unidrain Away System

Φυτά σίτισης με τα χέρια

Τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι είναι η πράξη του χειροκίνητου ποτίσματος φυτών και καλλιεργειών. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κάτι τόσο απλό όσο ένα ποτιστήρι εσωτερικού χώρου. Όταν ταΐζετε τα φυτά με το χέρι, πρέπει να κορεστείτε τη ζώνη της ρίζας με νερό και θρεπτικό διάλυμα για να διαρκέσει μέχρι την επόμενη τροφοδοσία.

Χειροτροφικά φυτά – Νερό για την επίτευξη απορροής

Για τα καλύτερα αποτελέσματα από τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι, θα χρειαστεί να υπερποτίσετε τα μέσα κατά περίπου 20%. Όταν υπερποτίζετε κατά 20%, αποφεύγετε προβλήματα με το κλείδωμα των θρεπτικών ουσιών πλένοντας παλιά θρεπτικά συστατικά από τα μέσα. Θα αντικαταστήσετε τα παλιά, κουρασμένα θρεπτικά συστατικά με φρέσκα θρεπτικά συστατικά για να έχουν πρόσβαση τα φυτά σας. Με φρέσκα, εύκολα προσβάσιμα θρεπτικά συστατικά, τα φυτά σας θα αναπτυχθούν εκρηκτικά.

Καθώς θα έχετε υπερβολικό πότισμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την απορροή. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα, τοποθετώντας πιατάκια κάτω από κάθε κατσαρόλα και αφαιρώντας το μόνοι σας, 1 κατσαρόλα τη φορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να γλιτώσετε από τον πόνο στην πλάτη και να αυτοματοποιήσετε αυτό το επίπονο έργο, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων unidrain Away.

unidrain Away – Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Το unidrain Away είναι μια απλή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων που αφαιρεί όλη την προσπάθεια από τις εγκαταστάσεις ταΐσματος με το χέρι. Το unidrain χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα στηρίγματα δαπέδου και υδραυλικές εγκαταστάσεις για την καθοδήγηση της απορροής στον εγκέφαλο του συστήματος. Ο εγκέφαλος του συστήματος συλλέγει αυτόματα την απορροή και την αντλεί όπου θέλετε (συνήθως σε μια αποχέτευση).

Συμβουλή κήπου: Το System Brain μπορεί να λειτουργήσει ως μια υποτυπώδης αντλία βρώμικου νερού και να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα εφαρμογών, όπως για ένα προσωρινό σύστημα διαχείρισης βρώμικου νερού σε νεροχύτη γκαράζ και αντλεί το νερό σε ένα πισινό νερού. Θα μπορούσατε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μετακινήσετε νερό από το ένα πισινό στο άλλο.

Είναι απλό στη χρήση: τοποθετήστε τις υφασμάτινες γλάστρες με φυτά στις βάσεις δαπέδου χωρίς αποστράγγιση και νερό στο χέρι. Αφήστε το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων unidrain Away να φροντίσει την απορροή ως απόβλητο για εσάς.

Συμβουλή κήπου: Το unidrain είναι επίσης διαθέσιμο ως πλήρες σύστημα διαχείρισης τροφοδοσίας και αποστράγγισης. Το σύστημα είναι πλήρως επεκτάσιμο και απλό να επεκταθεί ή να αναλυθεί σε ένα μικρότερο σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Διαβάστε τα πάντα για τα συστήματα unidrain στο δικό τους blog.

unidrain Away System

Οφέλη των φυτών που ταΐζουν με τα χέρια

Τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι είναι η πιο απλή και κοινή μέθοδος καλλιέργειας σε όλο τον κόσμο.

Θετικός:

 • Η μέθοδος των φυτών ταΐσματος με το χέρι απαιτεί τη μικρότερη ποσότητα εξοπλισμού.

Αρνητικός:

 • Οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας με το χέρι απαιτούν περισσότερο φυσικό χρόνο και προσπάθεια σε σύγκριση με ένα αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας φυτών, όπως το σύστημα τροφοδοσίας και διαχείρισης απορριμμάτων unidrain Drip and Drain (εικόνα παραπάνω).

Εξαιρετικό για μάθηση

Τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τα φυτά σας. Μπορείτε να λάβετε οικεία ανατροφοδότηση σχετικά με το τι χρειάζονται και πότε, δίνοντάς σας την καθημερινή εγγύτητα που ορισμένα συστήματα ανάπτυξης δεν το κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα  Υδροπονία κρύου καιρού

Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ταΐζετε τα φυτά με το χέρι.

Πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Το βέλτιστο μέγεθος του φυτού
 • Σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται η καλλιέργεια
 • Τι ώρα είναι ο κύκλος του φωτός
 • Το τρέχον επίπεδο υγρασίας του εδάφους/μέσου. Η εκμάθηση όλων αυτών αναμφίβολα θα σας κάνει πολύ καλύτερο καλλιεργητή στο μέλλον.

Αποδοτική

Με το τάισμα με το χέρι θα έχετε σίγουρα πολύ χαμηλότερη αρχική οικονομική δαπάνη σε σύγκριση με την καλλιέργεια σε ένα αυτοματοποιημένο ή βαρύ σύστημα τεχνολογίας καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι βασικός εξοπλισμός κηπουρικής όπως:

Απλή τεχνική για αρχάριους και ταιριάζει σε μικρούς κήπους

Εάν μόλις ξεκινάτε την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους, τότε η σίτιση με το χέρι είναι μια εξαιρετική εισαγωγή για την εκτροφή μερικών μικρών φυτών. Τα φυτά ταΐσματος με το χέρι σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε από μικρά και χωρίς να έχετε πολλές τεχνικές γνώσεις για να ξεκινήσετε. Θα μάθετε τα περισσότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζετε στην πορεία. Εάν πιστεύετε ότι σας αρέσει να καλλιεργείτε τα δικά σας φυτά, μπορείτε να αναπτύξετε το κιτ σας με τη νέα σας εμπειρία.

Συμβατό με Οργανικές Τροφές

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τη βιολογική διαδρομή, τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε ένα σύστημα γλαστρών με βάση το χώμα, που τροφοδοτείται με το χέρι, τα μικρόβια μετατρέπουν τα οργανικά λιπάσματα σε θρεπτικά συστατικά προσβάσιμα στα φυτά. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν αναπτυσσόσαστε σε ένα υδροπονικό σύστημα, λόγω της έλλειψης μικροβιακής δραστηριότητας.

Φυσικό με Πλούσιες Γεύσεις

Το να ταΐζετε με το χέρι τα φυτά στο χώμα είναι υπέροχο εάν καλλιεργείτε λαχανικά. Η καλλιέργεια αναλώσιμων φυτών στο έδαφος είναι τόσο φυσική όσο μπορείτε να φτάσετε στις συνθήκες στις οποίες θα αναπτύσσονταν κανονικά τα φυτά σας. Το έδαφος περιέχει φυσικά επίπεδα όλων των θρεπτικών συστατικών και των ρυθμιστικών διαλυμάτων.

Η καλλιέργεια φυτών στο έδαφος βελτιώνει τις γεύσεις τους και τα κάνει πιο δυνατά και πιο επιθυμητά.

Απόλυτος έλεγχος των φυτών διατροφής

Η σίτιση με το χέρι διασφαλίζει ότι γνωρίζετε ακριβώς τι παίρνουν τα φυτά σας και πότε. Εάν είστε επιφυλακτικοί και δεν θέλετε να τα αφήσετε όλα σε μια αντλία ή μια αυτοματοποιημένη δεξαμενή, τότε η σίτιση με το χέρι μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη της υπο- και της υπερβολικής σίτισης.

Αντιμετωπίστε κάθε φυτό ξεχωριστά

Ένα άλλο πλεονέκτημα των φυτών που ταΐζουν με το χέρι: Μερικές φορές, ένα μεμονωμένο φυτό στην ίδια καλλιέργεια μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα, πιο αργά ή να έχει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Με το τάισμα με το χέρι, επειδή κάθε φυτό βρίσκεται στη δική του γλάστρα και το ποτίζετε ξεχωριστά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα ξεχωριστά. Σας επιτρέπει να τους παρέχετε την εξατομικευμένη διατροφική φροντίδα που χρειάζονται. Όλα εκτός από αυτό που απαιτεί η κύρια καλλιέργεια.

Διαβάστε περισσότερα  Έλεγχος του ωιδίου | Future Garden Specialist Garden Centers

Κορυφαίες συμβουλές για φυτά που ταΐζουν με τα χέρια

Χρησιμοποιήστε υφασμάτινες γλάστρες

Ένα ζήτημα σε ένα σύστημα γλάστρας είναι ο περιορισμένος χώρος για τις ρίζες σε σύγκριση με άλλα συστήματα. Οι ρίζες των φυτών τείνουν να αναπτύσσονται προς μία κατεύθυνση μέχρι να χτυπήσουν ένα φράγμα, το οποίο τους εμποδίζει να διακλαδιστούν τόσο πολύ. Μπορεί επίσης να κάνει τις ρίζες να κάνουν κύκλους γύρω από την εσωτερική άκρη της γλάστρας σας, αφήνοντας όλο τον κεντρικό χώρο (και τα θρεπτικά συστατικά) να χαθεί.

