεθαίνει για πολλούς λόγους:

 • Η θέση του φυτού – Το φυτό μπορεί να βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως και να καεί
 • Νερό – Είτε το φυτό λαμβάνει πάρα πολύ νερό, είτε υποποτίζεται
 • Προσβολή παρασίτων – Τα έντομα μπορούν να σκοτώσουν το φυτό εάν δεν εξαλειφθούν
Διαβάστε περισσότερα  Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο με ένα διαβατήριο των Φιλιππίνων