Μάθετε πού, πότε και πώς να εκπαιδεύσετε αυτή τη φυλή σκύλων

1
Μάθετε πού, πότε και πώς να εκπαιδεύσετε αυτή τη φυλή σκύλων

Το Blue Lacy είναι ένας σκύλος κοπαδιού, κυνηγετικός, οικογενειακός και φύλακας που εκπαιδεύεται εύκολα. Αυτή η φυλή χρειάζεται πάντα μια δική της δουλειά που την κρατά απασχολημένη όλη την ημέρα. Ομοίως, είναι σε θέση να διαχειρίζονται μια ομάδα ζώων βοσκής, την έρευνα και τη διάσωση, καθώς και κάποιες εργασίες σε ράντσο.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές και μέθοδοι για να εκπαιδεύσετε το Blue Lacy σας. Ανάμεσα σε όλες τις μεθόδους επιλέξτε ποιος είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικός τρόπος για αυτούς. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να εκπαιδεύσετε εύκολα τον σκύλο σας στο σπίτι.

Πότε να εκπαιδεύσετε το Blue Lacy;

Η εκγύμναση του Blue Lacy θα πρέπει να ξεκινά νωρίς όταν φτάσουν περίπου στην ηλικία των 8 εβδομάδων. Σε αυτή την ηλικία διδάξτε μερικές απλές εντολές όπως «μείνετε», «έλα», «φύγε» και ούτω καθεξής. Μαθαίνουν γρήγορα, έτσι μαθαίνουν τα πάντα γρήγορα στην προπόνησή τους. Όταν γίνουν 4 μήνες μεγαλύτερα, ξεκινήστε την προχωρημένη εκπαίδευσή τους και συμπεριλάβετε κάποια δραστηριότητα όπως ευκινησία, σκυλοδρομία και άλλα αθλήματα.

Αυξήστε αργά τις εντολές τους καθώς και το επίπεδο δραστηριότητας ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Επιπλέον, κοινωνικοποιήστε τα σωστά καθώς πρέπει να έχουν σωστή συμπεριφορά μαζί με σωστή εκπαίδευση. Κοινωνικοποιήστε τους με άλλους κυνόδοντες, κατοικίδια και ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη όπως πάρκα, καταστήματα, τάξεις και άλλα.

Πού να εκπαιδεύσετε την Blue Lacy;

Η εκπαίδευσή τους ξεκινά από πολύ νωρίς, επομένως, μπορεί να γίνει σε ένα φιλικό περιβάλλον όπως το σπίτι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους, επομένως, η αποστολή τους σε ένα νέο μέρος μπορεί να τους κάνει να νιώθουν άβολα. Αποφύγετε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους καθώς αποσπώνται εύκολα από άλλα κατοικίδια και ζώα. Μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε στην κουζίνα, στο ιδιωτικό δωμάτιο ή στο σαλόνι όπου υπάρχει αρκετός χώρος για αυτά.

Blue Lacy που παίζει γύρω από τον κήπο.
Πηγή εικόνας: Rover.com

Ομοίως, καθώς μεγαλώνουν, μετατοπίστε τον χώρο προπόνησής τους σε εξωτερικούς χώρους, όπως πίσω αυλή, πάρκο ή ανοιχτούς χώρους. Επίσης, αποσπώνται λιγότερο σε αυτή την ηλικία και παραμένουν πιο συγκεντρωμένοι, επομένως, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι πρόβλημα. Ωστόσο, εάν είστε ιδιοκτήτης για πρώτη φορά ή δυσκολεύεστε να τους εκπαιδεύσετε, πηγαίνετε σε μαθήματα εκπαίδευσης. Εκεί μαθαίνουν περισσότερες δεξιότητες και ελεγχόμενη συμπεριφορά.

Πώς να ορίσετε το Task For Blue Lacy;

Ο καθορισμός καθηκόντων είναι λίγο δύσκολος για όλους, αλλά με υπομονή και ηγεσία, γίνεται ευκολότερο. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, αυτή η φυλή μπορεί να δείξει κυρίαρχη και πεισματική συμπεριφορά, επομένως, φροντίστε να συστήσετε τον εαυτό σας ως αρχηγό αγέλης.

Ο Blue Lacy προπονείται με τον ιδιοκτήτη του.
Πηγή εικόνας: National Lacy Dog Association – WordPress.com

Για τον καθορισμό εργασιών, χρησιμοποιήστε την οπτική παρουσίαση για να το κάνετε πιο εύκολο. Για παράδειγμα, διδάξτε την εντολή “κάτσε” στην αρχή και μετά δείξτε πώς να το κάνετε. Αν το κάνουν σωστά, επιβραβεύστε τους με λιχουδιές ή τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μαθαίνουν γρήγορα αλλά εξακολουθούν να στερούνται προσοχής και βαριούνται εύκολα. Για να αποφύγετε αυτό, κάντε τις προπονήσεις σύντομες και διασκεδαστικές, όπου μεταξύ τους περιλαμβάνονται λιχουδιές.

Μέθοδοι Εκπαίδευσης

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας, ως εκ τούτου, εδώ είναι μερικές συμβουλές σχετικά με αυτό. Κάθε σκύλος ενεργεί διαφορετικά, έτσι, ερευνήστε ποια μέθοδος δείχνει το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ όλων αυτών και άλλων μεθόδων.

Θετική ενίσχυση

Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας. Η Θετική Ενίσχυση διασφαλίζει ότι ο σκύλος σας δείχνει καλή και σωστή συμπεριφορά για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν είναι δύσκολο τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τα σκυλιά γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείξετε μια θετική στάση απέναντί ​​τους. Κάθε φορά που δείχνουν κακή συμπεριφορά, χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο αντί να τιμωρείτε ή να χρησιμοποιείτε σκληρά λόγια.

Αποφύγετε την τιμωρία

Το Blue Lacy είναι μια πιστή και ευαίσθητη ράτσα καθώς θέλουν μόνο αγάπη από τους ιδιοκτήτες τους. Η τιμωρία δεν είναι ποτέ επιλογή για αυτές τις ράτσες καθώς η σωματική τιμωρία και τα σκληρά λόγια προκαλούν άγχος ή κατάθλιψη. Αρχίζουν επίσης να χάνουν την πίστη τους σε εσάς, κάτι που μπορεί είτε να έχει μπούμερανγκ είτε να έχουν ψυχική ασθένεια.

Εκπαίδευση Clicker

Για αθλητικές φυλές όπως η Blue Lacy, η εκπαίδευση με κλικ βοηθά στην επιτάχυνση της προπόνησης με διασκεδαστικό τρόπο. Είναι μια απλή συσκευή που κάνει έναν ήχο κλικ όταν πατηθεί. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης πατήστε το κλικ όταν το κάνουν σωστά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο αντί για συνεχή ανταμοιβή κάνοντας τον ήχο επίτευγμα για αυτούς.

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες εκπαίδευσης φυλών.

Bir cevap yazın