Μάθετε Εκπαίδευση Clicker και Home μαζί μας

0
Μάθετε Εκπαίδευση Clicker και Home μαζί μας

Το Silken Windhound είναι μια από τις πιο εύκολες ράτσες για εκπαίδευση λόγω της πρόθυμης συμπεριφοράς του προς τον αφέντη τους. Απολαμβάνουν μεθόδους προπόνησης γρήγορα και εύκολα λόγω της ευφυΐας τους. Έτσι, η έγκαιρη εκπαίδευση και η θετική ενίσχυση είναι απαραίτητες για την αποδεκτή συμπεριφορά τους.

Αν και είναι εύκολο να τα εκπαιδεύσετε, πρέπει να μάθετε τη σωστή μέθοδο για να τα διδάξετε καθώς καθορίζει την προσωπικότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές και τεχνικές εκπαίδευσης που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το Silken Windhound σας.

Πότε να εκπαιδεύσετε το Silken Windhound

Η εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής ενός σκύλου, ως εκ τούτου, ξεκινήστε την εκπαίδευσή τους το συντομότερο δυνατό. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε όταν φτάσουν στην ηλικία των 8-10 εβδομάδων, καθώς η επιθυμία τους να ευχαριστήσουν τους βοηθά να μάθουν πιο γρήγορα. Διδάξτε τους λίγη υπακοή με απλή εκπαίδευση εντολών στην αρχή καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κατακτήσουν όλα τα πράγματα ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, προπονήστε τα για εκπαίδευση σε ασήμαντο και σπιτικό σπίτι.

Κουτάβι Silken Windhound 8 εβδομάδων.
Πηγή εικόνας: Silken Windhounds of Morgandell

Καθώς φτάνουν τους 4 μήνες, ξεκινήστε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους, καθώς πρέπει να έχουν κατακτήσει όλες τις βασικές προπονήσεις και την εκπαίδευση υπακοής μέχρι τώρα. Μετά από αυτό, προχωρήστε σιγά σιγά στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ευκινησία, αγώνα σκύλων και άλλα αθλήματα σκύλων. Πρέπει να τα εκπαιδεύετε κάθε μέρα για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς δεν θα συμπεριφέρονται άσχημα στο μέλλον. Ωστόσο, λίγες διακοπές ή διάλειμμα από την προπόνηση δεν θα είναι επιβλαβές.

Πού να εκπαιδεύσετε το Silken Windhound

Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι από τη στιγμή που θα τον φέρετε στο σπίτι. Για φιλικό σαν σκυλί Silken Windhound, θα πρέπει να το κάνετε οικείο στο νοικοκυριό σας και σε άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Ομοίως, η εκπαίδευση υπακοής τους θα πρέπει να γίνεται σε ανοιχτό χώρο όπως κήπο, πάρκο ή αυλή χωρίς απόσπαση της προσοχής γύρω τους.

Όταν εξοικειωθούν περισσότερο με το περιβάλλον, πάρτε τους έξω για προπόνηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν θα αποσπαστούν εύκολα η προσοχή τους, γι’ αυτό, πάρτε τους στο πάρκο για προχωρημένη εκπαίδευση. Βεβαιωθείτε ότι διδάσκετε εκπαίδευση λουριών καθώς η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επικίνδυνη για αγνώστους. Ωστόσο, εάν δυσκολεύεστε να τα εκπαιδεύσετε, μπορείτε πάντα να τα στείλετε στο προπονητικό κέντρο.

Η Silken Windhound παίρνει βραβείο από το προπονητικό κέντρο.
Πηγή εικόνας: www.starfyresilkenwindhounds.com

Πώς να ορίσετε το Task For Silken Windhound;

Ο καθορισμός της εργασίας για το Silken Windhound μπορεί να είναι λίγο δύσκολος για τους πρώτους ιδιοκτήτες. Έτσι, για να ορίσετε την εργασία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απλές μονολεκτικές εντολές για να καταλαβαίνουν εύκολα. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «κάτσε», «έλα», «φύγε», «άλμα», «τακούνι», «όχι» και ούτω καθεξής. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, καθώς κάποιοι μαθαίνουν γρήγορα, ενώ κάποιοι μαθαίνουν αργά, επομένως, είναι καλύτερο να διατηρήσετε την υπομονή σας κατά τη διδασκαλία.

