Κλασική πράσινη γυαλιστερή μπροστινή πόρτα – Katy Elliott

0
Κλασική πράσινη γυαλιστερή μπροστινή πόρτα – Katy Elliott

Μπουκάλι Πράσινο Χρώμα Πόρτας από την Fine Paints of Europe

Όταν αποφασίσαμε να βάψουμε το σπίτι φέτος την άνοιξη, δεν είχα σχέδιο για το χρώμα της εξώπορτας. Το εξωτερικό χρώμα ήταν μια εύκολη επιλογή. Ο σύζυγός μου ήθελε να χρησιμοποιήσει μια ειδική βαφή που ονομάζεται, Πειρατής του βορρά. Μπαίνει μέσα 5 χρώματα. Τα χρώματα μπορούν να αναμειχθούν σε διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά είχα πολύ περιορισμένη χρωματική παλέτα για να διαλέξω για το εξωτερικό.

Με το σπίτι βαμμένο λευκό η πόρτα μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Και η αλλαγή του χρώματος της πόρτας είναι πολύ εύκολη αν το κουράζω. Ήθελα ένα χρώμα κλασικό με λίγο φερμουάρ. Υπάρχει και το ερώτημα αν θέλω να βάλω παντζούρια στο σπίτι. Ήξερα ότι αν έκανα τα παντζούρια ήθελα να είναι πράσινα. Η παλέτα του γείτονά μου στην απέναντι πλευρά του δρόμου είναι ασπρόμαυρη, οπότε ήθελα να είμαι λίγο διαφορετική.

Ξεκίνησα με περίπου έξι δείγματα βαφής. Το καθένα ήταν όμορφο και δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω. Η πόρτα ήταν η συζήτηση της γειτονιάς και κάθε φορά που έβγαινα από την εξώπορτα με υποδέχονταν περαστικοί διαλέγοντας ένα χρώμα. Ήταν κωμικό. Άρχισα να αγχώνομαι πολύ με όλη την προσοχή που δόθηκε στην πόρτα. Ένα σωρό άνθρωποι πρότειναν να το κρατήσω κλειστό και απλώς να κάνω ένα βερνίκι από πάνω. Καταλαβαίνω την έκκληση αλλά για μένα δεν λειτούργησε για μένα ως εξώπορτα. Αν ήταν πίσω πόρτα μπορεί να την είχα αφήσει πολύχρωμη.

Τελικά διάλεξα χρώμα ούτε δείγμα στην πόρτα. Διάλεξα Fine Paints of Europe, Μπουκάλι Πράσινο. Το Fine Paints of Europe ήταν αρκετά γλυκό για να μου προσφέρει τα δικά του Ολλανδικό κιτ πόρτας να δοκιμάσει. Το κιτ περιλαμβάνει όλα τα υλικά που χρειάζονται για τη δημιουργία μιας από τις χαρακτηριστικές γυαλιστερές πόρτες τους.

Το σπίτι ζωγραφίζεται από την Tico Painters με έδρα το Marblehead, MA
Πρώτος γύρος δοκιμών με ένα δείγμα βαφής του Benjamin Essex Green ως επιλογή κλείστρου
Δοκιμές δεύτερου γύρου
Γύρος 3 όταν άρχισα να γέρνω πιο πράσινο

Το Dutch Door Kit προορίζεται για έναν μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού να το ολοκληρώσει. Θα παραδεχτώ ότι είναι μια καμπύλη μάθησης. Η πόρτα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Δεν μπορείτε να βάψετε την πόρτα στους μεντεσέδες. Η βαφή προορίζεται να αυτοεπιπεδωθεί και αν είναι όρθια θα στάζει κάτω. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα μηχανικό τριβείο χειρός και να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι πραγματικά απαλλαγμένη από χτυπήματα και τραχύτητα. Εφαρμόζεται ένα αστάρι και στη συνέχεια τρίβεται ξανά. Χρησιμοποιήθηκε Mineral Spirits για την αφαίρεση τυχόν σκόνης λείανσης και στη συνέχεια εφαρμόστηκε η τελική βαφή. Έπειτα τρίψα και έβαλα ξανά το top coat 4 φορές. Τρίψτε μεταξύ κάθε στρώσης και αφήστε το να στεγνώσει για 24 ώρες. Κάθε φορά που η πόρτα φαινόταν απολύτως τέλεια, τότε περίπου 3 ώρες μετά το στέγνωμα εμφανίζονταν μικροσκοπικές κουκκίδες σε όλη την επιφάνεια.

Ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν φυσαλίδες αέρα. Στέγνωσα βούρτσα, έκλεισα όλα τα παράθυρα φοβούμενος ότι ήταν σκόνη και συνέχισα να τρίβω ξανά και ξανά. Κατέληξα να τηλεφωνήσω στην ανοιχτή γραμμή ζωγραφικής της Fine Paints of Europe και προσπάθησαν να μου πουν ότι ήταν σκόνη. Δεν έπεισα. Δεν είχα ποτέ πριν αυτό το πρόβλημα.

