Συμβουλές φωτογραφίας Solo Snaps για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Solo Snaps: Συμβουλές φωτογραφίας για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Το να ταξιδεύει κανείς μόνος του επιτρέπει σε κάποιον να δει και να αισθανθεί τον κόσμο βαθιά και προσωπικά. Έχετε την ελευθερία να βυθιστείτε σε εμπειρίες που αντηχούν μαζί σας.

Ως εκ τούτου, τα κατορθώματά σας μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένα χωρίς να καταγράψετε σημαντικές στιγμές. Αυτές οι φωτογραφίες είναι μια υπέροχη υπενθύμιση ότι έχετε βρεθεί εκεί και έχετε βιώσει τέτοια εγχειρήματα.

Συμβουλές φωτογραφίας Solo Snaps για μεμονωμένους ταξιδιώτες
Εικόνα από Wanaporn Yangsiri στο Unsplash

Ωστόσο, η λήψη φωτογραφιών ως σόλο ταξιδιώτης μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Εκτός από θεατής, αποτυπώνετε ενεργά κάθε σκηνή, απαιτώντας την ισορροπία της απόλαυσης και της τεκμηρίωσης της στιγμής.

Λοιπόν, πώς αποτυπώνετε τέλεια κάθε απόδραση όταν βρίσκεστε πίσω και μπροστά από την κάμερα; Έχουμε τις απαντήσεις εδώ!

Άλλα άρθρα που μπορείτε να διαβάσετε:

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία χρονοδιακόπτη του τηλεφώνου σας

Η λειτουργία χρονοδιακόπτη του smartphone είναι ένα από τα πιο απλά αλλά αποτελεσματικά εργαλεία για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Ακόμη και παλαιότερα μοντέλα έχουν αυτήν τη λειτουργία κάμερας.

Αυτή η εύχρηστη λειτουργία σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεστε τη βοήθεια κανενός. Ρυθμίστε τη γωνία, πατήστε το χρονόμετρο και τοποθετήστε τον εαυτό σας στο κάδρο—είστε και ο φωτογράφος και το θέμα. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με φόντο, γωνίες και συνθέσεις για να βρείτε την τέλεια λήψη.

Επιπλέον, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ριπής. Αυτή η υψηλή ταχύτητα, λειτουργία συνεχούς λήψης σας επιτρέπει να τραβάτε πολλές φωτογραφίες ενώ κινείστε. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε μια σειρά από outtakes για να διαλέξετε.

Αγοράστε ένα Selfie Stick ή τρίποδο

Μερικές φορές, χρειάζονται περισσότερα από τη λειτουργία χρονοδιακόπτη και ριπής. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες για selfies, θα πρέπει να βρείτε σημεία για να αφήσετε το τηλέφωνό σας να καθίσει για ευρείες λήψεις με ασφάλεια.

Ευτυχώς, τα selfie sticks και τα τρίποδα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι σε αυτές τις καταστάσεις.

Τα Selfie sticks μπορούν να επεκτείνουν την εμβέλεια της κάμεράς σας, επιτρέποντάς σας να συμπεριλάβετε εντυπωσιακά τοπία στις selfies σας. Είναι τα καλύτερα για γρήγορες λήψεις πέρα ​​από το χέρι σας.

Υπάρχουν όμως σενάρια όπου τα selfie sticks υπολείπονται. Μπορεί να είναι ασταθή και συνήθως δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε hands-free. Τα τρίποδα μπορούν να εξαλείψουν αυτά τα προβλήματα παρέχοντας σταθερότητα και ευρυγώνιες λήψεις.

Διαβάστε περισσότερα  Πήλινες γλάστρες από τερακότα Φυτά κήπου νερού

Τα τρίποδα παρέχουν επίσης ακριβές καδράρισμα για λήψεις μεγάλης έκθεσης και χαμηλού φωτισμού. Βοηθούν να διασφαλίσετε ότι οι φωτογραφίες σας είναι ευκρινείς και ισορροπημένες.

Γενικά, τα selfie sticks είναι τα καλύτερα για την κινητικότητα, ενώ τα τρίποδα είναι ιδανικά για ευέλικτες και σύνθετες λήψεις. Ωστόσο, πολλά εργαλεία φωτογραφίας συνδυάζουν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σε μία συσκευή, επιτρέποντάς σας να μεγιστοποιήσετε τις λειτουργίες. Διατίθενται επίσης μοντέλα με σύνδεση Bluetooth και τηλεχειριστήρια.