Μπορείτε να ορίσετε εργασίες με τη χειρονομία ή την οπτική αναπαράσταση, καθώς μπορεί να είναι πιο κατανοητό σε αυτούς. Για παράδειγμα, εάν διδάξετε την εντολή «άλμα» δείξτε τους τι σημαίνει επανάληψη. Καθώς το κάνουν σωστά, επιβραβεύστε τον με λιχουδιές για συνεχή κίνητρο.

Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Υπάρχουν πολλές διαδικασίες εκπαίδευσης για να εκπαιδεύσετε το Silken Windhound σας, ωστόσο, επιλέξτε πάντα τις εύκολες και αποτελεσματικές τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Παρακάτω είναι μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται ευρέως για κάθε σκύλο.

Θετική ενίσχυση

Αυτή η μέθοδος είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές για χρήση κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας. Το μόνο που κάνετε είναι να δείξετε θετική συμπεριφορά απέναντί ​​τους. Βοηθά τον ιδιοκτήτη και το κατοικίδιο να έχουν θετική νοοτροπία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Όποτε δείχνουν καλή συμπεριφορά, επιβραβεύστε τους με μια λιχουδιά, αλλά όταν παρουσιάζεται κακή συμπεριφορά, καμία ανταμοιβή ή αναγνώριση γι’ αυτούς. Επαινείτε τους συνεχώς κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους για κίνητρα και για καλύτερα αποτελέσματα.

Εκπαίδευση με βάση τις σχέσεις

Η εκπαίδευση που βασίζεται σε σχέσεις αφορά τον δεσμό που μοιράζεται ο ιδιοκτήτης και η Silken Windhound. Αυτός ο δεσμός σας βοηθά να γνωρίζετε καλύτερα τον σκύλο σας από τη συμπεριφορά και τη γλώσσα του σώματός του. Μερικές φορές, ο σκύλος σας δεν ενεργεί με τους φυσικούς του τρόπους, επομένως, αυτή η μέθοδος είναι καλύτερο να γνωρίζετε τη βασική αιτία της. Καθώς είναι επιθυμητό να σας ευχαριστήσουν, είναι πιο εύκολο να δεθείτε μαζί τους.

Silken Windhound με τον δάσκαλό του στην προπόνηση κολύμβησης.
Πηγή εικόνας: Instagram

Εκπαίδευση Clicker

Η εκπαίδευση με κλικ είναι μια μέθοδος όπου χρησιμοποιείτε τον ήχο του «κλικ» αντί να τους επαινείτε ή να τους επιβραβεύετε. Διδάξτε τους μερικές εντολές και αν το κάνουν σωστά κάντε κλικ στη συσκευή και ενημερώστε τους ότι είναι σωστή. Ωστόσο, εάν δεν το κάνουν σωστά, κάντε κλικ σε ένα άλλο κουμπί που δημιουργεί διαφορετικό ήχο. Οι διαφορετικοί ήχοι εξασφαλίζουν στον σκύλο ότι δεν το κάνει σωστά. Στο τέλος της προπόνησής τους επιβραβεύστε και επαινέστε τους για να ολοκληρώσουν τη συνεδρία με καλές νότες.

Στρατηγικές Εκπαίδευσης

  • Αποφύγετε πάση θυσία τις σωματικές τιμωρίες.
  • Υπομονή και κίνητρο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
  • Πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία εάν υπάρχει δυσκολία στην εκπαίδευση.
  • Επιλέξτε μια περιοχή χωρίς περισπασμούς.
  • Ορίστε μια ρουτίνα για την προπόνηση.

Επισκεφθείτε εδώ στο Doglime για περισσότερες πληροφορίες εκπαίδευσης για ράτσα σκύλων.

Bir cevap yazın