Μέθοδοι εκπαίδευσης Dogue de Bordeaux

0
Μέθοδοι εκπαίδευσης Dogue de Bordeaux

Το Dogue de Bordeaux (DDB) είναι μια από τις αρχαιότερες γαλλικές ράτσες σκύλων που είναι θαρραλέες, πιστές, στοργικές και προστατευτικές. Αυτές οι ράτσες είναι δυνατές και πεισματάρες, επομένως, η έγκαιρη κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη. Η ισχυρή ηγεσία είναι απαραίτητη για τη σωστή συμπεριφορά τους, καθώς δεν είναι εύκολο να εκπαιδεύονται.

Το DDB με το γιγαντιαίο κεφάλι δεν πρέπει να είναι η επιλογή των ιδιοκτητών σκύλων που πρωτοεμφανίζονται, καθώς μπορούν να δυσκολευτούν καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο, αν εισαγάγετε το σχολείο εκπαίδευσης, τότε θα κάνουν ένα υπέροχο οικογενειακό σκυλί με την πιστή και στοργική φύση τους. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι εκπαίδευσης για τον σκύλο σας για να διευκολύνουν την εκπαίδευση.

Πότε να εκπαιδεύσετε τον Dogue de Bordeaux;

Ξεκινήστε να εκπαιδεύετε τα Bordeauxdog όταν φτάσουν στην ηλικία των 8 εβδομάδων, καθώς είναι επίσης η στιγμή που τα φέρνετε στο σπίτι. Όπως γνωρίζετε, είναι δύσκολο να εκπαιδεύονται, επομένως, η έγκαιρη προπόνηση τους βοηθά να απορροφούν εύκολα τις μεθόδους και τη ρουτίνα. Ξεκινήστε με τη βασική τους εκπαίδευση υπακοής με απλές εντολές όπως «κάτσε, πήγαινε», «μείνε» και «όχι». Να είστε υπομονετικοί με κάθε εντολή, καθώς δεν θα μάθουν τα πάντα σε μια συνεδρία. Χρησιμοποιήστε λιγότερο την εντολή «άλμα», καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσπλασία ισχίου.

Όταν κατακτήσουν τη βασική εκπαίδευση, ξεκινήστε την προχωρημένη τους εκπαίδευση, η οποία θα πρέπει να γίνει όταν φτάσουν τους 6 μήνες. Διδάξτε περισσότερες εντολές όπως «φτέρνα», «περιμένετε», «αφήστε το και ούτω καθεξής. Θυμηθείτε να περιορίσετε την προπόνησή τους με άσκηση χαμηλής έντασης μέχρι να γίνουν 18 μηνών για να αποφύγετε την καταπόνηση των οστών και των αρθρώσεων τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνησή τους για την ευκινησία με μερικά αθλήματα όπως κολύμπι, κρυφτό, σύντομους περιπάτους και διδασκαλία νέων κόλπα.

Πού να εκπαιδεύσετε τον Dogue de Bordeaux;

Για να εκπαιδεύσετε μια φιλική φυλή όπως το French Mastiff, το σπίτι είναι το καλύτερο μέρος για αυτούς, καθώς είναι πιο άνετα εκεί. Εκπαίδευση όπως η διάρρηξη του σπιτιού, το γιογιό και το βασικό μπορούν να πραγματοποιηθούν στο γνωστό περιβάλλον τους. Το Bordeauxdog δεν είναι αθλητικό σκυλί, επομένως, η εξωτερική προπόνηση δεν είναι σημαντική καθώς μπορεί να έχει αναπνευστικά προβλήματα και θερμοπληξίες. Λόγω του βραχυκεφαλικού ή της «κοντόμύτης» τους για την ακρίβεια. Μην τον αφήνετε έξω όλη την ημέρα και αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στην προπόνηση στη ζέστη.

Δύο Dogue De Bordeaux παίζουν στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Animals.net

Εάν δυσκολεύεστε να τα εκπαιδεύσετε, τότε δεν είναι ποτέ αργά για ένα προπονητικό κέντρο. Παίρνουν σωστή καθοδήγηση εκεί και μαθαίνουν νέα κόλπα κάθε μέρα. Επιπλέον, επιλέξτε ένα μέρος με λιγότερο κόσμο για την προπόνησή τους στην ευκινησία, όπου μαθαίνουν εύκολα χωρίς περισπασμούς.

Πώς να ορίσετε το Task For Dogue de Bordeaux;

Πριν ορίσετε μια εργασία στο Bordeauxdog, βεβαιωθείτε ότι κατανοεί τη γλώσσα σας, ως εκ τούτου, ξεκινήστε με το να συστήνεστε σε αυτούς. Παρομοίως, εξοικειώστε τα με τα ονόματά τους και επικοινωνήστε χαλαρά όσο μπορούν να μάθουν και να κατανοήσουν εύκολα.

Ο Dogue De Bordeaux τρέχει στο έδαφος.
Πηγή εικόνας: Pixabay

Για να το κάνετε πιο εύκολο, χρησιμοποιήστε απλές εντολές και αναθέστε μία εργασία τη φορά, ώστε να είναι σαφείς. Για την καλύτερη κατανόησή τους, δείξτε την επανάληψη των γραφικών μόνοι σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε ο σκύλος σας να «κάτσει», τότε δείξτε πώς γίνεται η εντολή. Θα μάθουν πιο εύκολα με αυτή τη μέθοδο. Για κάθε καλή συμπεριφορά και σωστή κατανόηση, χρησιμοποιήστε μια λιχουδιά ως ανταμοιβή που τους δίνει κίνητρα.

Εκπαιδευτική Διαδικασία

Θετική ενίσχυση: Αυτή η διαδικασία εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντική για κάθε σκύλο, ειδικά για έναν ευαίσθητο σκύλο όπως ο Dogue de Bordeaux. Χρειάζονται συνεχή κίνητρο και ενθάρρυνση, καθώς μπορούν να είναι πεισματάρηδες και να συνεργάζονται καλά με σκυλιά με δυνατά κεφάλια. Αποφύγετε τη σωματική τιμωρία και τη χρήση σκληρών λέξεων καθώς μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τη συμπεριφορά και την υγεία τους.

Ανταμοιβές: Αυτές οι ράτσες έχουν μια στάση «Τι μου αρέσει» κατά την προπόνηση. Επομένως, χρησιμοποιήστε λιχουδιά σε προπονήσεις για να τους έχετε κίνητρο. Για κάθε καλή συμπεριφορά του δείχνουν ή κάνουν πράγματα σωστά τον επιβραβεύουν με την αγαπημένη τους λιχουδιά. Η υπερβολική ανταμοιβή μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, αντί να χρησιμοποιήσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή την αγαπημένη τους δραστηριότητα ως ανταμοιβή.

Κοινωνικοποίηση: Κοινωνικοποίηση τους με κουτάβι σκηνή σε διάφορα περιβάλλοντα. Είναι για να αποφύγετε τις τρομακτικές επιθετικές και ακατάλληλες συμπεριφορές. Εκτός από την εκπαίδευσή τους, πάρτε τους σε εξωτερικούς χώρους για κοινωνικοποίηση με τον εξωτερικό κόσμο ξεκινώντας με κυνόδοντες, γάτες και έναν άλλο άνθρωπο. Η κοινωνικοποίηση τους βοηθά να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους, καθιστώντας τους πιο σίγουρους και χωρίς άγχος.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες για διαφορετικές φυλές.

Bir cevap yazın