Στο τέλος κατάλαβα ότι ήταν σκόνη. Και είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε κάποιο είδος συντριμμιών εάν δεν βάφετε την πόρτα σε ένα δωμάτιο βαφής χωρίς σκόνη. Εδώ είναι μερικές συμβουλές Βρήκα στον ιστότοπο της Fine Paints of Europe.

Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα της εργασίας με εξαιρετικά λαμπρά σμάλτα όπως το Hollandlac και το ECO είναι ότι οι χρωστικές και στις δύο αυτές επικαλύψεις είναι εξαιρετικά λεπτές, όπως τα χρώματα αυτοκινήτου και επομένως αυτά τα χρώματα τείνουν να αποκαλύπτουν μόλυνση από τον αέρα (το είδος των σωματιδίων σκόνης που επιπλέουν στον αέρα ακόμη και των πιο καθαρών σπιτιών) σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις χοντροαλεσμένες επικαλύψεις χαμηλότερης ποιότητας. Είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψετε ένα πλεονέκτημα μάρκετινγκ που προσφέρουν οι επιστρώσεις χαμηλής ποιότητας, το οποίο δεν εκθειάζεται ακόμη από τα μεγάλα κουτιά!

Όταν βάφετε έπιπλα ή εξαρτήματα ντουλαπιών, συνιστούμε η εργασία να γίνεται σε γκαράζ ή υπόγειο με «υγρό πάτωμα». Το δάπεδο θα πρέπει να βρέχεται με σφουγγαρίστρα και κουβά τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την εφαρμογή του χρώματος και να διατηρείται υγρό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, προκειμένου να χρησιμεύσει ως μαγνήτης στην αερομεταφερόμενη σκόνη. Όπου δεν είναι δυνατή η μεταφορά της εργασίας σε χώρους κατάλληλους για επεξεργασία υγρού δαπέδου, πολλοί από τους καλύτερους επαγγελματίες εργολάβους μας χρησιμοποιούν φθηνές «παιδικές πισίνες» στις οποίες τοποθετούν μισή ίντσα νερό τουλάχιστον μία ή δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν την εφαρμογή βαφής.

Η χρήση ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καθαρισμού αέρα συνιστάται καθώς η κυκλοφορία του αέρα πάνω από το νερό καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα. Ο ανεμιστήρας και το σύστημα θέρμανσης/κλιματισμού θα πρέπει να απενεργοποιούνται αμέσως πριν από την έναρξη της εφαρμογής των επιστρώσεων και να διατηρούνται εκτός λειτουργίας για δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής της βαφής, προκειμένου να αποφευχθεί η κίνηση του αέρα πριν από την εφαρμογή του χρώματος. (Οι ανεμιστήρες εξάτμισης που απαιτούνται όταν εργάζεστε με επιστρώσεις με διαλύτη δεν πρέπει να κλείνονται.)

Fine Paints of Europe

Βάψιμο της πόρτας στο εργαστήριό μας

Η γυαλάδα στην πόρτα είναι εντυπωσιακή. Μπορείτε να δείτε κυριολεκτικά τον εαυτό σας στην αντανάκλαση της πόρτας. Η πράσινη χρωστική ουσία του μπουκαλιού είναι υπέροχη. Είναι τόσο ζωντανό χωρίς να είναι φανταχτερό. Το χρώμα είναι κομψό και εκλεπτυσμένο ενάντια στον λευκό οίκο. Πραγματικά μου αρέσει που τα στεφάνια και τα λουλούδια μου που περιβάλλουν την πόρτα αλληλοφιλοφρονούνται αντί να συναγωνίζονται.

Όσον αφορά τα συντρίμμια στην πόρτα από τη σκόνη. Πρέπει να κοιτάξεις πολύ κοντά για να δεις. Με ενοχλεί ελαφρώς. Μπορεί να του δώσω άλλο ένα παλτό αυτό το καλοκαίρι και να δοκιμάσω την τεχνική kiddie pool παραπάνω. Αν ξαναέκανα το έργο, πιθανότατα θα έπαιρνα εκτιμήσεις για να το ψεκάσει ένας επαγγελματίας ζωγράφος στο μαγαζί του. Απλώς δεν έχω τον χώρο που μπορώ να κάνω χωρίς σκόνη. Νομίζω ότι η ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο. Είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό φινίρισμα.

Κάτω από την πόρτα μου σήμερα με το στεφάνι μου από αχιβάδα DIY και νέο ρόπτρο σχοινιού από το Charleston Hardware.

Η πόρτα μου Καλοκαίρι 2021

Bir cevap yazın