Μπορεί το PVC να ανακυκλωθεί; Ένας αλάνθαστος οδηγός για την ανακύκλωση PVC:

4
Μπορεί το PVC να ανακυκλωθεί;  Ένας αλάνθαστος οδηγός για την ανακύκλωση PVC:

Μπορεί το PVC να ανακυκλωθεί; Το PVC ή το χλωριούχο πολυβινύλιο είναι ένα κοινό υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα. Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με το PVC σε πλαστικούς σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων και το δάπεδο βινυλίου. Γνωρίζατε όμως ότι το PVC χρησιμοποιείται επίσης σε μια ποικιλία προϊόντων όπως καγιάκ, καλώδια, φαρμακευτικές συσκευασίες, ιατρικούς σωλήνες, παράθυρα και άλλα;

Με όλες αυτές τις διαφορετικές χρήσεις, σίγουρα θα πιστεύατε ότι το PVC είναι ανακυκλώσιμο. Αλλά η απάντηση είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτό. Σε αυτό το ιστολόγιο του CleanRiver, θα αναλύσουμε την πολυπλοκότητα της ανακύκλωσης PVC με έναν εύκολα κατανοητό τρόπο:

Ανακύκλωση PVC

Πάνω από 20 εκατομμύρια τόνοι PVC παράγονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, και ενώ είναι χρήσιμο υλικό… η απόρριψή του μπορεί να είναι δύσκολη. Λόγω της χημικής σύστασης του PVC, η αποτέφρωση ή η παραμονή του σε χωματερές μπορεί να είναι επικίνδυνη και τρομερή για το περιβάλλον.

Τα καλά νέα είναι ότι, λόγω των κινδύνων απόρριψης του PVC, η ανακύκλωση PVC έχει γίνει στην πραγματικότητα μια από τις πιο προηγμένες διαδικασίες στον κόσμο της μηχανικής ανακύκλωσης. Έτσι ανακυκλώνεται το PVC:

  • Το PVC αλέθεται σε ένα καθαρό πλαστικό «ξανατριβής».
  • Το PVC ανακυκλώνεται σε πλαστική σκόνη
  • Το PVC διαμορφώνεται σε πλαστικά σφαιρίδια για επαναχρησιμοποίηση

Το μεγαλύτερο μέρος του PVC μπορεί να ανακυκλωθεί έως και 6 ή 7 φορές και με διάρκεια ζωής προϊόντος 100 χρόνια, το ανακυκλωμένο PVC έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει έως και 600 χρόνια! Αυτός είναι πολύς χρόνος για την ανακύκλωση…

μπορεί το PVC να ανακυκλωθεί

Πώς ανακυκλώνεται συνήθως το PVC;

Εάν δεν είστε σίγουροι για τις δυνατότητες του προγράμματος ανακύκλωσης των τοπικών δήμων σας, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια κοντινή εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων για να ρωτήσετε σχετικά με τις μηχανικές διαδικασίες ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κολλάτε απλώς απορρίμματα PVC σε εμπορικούς κάδους ανακύκλωσης μαζί με οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να το μεταφέρετε σε μια ειδική μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών για να βεβαιωθείτε ότι θα επαναχρησιμοποιηθεί. Συνιστούμε να μιλήσετε με τον εργοδότη σας ή τους τοπικούς δήμους για να ρωτήσετε σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης PVC.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ανακύκλωσης όπου μπορείτε να απορρίψετε σωστά το PVC, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

________________________________________________________________

Αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες ανακύκλωσης; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

  • Τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε για έναν ασφαλή και υγιεινό χώρο εργασίας;
  • Πώς ανακυκλώνετε το χαρτόνι; 6 Συμβουλές για τις εγκαταστάσεις σας για να το κάνετε σωστά
  • Πόσο κοστίζει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης; 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε για το σταθμό
  • Λίστα ελέγχου 10 βημάτων για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα με το πρόγραμμα ανακύκλωσης

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα σήμερα με το πράσινο μας προγράμματα ανακύκλωσης.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected]

 

The post Μπορεί το PVC να ανακυκλωθεί; Ένας αλάνθαστος οδηγός για την ανακύκλωση PVC: εμφανίστηκε πρώτα στο CleanRiver.

Bir cevap yazın