Αναζήτηση για δημόσιο Wi-Fi στην εφαρμογή τηλεφώνου Πώς να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας το δημόσιο Wi-Fi

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας το δημόσιο Wi-Fi

Τελευταία ενημέρωση:

Ήμασταν όλοι εκεί – η πτήση σας έρχεται σε μια νέα χώρα και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να κυνηγάτε μανιωδώς για ένα καλό σήμα Wi-Fi.

Στα 15 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το ιστολόγιο, χρησιμοποιήσαμε δωρεάν Wi-Fi σε αεροδρόμια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, παμπ, δημόσιες βιβλιοθήκες, ακόμη και σε εθνικά πάρκα.

Αναζήτηση για δημόσιο Wi-Fi στην εφαρμογή τηλεφώνου Πώς να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας το δημόσιο Wi-Fi

Πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το δημόσιο Wi-Fi στα ταξίδια σας: Πλοήγηση στις ψηφιακές θάλασσες στο εξωτερικό

Το δωρεάν δημόσιο Wi-Fi είναι ο καλύτερος φίλος του ταξιδιώτη για να παραμένει συνδεδεμένος, αλλά μπορεί επίσης να είναι παιδική χαρά για ψηφιακούς πειρατές. Το δημόσιο Wi-Fi μπορεί να είναι μη ασφαλές και ευάλωτο, πράγμα που σημαίνει ότι οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις αδυναμίες για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία ή να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Αλλά, μη φοβάσαι! Σας καλύψαμε με έναν γρήγορο οδηγό για να σερφάρετε με ασφάλεια στο διαδίκτυο στο εξωτερικό.

Χρήση δημόσιου Wi-Fi σε φορητό υπολογιστή σε μια παραλιακή καλύβα στο Ko Lanta Ταϊλάνδης
Επιστροφή στο δημόσιο Wi-Fi της OG στο εξωτερικό το 2003 στο Ko Lanta Ταϊλάνδης

Το ψηφιακό σας σωσίβιο: Χρήση VPN

Σκεφτείτε ένα VPN ως το προσωπικό σας ψηφιακό σωσίβιο. Διατηρεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες κρυπτογραφημένες και κρυμμένες από τα αδιάκριτα βλέμματα. Προτού καν σκεφτείτε να συνδεθείτε σε αυτό το καφέ Wi-Fi, ενεργοποιήστε ένα like VPN ExpressVPN. Βεβαιωθείτε ότι έχει κρυπτογράφηση και πολιτική μη καταγραφής.

Εντοπισμός ασφαλών λιμανιών: Προσδιορισμός ασφαλών δικτύων Wi-Fi

Πριν συνδεθείτε, ας μιλήσουμε για την ασφάλεια. Δεν δημιουργούνται όλα τα δίκτυα Wi-Fi ίσα. Τουλάχιστον, αναζητήστε δίκτυα που απαιτούν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι συχνά καλό σημάδι ασφάλειας.

γυναίκα που χρησιμοποιεί κινητή συσκευή σε ένα πάρκο χρησιμοποιώντας Wi-Fi

Προσοχή στους Digital Doppelgängers: Evil Twin Hotspots

Τα κακά δίδυμα hotspot μιμούνται τα νόμιμα. Αυτές είναι παγίδες που στήνονται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Διαβάστε περισσότερα  Creative Vegetable Gardener: Yellow Perennial Flowers: Bring Sunshine στην αυλή σας

Επαγγελματική συμβουλή: Ζητάτε πάντα από το προσωπικό το επίσημο όνομα και τον κωδικό πρόσβασης δικτύου. Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να συνδεθείτε κατά λάθος σε δίκτυο αντιγραφής.

Ασφαλής σερφάρισμα: Βέλτιστες πρακτικές στο δημόσιο Wi-Fi

Το δημόσιο Wi-Fi δεν είναι το μέρος για αγορές στο διαδίκτυο ή για έλεγχο του τραπεζικού σας λογαριασμού. Αποθηκεύστε τα για ασφαλή σύνδεση. Και να θυμάστε, όπως δεν θα αφήνατε το ποτό σας χωρίς επίβλεψη σε ένα μπαρ, μην αφήνετε τις συσκευές σας να συνδεθούν αυτόματα στα δίκτυα.

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με την τάση, τους προσαρμογείς και τους μετατροπείς; Μάθετε πώς να μην τηγανίζετε τα ηλεκτρονικά σας στο εξωτερικό.

γυναίκα που χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο ως κάμερα στην Ευρώπη

Το Digital Bodyguard σας: Antivirus και Anti-Malware

Οι συσκευές σας χρειάζονται σωματοφύλακες και εκεί μπαίνουν οι εφαρμογές και τα προγράμματα προστασίας από ιούς και κακόβουλου λογισμικού.

Είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας ενάντια σε ανεπιθύμητους εισβολείς στα δημόσια δίκτυα. Διατηρήστε τα ενημερωμένα, όπως ακριβώς κάνετε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας.

Φύλαξη των Θησαυρών σας: Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας της συσκευής σας – θεωρήστε το ως την τάφρο γύρω από το ψηφιακό σας κάστρο. Επίσης, φροντίστε να τηρείτε ασφαλείς ιστότοπους που χρησιμοποιούν HTTPS, ειδικά όταν εισάγετε προσωπικά στοιχεία. Σκεφτείτε το σαν να επιλέγετε ένα καλά φωτισμένο μονοπάτι πίσω στον ξενώνα σας τη νύχτα. Σας κρατά πιο ασφαλή από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.

κορίτσι που χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο στην κορυφή του βουνού

Διατηρώντας το πλοίο σας σε φόρμα: Ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών

Το ξεπερασμένο λογισμικό και τα λειτουργικά συστήματα είναι σαν ένα σκάφος που έχει διαρροή – τελικά, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Οι τακτικές ενημερώσεις διορθώνουν αυτές τις διαρροές και σας κρατούν επικίνδυνους στην ψηφιακή θάλασσα. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τυχόν ενημερώσεις λογισμικού που προσφέρει η συσκευή σας. Είναι εκεί για να σας προστατεύσουν από τις πιο πρόσφατες ευπάθειες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εάν δεν εγκατασταθούν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα  Διαφορές μεταξύ RO Νερού, Μαλακού Νερού και Σκληρού Νερού;

Νιώθετε την ανάγκη – την ανάγκη για ταχύτητα; Μάθετε πώς να αποκτάτε Wi-Fi υψηλής ταχύτητας όταν ταξιδεύετε.

Μείνετε ασφαλείς και συνεχίστε την εξερεύνηση

Με αυτές τις συμβουλές ασφαλείας, είστε πλέον έτοιμοι να πλοηγηθείτε στα ψηφιακά κύματα με ασφάλεια. Θυμηθείτε, η παραμονή συνδεδεμένη είναι σημαντική, αλλά η προστασία του ψηφιακού σας εαυτού είναι πρωταρχικής σημασίας. Λάβετε υπόψη αυτές τις πρακτικές και θα είστε τόσο έξυπνοι στο διαδίκτυο όσο και στα ταξίδια σας.

Μείνετε ασφαλείς και απολαύστε τα ταξίδια σας! – Μίκυ