Τραβήξτε selfies με ευρείες γωνίες

Αν προτιμάτε να επιμελείτε τη ροή σας στο Instagram για αισθητική, οι κανονικές selfies μέσω τηλεφώνου δεν είναι συνήθως ιδανικές. Ωστόσο, οι ευρυγώνιες selfies μπορούν να προσφέρουν μοναδικές οπτικές γωνίες και λήψεις δράσης που αναβαθμίζουν τη ροή IG σας.

Οι ευρυγώνιες λήψεις είναι δυνατές με κάμερες δράσης με ευρείς φακούς, όπως η GoPro. Αυτές οι κάμερες έχουν σχεδιαστεί για να καταγράφουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, καθιστώντας τις ιδανικές για δυναμικές selfies με κίνηση και τοπία.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ευρείες selfies είναι το Ρύθμιση κάμερας 0,5x. Αυτή η λειτουργία είναι η επιλογή εξαιρετικά ευρυγώνιου φακού που είναι διαθέσιμη στα περισσότερα smartphone. Ορισμένα έχουν τη ρύθμιση 0,6x. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν το GoPro δεν πληροί τον προϋπολογισμό.

Ρωτήστε τους ανθρώπους

Υπάρχουν φορές που χρειάζεστε βοήθεια για να ρυθμίσετε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό. Ο χώρος μπορεί να είναι γεμάτος ή να μην επιτρέπει γυρίσματα και γυρίσματα με μεγάλο εξοπλισμό.

Αυτό είναι όταν μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους ανθρώπους. Όταν αισθάνεστε άβολα, σκεφτείτε τι θα σας ενοχλήσει περισσότερο: να πάρετε μερικά δευτερόλεπτα από τη μέρα ενός ξένου ή να μην έχετε φωτογραφίες από τα ταξίδια σας.

Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι φωτογράφοι. Οι άγνωστοι μπορεί να μην μπορούν να τραβήξουν τις επιθυμητές λήψεις σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Προσεγγίστε τους ανθρώπους με αξιοπρεπείς κάμερες
  • Τραβήξτε λήψεις εξάσκησης και δείξτε τις στο άτομο ώστε να ξέρει τι θέλετε
  • Ζητήστε από το άτομο να κάνει πολλές λήψεις

Η έναρξη συνομιλιών είναι επίσης απαραίτητη για χτίστε σχέσεις με αγνώστους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας φωτογραφίσουν και να τους προσφέρουν το ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα  Ο απόλυτος οδηγός για τα εστιατόρια με τις πιο λογικές τιμές του Ντουμπάι

Λάβετε μέρος σε μια ομαδική περιήγηση

Ενώ οι περιηγήσεις επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα, μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλουν ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε σε ένα για να αποφύγετε να φέρετε εξοπλισμό ή εάν δεν έχετε καταλάβει τις δυνατότητες της κάμερας του τηλεφώνου σας.

Αφού μάθετε για τα μέρη, μπορείτε να ζητήσετε από τον ξεναγό ή έναν συνταξιδιώτη να σας φωτογραφίσει.

Δεδομένου ότι οι εκδρομές επικεντρώνονται στους καλύτερους προορισμούς, μπορείτε να εξασφαλίσετε τη λήψη φωτογραφιών σε μερικά από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα.

Τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικά μέρη του σώματός σας

Solo Snaps: Συμβουλές φωτογραφίας για μεμονωμένους ταξιδιώτες
Εικόνα από Άντριου Φουρτάδο στα Pexels

Οι σόλο φωτογραφίες ταξιδιού σας δεν χρειάζεται πάντα να περιλαμβάνουν το πρόσωπό σας. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ανθρώπινα στοιχεία που δείχνουν την παρουσία σας.

Για παράδειγμα, τραβήξτε φωτογραφίες με τα πόδια σας βουτηγμένα στο νερό ή ακουμπισμένα στο γρασίδι. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες του χεριού σας ενώ κρατάτε ένα φαγητό ή ποτό. Συνεργαστείτε τους με μαγευτικές προβολές και θα έχετε εικόνες που είναι απτές αναμνήσεις που μπορούν να ομορφύνουν τη ροή IG σας.

