Κατανόηση Οριζόντιων & Κατακόρυφων Συστημάτων

4
Κατανόηση Οριζόντιων & Κατακόρυφων Συστημάτων

Τελικά δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες. Είναι σχεδόν αδύνατο να ορίσουμε ένα σύστημα ως ανώτερο από ένα άλλο, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν να ληφθούν υπόψη. Η επιλογή της διάταξης που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον χώρο που έχετε διαθέσιμο, τι ελπίζετε να επιτύχετε και ποιο σύστημα πιστεύετε ότι λειτουργεί καλύτερα για τις ατομικές σας ανάγκες. Η κατακόρυφη ανάπτυξη ανοίγει μια πόρτα για να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο και όχι πλευρικά για το πώς χρησιμοποιούμε τον χώρο που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι ένα σκαλοπάτι στο μονοπάτι προς νέους δρόμους ανάπτυξης, όχι ο απόλυτος προορισμός.

Ξέρω, ξέρω, αποφεύγουμε το ερώτημα ποια είναι καλύτερη, οριζόντια ή κάθετη ανάπτυξη. Λοιπόν απαντήστε μου σε αυτό – ποιο είναι καλύτερο? Κουνγκ Φου ή Καράτε; Μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα βατόμουρο; Μπλάκπουλ ή Μπόρνμουθ; Γάτες ή σκύλοι; Made In Chelsea ή ο μόνος τρόπος είναι το Essex; Αυτό το τελευταίο ήταν μια ερώτηση κόλπο. είναι και οι δύο προάγγελοι της Αποκάλυψης, αλλά καταλαβαίνετε.

Η μεγιστοποίηση της απόδοσής σας είναι καλή και καλή, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από τη μεγιστοποίηση της ποιότητας της σοδειάς σας και σίγουρα δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος του να έχετε έναν χώρο καλλιέργειας στον οποίο θα χαρείτε να περάσετε τις πολύτιμες ώρες σας κάνοντας αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε. Η κηπουρική, κάθε είδους κηπουρική, δεν έχει να κάνει με το να φτάσετε στο τέλειο τελικό προϊόν. Αν ήταν, σίγουρα θα αγοράζατε απλώς το τελικό προϊόν; Η κηπουρική αφορά τη διαδικασία. Είναι ένα ταξίδι που δεν θα είχε την ίδια απήχηση αν «τελειοποιούσε» ποτέ. Θα ήμασταν ανόητοι να τραβήξουμε μια γραμμή στην άμμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε. Εάν είστε συγκεκριμένος υποστηρικτής οποιουδήποτε μέσου, δημοσιεύστε το μανιφέστο σας στη δημοσίευση σε εμάς και μπορεί απλώς να σας δώσουμε χρόνο για να εκφράσετε τη γνώμη σας στους συναδέλφους σας καλλιεργητές.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Τεύχος 002 του HYDROMAG (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012).

Bir cevap yazın