Μέθοδοι για να εκπαιδεύσετε το Dogo Argentino

1
Μέθοδοι για να εκπαιδεύσετε το Dogo Argentino

Το Dogo Argentino είναι ένας δυνατός και μυώδης σκύλος, που εκτράφηκε για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων. Είναι αρκετά προστατευτικά στη φύση τους με άγριες ιδιότητες φύλακα. Αυτές οι ράτσες έχουν ισχυρή θέληση να προστατεύσουν ό,τι τους ανήκει και η κυριαρχία από άλλους σκύλους δεν λειτουργεί καλά μαζί τους.

Επιπλέον, ο Αργεντίνο είναι μια φυλή με ισχυρή θέληση και επιθετική φυλή, επομένως, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση είναι ένα κρίσιμο μέρος της ζωής τους. Εδώ σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για τις μεθόδους, τις στρατηγικές και τις τεχνικές εκπαίδευσής τους.

Πότε να εκπαιδεύσετε το Dogo Argentino;

Η εκπαίδευση του σκύλου σας πρέπει να ξεκινήσει μόλις φτάσουν στην ηλικία των 7 έως 8 εβδομάδων, όταν τα φέρνετε στο σπίτι. Ξεκινήστε με την προπόνησή τους στο σπίτι, την προπόνηση γιογιό, και καλέστε το όνομά τους από την αρχή. Στη συνέχεια, την ίδια στιγμή, είναι η βασική εκπαίδευση υπακοής, καθώς είναι αρκετά έξυπνα για να απορροφηθούν γρήγορα. Καθώς είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους, η εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία είναι πιο εύκολη.

Όσο μεγαλώνουν, αυξήστε το επίπεδο εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων εντολών, συμβουλών και κόλπα στον σκύλο σας. Παράλληλα με την εκπαίδευσή τους, κοινωνικοποιήστε το Dogo Argentino σας στο σπίτι. Όταν φτάσουν στις 12 με 14 εβδομάδες, κοινωνικοποιήστε τα με άλλους κυνόδοντες και ανθρώπους. Μόλις ο σκύλος σας κατακτήσει την εκπαίδευσή του στην υπακοή του, πηγαίνετε για προχωρημένη εκπαίδευσή του σε ηλικία 6 μηνών, συνοδεύοντας τις απαιτούμενες δίαιτες υπό έλεγχο. Πηγαίνετε με την προπόνηση ευκινησίας τους, το Tracking and Coursing, τη διαμόρφωση, την εκτόξευση δίσκου και άλλα.

Πού να εκπαιδεύσετε το Dogo Argentino;

Το πρώτο μέρος για να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας μερικά βασικά είναι στο σπίτι όπου νιώθει άνετα και ασφαλή. Δεν είναι απαραίτητο να τα βγάλετε στη φάση του κουταβιού, καθώς τα ζώα και τα πουλιά που βρίσκονται έξω τους αποσπούν την προσοχή. Πηγαίνετε μόνο σε εξωτερικούς χώρους για τη συνεδρία κοινωνικοποίησής τους ως κουτάβι.

Για προχωρημένη εκπαίδευση, χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους. Επομένως, η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυλές, πάρκα ή οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο. Καθώς το κουτάβι μεγαλώνει, παραμένει συγκεντρωμένο, οπότε η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι πρόβλημα από τώρα και στο εξής. Η εκπαίδευσή τους μπορεί να είναι δύσκολη για τους ιδιοκτήτες για πρώτη φορά, καθώς υπάρχει πάντα ένα εκπαιδευτικό κέντρο όπου μπορείτε να τα στείλετε για καλύτερη απόδοση.

Πώς να ορίσετε την εργασία για το Dogo Argentino;

Για να ορίσετε την εργασία, πρώτα πρέπει να κάνετε εντολές και να παραγγείλετε εύκολα κατανοητές. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε εύκολες λέξεις για την προπόνησή τους. Στη συνέχεια, διδάξτε τους μία λέξη τη φορά όπως «κάτσε», «έλα», «φύγε», «σταμάτα» και ούτω καθεξής. Οι εντολές εκμάθησης είναι διαφορετικές για κάθε σκύλο, καθώς κάποιοι χρειάζονται χρόνο ενώ άλλοι μαθαίνουν εύκολα.

Για να διευκολύνετε τις καθοριστικές εργασίες, δείξτε τους τη σημασία της λέξης. Για παράδειγμα, αν τους διδάξετε η εντολή «κάθομαι» δείχνει τι σημαίνει η λέξη. Μόλις μάθει την εντολή, επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά ως έπαινο. Η επιβράβευση τους δίνει κίνητρο να τα πάνε καλά στην περαιτέρω εκπαίδευση.

Εκπαιδευτική Διαδικασία

Υπάρχουν διάφορες διαδικασίες εκπαίδευσης για την εκπαίδευση του Dogo Argentino, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο και απογοητευτικό να επιλέξετε το καλύτερο. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι εκπαίδευσης που πρέπει να χρησιμοποιείτε κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας σωστά.

Εκπαίδευση λουριών: Είναι σημαντικό να τρένο με λουρί Το Αργεντίνο σας και για σκύλο και για άνθρωπο. Πριν το ξεκινήσετε, παρουσιάστε το κολάρο και το λουρί στον σκύλο σας. Στη συνέχεια, διδάξτε τους σιγά-σιγά την εντολή «φτέρνα» που σημαίνει να σταθούν δίπλα πρέπει να σταθούν δίπλα σας. Μην παίρνετε τον ενθουσιασμένο σκύλο σας για να περπατήσει με λουρί, καθώς τον απλώνει ή τρέχει μακριά, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο τόσο για το κατοικίδιο όσο και για τον ιδιοκτήτη. Εξασκηθείτε, περάστε με λουρί μέσα στο σπίτι σας πριν βγείτε στους δρόμους.

Ο Ντόγκο Αργεντίνο τραβάει το λουρί του στην προπόνηση.
Πηγή εικόνας: Flickr

Ευκινησία: Το Dogo Argentino είναι μια πολύ ζωηρή και σπορ ράτσα που χρειάζεται πολλή άσκηση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν διάφορες προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους για αυτούς, όπως να κυνηγούν μια τυλιγμένη μπάλα στο πάτωμα, να κρυφτούν, να καθαρίζουν τα δικά τους παιχνίδια και πολλά άλλα. Ομοίως, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους όπως πεζοπορία, κολύμπι, περπάτημα πολλές φορές την ημέρα κρατά υπό έλεγχο το επίπεδο της ενέργειάς τους. Επίσης, αθλήματα όπως το ράλι, η ευκινησία και η υπακοή μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική άσκηση στον σκύλο σας.

Θετική ενίσχυση: Αυτή η μέθοδος είναι απαραίτητη για κάθε ράτσα σκύλου καθώς τους βοηθά να δείχνουν καλή συμπεριφορά όταν ακολουθείται από λιχουδιά. Όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας, μην χρησιμοποιείτε ποτέ σωματική τιμωρία ή σκληρές λέξεις, επειδή επιδεινώνει τη συμπεριφορά του απέναντί ​​σας, μπορεί να αποτύχει σε χρόνο μηδέν. Εάν δείχνουν κακή πειθαρχία, διορθώστε ότι αμέσως όταν αφαιρείτε λιχουδιές, πάρτε τα αγαπημένα τους παιχνίδια αντί για οποιαδήποτε σωματική τιμωρία.

Η υπομονή είναι το κλειδί για να εκπαιδεύσετε το Dogo σας όπως εκείνοι

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες γνώσεις εκπαίδευσης φυλών.

Bir cevap yazın