Υδροπονία κρύου καιρού

Υδροπονία κρύου καιρού

Ακόμη και όταν μεγαλώνετε σε εσωτερικούς χώρους καθώς πέφτει η θερμοκρασία, πρέπει να προσέχετε το Grow Room σας για να διατηρείτε τα φυτά σας χαρούμενα και υγιή. Αυτός ο οδηγός για την υδροπονία κρύου καιρού σάς παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε σε συνθήκες λιγότερο από τις βέλτιστες.

Πώς να διατηρήσετε το Grow Room σας ζεστό σε κρύο καιρό

Μόνωση

Ένα καλά μονωμένο δωμάτιο καλλιέργειας είναι θεμελιώδες για την υδροπονία κρύου καιρού. Βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας των φυτών. Προσέξτε πόσο κρύο κάνει το δωμάτιο που προτείνετε να χρησιμοποιήσετε τη νύχτα, όταν πέφτει η θερμοκρασία. Βάλτε ένα χαλί στο πάτωμα ως μορφή μόνωσης. Εάν το δωμάτιο που μετατρέπετε έχει θέρμανση, τόσο το καλύτερο, χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας!

Φωτισμός

Ο εσωτερικός φωτισμός HID παράγει πολλή θερμότητα. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας για υδροπονία με κρύο καιρό, όπως το χειμώνα. τρέξτε το αναμμένα φώταπερίοδο τη νύχτα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Εάν τα φυτά σας είναι στο Veg όταν αρχίζει ο χειμώνας, σκεφτείτε να αυξήσετε τοαναμμένα φώταπερίοδος από 18 – 24 ώρες.

Ο φωτισμός LED μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο πρόβλημα καθώς δεν παράγουν πολύ θερμότητα. Μια απλή λύση είναι ένας θερμαντήρας χώρου ανάπτυξης σε συνδυασμό με έναν θερμοστάτη για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία. Ωστόσο, ένας θερμαντήρας θα μπορούσε να στεγνώσει τον αέρα, επομένως επενδύστε σε έναν υγραντήρα για να ρυθμίσετε τα επίπεδα του υγραντήρα σας ενώ ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένος.

Lumatek Zeus 600W Pro 2.9

Ψυχρός Καιρός Υδροπονία – Πρόσθετη Θέρμανση

Οι θερμαντήρες σωλήνων είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να χωρούν στους περισσότερους χώρους καλλιέργειας. Εκπέμπουν σταθερή διάδοση θερμότητας και έχουν χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα  Φυτά σίτισης με τα χέρια
Grow Gadgets Tube Heater

Οι θερμαντήρες σωλήνων δεν ελέγχονται θερμοστατικά. Εάν θέλετε αυτή την επιλογή, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε καλοριφέρ με λάδι. Είναι ένας συμπαγής αλλά ισχυρός τρόπος για την επίτευξη βέλτιστων θερμοκρασιών.

Οι αερόθερμοι είναι επίσης μια επιλογή για υδροπονία κρύου καιρού. Ωστόσο, ο ξηρός, ζεστός αέρας που αποβάλλεται μπορεί να μειώσει την υγρασία, να βλάψει τα φυτά και να σταματήσει την ανάπτυξη εάν αφεθεί να φυσά απευθείας πάνω τους. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιήστε μόνο έναν αερόθερμο έξω από το δωμάτιο καλλιέργειας για να ζεστάνετε τον περιβάλλοντα αέρα ή να κατευθύνετε προς τον ανεμιστήρα εισαγωγής.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Κατά την ανάμειξη και την αποθήκευση θρεπτικών ουσιών σε δεξαμενή νερού (δεξαμενή) η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 18-21°C. Εάν πέσει πολύ χαμηλά, μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση και να εμποδίσει την ανάπτυξη. Εάν το διάλυμα ζεσταθεί πολύ, τα επίπεδα οξυγόνου θα μειωθούν, καθιστώντας τα φυτά πιο ευαίσθητα σε ασθένειες όπως το Pythium. Για
Η υδροπονία κρύου καιρού, χρησιμοποιώντας έναν θερμοσίφωνα, που βρίσκεται στη δεξαμενή νερού, βοηθά να διατηρείτε τα προαναμεμειγμένα θρεπτικά διαλύματα σας στην τέλεια θερμοκρασία.

Σειρά θρεπτικών ουσιών GrowDog

Ανεμιστήρας εισαγωγής

Βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας σας αντλεί αέρα από εσωτερική πηγή. Ο αέρας που λαμβάνεται από το εσωτερικό θα είναι θερμότερος και θα περιέχει περισσότερο CO2. Κατά τη διάρκεια της βλαστικής ανάπτυξης και της πρώιμης ανθοφορίας, χαμηλώστε τον ανεμιστήρα κατά μερικά τοις εκατό για να επιτρέψετε στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν είστε στα μέσα έως αργά το Flower? Ωστόσο, οι ανεπιθύμητες οσμές ενδέχεται να απαιτούν την πλήρη λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να εξεταστεί η δευτερεύουσα θέρμανση.

