Μάθετε τους επιστημονικούς τρόπους για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο σπίτι

3
Μάθετε τους επιστημονικούς τρόπους για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο σπίτι

Μια εκπαίδευση που βασίζεται στην επιστήμη ή η επιστημονική προσέγγιση για την εκπαίδευση του σκύλου είναι παρόμοια με αυτή της εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης, αλλά διαφέρει ως προς τη μέθοδο επιβράβευσης και τιμωρίας. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης του σκύλου βασίζεται πρακτικά πλήρως σε επαλήθευση και έρευνα.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι τα σκυλιά είναι παρόμοια με τα ανθρώπινα όντα στο πλαίσιο των συναισθημάτων. Μπορεί να μην έχουν μια ευρεία αίσθηση συναισθημάτων όπως εμείς οι άνθρωποι, αλλά μπορεί να έχουν συναισθήματα όπως η ευτυχία, η λύπη, η κατάθλιψη, ο φόβος και το άγχος.

Τι είναι η επιστήμη στην εκπαίδευση σκύλων;

Η επιστήμη είναι απλώς μια διαδικασία μάθησης σε σκύλους. Τα σκυλιά μαθαίνουν νέα πράγματα κάθε μέρα είτε τα εκπαιδεύουμε είτε τα διδάσκουμε είτε όχι. Παρατηρούν κάθε κίνηση που κάνουμε και συνεχίζουν να μαθαίνουν από τις δραστηριότητές μας. Για παράδειγμα, αν τους αφήσουμε να καθίσουν στον καναπέ ή στο κρεβάτι, μαθαίνουν αυτή τη συνήθεια να κάθονται.

Η επιστήμη στην εκπαίδευση σκύλων μπορεί επίσης να αναφέρεται ως θεωρία μάθησης. Είναι η βασική θεωρία που εξηγεί τη μαθησιακή συμπεριφορά των σκύλων.

Εκπαίδευση σκύλων με βάση την επιστήμη

Μια επιστημονική μέθοδος εκπαίδευσης σκύλων αλλάζει συνεχώς καθώς βασίζεται στις πληροφορίες που αλλάζουν και αυξάνονται ανάλογα με τον χρόνο και την έρευνα. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης υποδηλώνει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης με βάση την ανταμοιβή και την τιμωρία και αναγνωρίζει την ικανότητα του σκύλου σας να διαμορφώνεται και να εκπαιδεύεται.

Η εκπαίδευση με βάση την επιστήμη είναι βασικά μια μέθοδος που σας προτείνει να κατανοήσετε τον σκύλο σας και η συμπεριφορά του σκύλου σας φαίνεται μπροστά σας. Όταν ο σκύλος σας δείχνει κακή συμπεριφορά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί δείχνουν τέτοια συμπεριφορά και μετά να προσεγγίσετε μόνο τη διόρθωση αυτής της συμπεριφοράς.

Αυτός ο τύπος μεθόδου εκπαίδευσης είναι ένας συνδυασμός δύο τύπων μεθόδων εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν: η μέθοδος εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση και η μέθοδος εκπαίδευσης με βάση την ανταμοιβή. Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης αποθαρρύνει τη μέθοδο εκπαίδευσης που βασίζεται στην τιμωρία.

Εικόνα: Ένα κορίτσι που εκπαιδεύει τον σκύλο της
Πηγή εικόνας: www.news7g.com

Η επιστημονική μέθοδος εκπαίδευσης είναι μακράν αποδεδειγμένα η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει μόνο τη μέθοδο εκπαίδευσης που βασίζεται αποκλειστικά στην έρευνα και τις πληροφορίες αναβάθμισης σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου. οι ιδιοκτήτες σκύλων θα βρουν αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης πολύ αποτελεσματική εάν μπορούν να συμβαδίζουν με τις πληροφορίες αλλαγής και κατασκευής.

Κατανοώντας πώς μαθαίνει ο σκύλος σας

Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδεύονται από το στάδιο του κουταβιού και η εκμάθησή τους είναι παρόμοια με αυτή των μικρών παιδιών. Τα σκυλιά συνήθως ανταποκρίνονται στην εντολή σας όχι επειδή καταλαβαίνουν τις λέξεις κάθε φορά, αλλά επειδή μπορούν να διαφοροποιήσουν τον τόνο της φωνής σας. Όταν τους λες γλυκά να κάνουν κάτι μπορεί να μην ακολουθήσουν την εντολή σου. Όταν λέτε στον σκύλο σας να κάνει κάτι είναι μια επιβλητική φωνή που θα ακολουθήσει την εντολή σας.

Όφελος της μεθόδου επιστημονικής κατάρτισης

Αυτή η εκπαιδευτική προσέγγιση ενθαρρύνει πάντα θετικούς τρόπους για να εκπαιδεύσετε τα σκυλιά σας και εστιάζει στην εκπαίδευση που βασίζεται στην έρευνα που σας βοηθά να κατανοήσετε τον σκύλο σας. Εξασφαλίζει την κατανόηση του σκύλου σας ενισχύοντας τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας.

Μειονεκτήματα της μεθόδου επιστημονικής κατάρτισης

Δεν είναι καθόλου δυνατό να ενημερώνεστε για τις μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες πληροφορίες. Είναι πολύ χρονοβόρο και μπορεί να χαθεί πολύς χρόνος κατά τη διάρκεια αυτής της μεθόδου εκπαίδευσης.

Αν σας άρεσε το παραπάνω περιεχόμενο, συνεχίστε να επισκέπτεστε το Dog Lime!

Bir cevap yazın