Μόχλευση καθρέφτες και άλλες ανακλαστικές επιφάνειες

Οι καθρέφτες και άλλες ανακλαστικές επιφάνειες μπορούν να προσθέσουν μια καλλιτεχνική ανατροπή στις ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες. Είτε πρόκειται για βιτρίνα, είτε για μια γυαλιστερή πρόσοψη, μπορείτε να αιχμαλωτίσετε τον εαυτό σας με το περιβάλλον σε ένα μόνο πλαίσιο, δημιουργώντας μια οπτικά συναρπαστική σύνθεση.

Με αυτήν την τεχνική, μπορείτε να μετατρέψετε συνηθισμένες σκηνές σε εικόνες πολλαπλών επιπέδων για να βελτιώσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας.

Μην συμπεριλαμβάνετε ανθρώπους

Μερικές στιγμές αξίζει να τις απαθανατίσετε χωρίς κόσμο στα καρέ. Η συμπερίληψη κανενός στις ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες μπορεί να προσφέρει μια γαλήνια προοπτική των τόπων που επισκέπτεστε.

Αυτή η προσέγγιση δίνει έμφαση στην ομορφιά του ίδιου του προορισμού, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στη φύση, την αρχιτεκτονική και τα τοπία χωρίς περισπασμούς του πλήθους. Μπορεί ακόμη και να σας θυμίσει τη στιγμή που είδατε τέτοια αξιοθέατα από κοντά.

Η λήψη απόψεων χωρίς ανθρώπους μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση διαχρονικότητας που προκαλεί τη συναρπαστική εμπειρία της προσωπικής ανακάλυψης, κάνοντας το ταξίδι και τις αναμνήσεις πιο οικεία.

Διαβάστε περισσότερα  Τα καλύτερα είδη μαρουλιού για καλλιέργεια

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν τραβάτε φωτογραφίες μόνοι σας

Οι αγώνες είναι αναπόφευκτοι όταν βγάζετε φωτογραφίες μόνοι σας. Εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να εξασφαλίσετε μαγευτικές εικόνες:

Πήγαινε νωρίς

Αν προτιμάτε λιγότερα άτομα, πηγαίνετε στον προορισμό σας το πρωί πριν τις ώρες αιχμής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να ανησυχείτε για τις αντιδράσεις των άλλων ή νιώθεις ότι οι άνθρωποι σε παρακολουθούν.

Πόζες

Μερικές από τις καλύτερες πόζες για να αναδείξετε τις σόλο ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες περιλαμβάνουν:

  • Περπατώντας μακριά
  • Πίσω μέρος του κεφαλιού
  • Περπατώντας απέναντι
  • Κοιτάζοντας την κάμερα αλλά κοιτάζω μακριά

Ασφάλεια

Η μεταφορά βαριών σακουλών μπορεί να είναι επιβάρυνση κατά τη λήψη φωτογραφιών. Είναι καλύτερο να αφήσετε το σακίδιό σας στο ξενοδοχείο ή στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών.

Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, βρείτε ένα ασφαλές αποθήκευση αποσκευών στη Σεούλ για να αποθηκεύσετε τα υπάρχοντά σας και να μετακινηθείτε ελεύθερα. Αυτός ο χώρος αποθήκευσης είναι επίσης επωφελής για τις αστικές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής μετά το check out.

Επιπλέον, δεν πρέπει να είστε πολύ μακριά από τη φωτογραφική μηχανή σας όταν τραβάτε φωτογραφίες. Είναι καλύτερο να είστε λίγο πιο κοντά στο κάδρο από το να χάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας από κλέφτες.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να σμικρύνετε το καρέ σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι είστε σχετικά κοντά στην κάμερα, μπορείτε ακόμα να συμπεριλάβετε τεράστια τοπία. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε περικοπή ή μεγέθυνση κατά την επεξεργασία.

Καταγράψτε τα Τέλεια Solo Snaps

Η λήψη φωτογραφιών όταν ταξιδεύετε μόνοι μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να ξεπεράσετε τους αγώνες και να μεγιστοποιήσετε τη δημιουργική σας έκφραση.

Θυμηθείτε, τα τέλεια solo snaps δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι τέλεια. Έχει να κάνει με την αποτύπωση της ουσίας και των συναισθημάτων της στιγμής. Αγκαλιάστε τις ατέλειες και αφήστε χώρο στον αυθορμητισμό για να δημιουργήσετε αναμνήσεις που είναι μοναδικά δικές σας.