Διαβάστε περισσότερα  Creative Vegetable Gardener: Yellow Perennial Flowers: Bring Sunshine στην αυλή σας

Παρακολούθηση θερμοκρασίας

Στα φυτά αρέσει ο αέρας να είναι ζεστός, που ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 25-28°C κατά τη διάρκεια των «φώτων αναμμένα» και περίπου 18-21 °C κατά τη διάρκεια των «σβηστών φώτων». Αυτό είναι σημαντικό όταν καλλιεργείται σε σύστημα Hydro. Σε αντίθεση με το έδαφος ή το υπόστρωμα κοκοφοίνικα, το νερό προσφέρει μικρή μόνωση. Ένα ψηφιακό θερμόμετρο είναι ο καλύτερος τρόπος παρακολούθησης της θερμοκρασίας.

Ψηφιακό θερμόμετρο από ανοξείδωτο χάλυβα ETI

Ανάπτυξη φυτών και ψυχρές θερμοκρασίες

Τα φυτά μπορούν να αντιληφθούν πότε έρχεται ο χειμώνας. Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, βλέπουμε την ανάπτυξη των φυτών να επιβραδύνεται. Θερμοκρασίες κάτω από 18°C ​​θα δουν σημαντική μείωση στην ανάπτυξη των φυτών. Οτιδήποτε κάτω από τους 15°C θα μπορούσε να δει το φυτό σας να υποστεί σοκ και να σταματήσει κάθε ανάπτυξη. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για να επιστρέψουν τα φυτά σας στο φυσιολογικό. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το φυτό σας να μην ανακάμψει καθόλου.

Τι συμβαίνει όταν τα φυτά πέφτουν σε σοκ;

Όταν ένα φυτό παθαίνει σοκ, αισθάνεται μια επίθεση στις ρίζες του. Μια ακραία αλλαγή στη θερμοκρασία είναι ακριβώς το είδος της απειλής που θα μπορούσε να βοηθήσει το φυτό σε σοκ. Σε απάντηση στο κρύο, το εργοστάσιο κλείνει αποτελεσματικά. Σταματά κάθε ανάπτυξη και εστιάζει την ενέργεια στην προστασία του εαυτού του και στην αποκατάσταση των ριζών, της σωτηρίας του φυτού. Θα παραμείνει αδρανής μέχρι να φύγει η απειλή που αντιμετωπίζει, δηλαδή το κρύο.

Ως έσχατη λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα υγρής θερμότητας για να ξεγελάσετε τα φυτά να πιστεύουν ότι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό,τι είναι.

Διαβάστε περισσότερα  Διαφορές μεταξύ RO Νερού, Μαλακού Νερού και Σκληρού Νερού;

Τι να κάνετε εάν τα φυτά σας εκτεθούν στο κρύο

Φέρτε το φυτό σε ζεστό μέρος, κάτω από φώτα ανάπτυξης ή πολλαπλασιαστή. Μην το εκθέτετε σε ακραίες συνθήκες θερμότητας γιατί αυτό θα επιδεινώσει τα πράγματα. Απαιτείται μόνο απαλή ζεστασιά. Μερικές ακόμα ιδέες:

 • Καθαρίστε απαλά τα φύλλα ώστε το φυτό να απορροφήσει περισσότερο φως.
 • Κόψτε τυχόν νεκρό ή ετοιμοθάνατο φύλλωμα, έτσι ώστε το φυτό σας να μην σπαταλά ενέργεια προσπαθώντας να το διορθώσει.
 • Μόνο νερό όταν χρειάζεται. Όταν το κάνετε, χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Προσέχετε για σημάδια μούχλας, μύκητες ή ζωύφια.
 • Αν χρειαστεί να ξαναποθέσετε, να είστε πολύ ευγενικοί. Οι ρίζες είναι λεπτές όπως είναι.
 • Ελέγξτε αν οι ρίζες είναι σάπιες. Εάν οι ρίζες είναι καφέ και χυλώδεις, κόψτε τις προσεκτικά καθώς δεν επιστρέφουν. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα ένζυμο. Τα ένζυμα αφομοιώνουν τη φυτική ύλη για να την ανακυκλώσουν ως τροφή και να αποτρέψουν ασθένειες.

Συμπτώματα της Υδροπονίας του Ψυχρού Καιρού – Συγκλονισμένα φυτά

Ανάλογα με την έκταση της έκθεσης, μπορεί να χρειαστούν 1-2 εβδομάδες για να γίνει ορατή ολόκληρη η βλάβη.

Υδροπονία κρύου καιρού - κατεστραμμένο από το κρύο φυτό φράουλας

Η ζημιά από το κρύο μπορεί να εμφανιστεί ως πολλά από τα ακόλουθα:

 • Μαραμένα ή πεσμένα φύλλα ή μικρά κλαδιά
 • Μαλακωμένο ή μαυρισμένο φύλλωμα
 • Κηλίδες που μοιάζουν με εγκαύματα στα λουλούδια και το φύλλωμα
 • Χωρίζεται σε ξυλώδεις μίσχους ή κορμούς
 • Υπερβολικά χαλαρές μπάλες ρίζας

Μόλις το κρύο δεν αποτελεί πλέον απειλή, κλαδέψτε κατεστραμμένα φύλλα, βλαστούς και κλαδιά.