Όταν χρησιμοποιείτε μια υφασμάτινη γλάστρα, θα έχετε ένα μεγαλύτερο, ισχυρότερο, πιο υγιές ριζικό δίκτυο με πολλές δευτερεύουσες ρίζες. Οι υφασμάτινες γλάστρες είναι κατασκευασμένες από ύφασμα που αναπνέει. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να φτάσει στη ζώνη της ρίζας, όταν οι ρίζες φτάνουν στο εξωτερικό της γλάστρας, κλαδεύονται φυσικά, κάτι που προκαλεί διακλάδωση πιο πίσω προς τα κάτω στη ρίζα. Αυτό μειώνει ή και εξαλείφει τον κύκλο της ρίζας και διεγείρει την παραγωγή δευτερογενών ριζών. Οι γλάστρες φυτών κλαδέματος αέρα ενισχύουν τη συνολική μάζα της ρίζας για να γεμίσει τη γλάστρα και να αυξήσει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και νερού. Συνιστούμε τις γλάστρες φυτών Air Pruner για να αναπτυχθούν

Το Air Pruner φυτεύει γλάστρες

Επιλέξτε το μέσο για τη γλάστρα σας με σύνεση

Το έδαφος και το Coco είναι τα δύο πιο δημοφιλή καλλιεργητικά μέσα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Το καθένα έχει τα δικά του, ατομικά οφέλη. Το έδαφος είναι απαραίτητο για τη Βιολογική Καλλιέργεια και περιέχει επίσης ένα φυσικό επίπεδο θρεπτικών συστατικών. Δίνει επίσης περισσότερη γεύση στα αναλώσιμα προϊόντα σας.

Κακάο

Το Coco (γνωστό και ως κοκοφοίνικα) είναι φτιαγμένο από φλοιό καρύδας και είναι ένα αδρανές, υψηλής συγκράτησης υγρασίας μέσο. Μπορεί να συγκρατήσει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών αλάτων. Για φυτά που ταΐζουν με το χέρι, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κοκοπερλίτη 70/30 ή 60/40 κοκοβότσαλο. Τα βότσαλα είναι τα βότσαλα τύπου υδρόλεκα πηλού. Τα βότσαλα Hydroleca και ο Περλίτης βελτιώνουν την κατακράτηση νερού, την αποστράγγιση και βοηθούν στην αποφυγή συμπίεσης.

Εδαφος

Υπάρχουν διαθέσιμα μείγματα εδάφους (και κοκοφοίνικα) που περιέχουν περλίτη, βερμικουλίτη ή πηλό βότσαλο που βοηθούν στην περαιτέρω διατήρηση της υγρασίας, την αποστράγγιση και τον αερισμό. Κάντε μια έρευνα σχετικά με το τι καλλιεργείτε και τι χρειάζεται από ένα μέσο πριν αγοράσετε. Συνιστούμε τον περλίτη εδάφους GrowDog σε όποιον θέλει να αναπτυχθεί στο έδαφος όταν ταΐζει τα φυτά με το χέρι.

Σακούλα GrowDog Soil Perlite 40 λίτρων

Προ-εμποτισμένο Coco

Όπως συζητήθηκε, η Coco μπορεί να συγκρατήσει μάζες θρεπτικών αλάτων. Ωστόσο, δεν θα είναι όλα αυτά διαθέσιμα στα φυτά σας. Εάν χρησιμοποιείτε Coco, για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν πρόσβαση σε αρκετά θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να το εμποτίσετε εκ των προτέρων πριν από τη φύτευση. Για να εμποτίσετε εκ των προτέρων τα μέσα κοκοφοίνικα σας, εφαρμόστε τροφοδοσία 3/4 σε πλήρη δύναμη μέχρι να αρχίσετε να ρέει από το κάτω μέρος των γλάστρων.

Διαβάστε περισσότερα  CO2 στο Your Grow Room

Ποτίστε τα φυτά με ακρίβεια – Επιτύχετε 20-30% απορροή

Το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Μέγεθος της κατσαρόλας
 • Θερμοκρασία θαλάμου
 • Επίπεδα υγρασίας

Μια καλή συμβουλή είναι να ποτίζετε μέχρι να δείτε περίπου το 20-30% της απορροής. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικό με το υποπότισμα.

Για βέλτιστες συνθήκες ρίζας, τα μέσα φύτευσης πρέπει να είναι ευάερα καθώς και υγρά. Οι υγιείς ρίζες χρειάζονται πρόσβαση σε θύλακες οξυγόνου για ανταλλαγή αερίων. Εάν βραχεί πολύ, δεν θα υπάρχουν αρκετοί θύλακες αέρα/οξυγόνο στο έδαφος και οι ρίζες σας ουσιαστικά θα πνιγούν.

Χειρισμός απορροής ως απορριμμάτων

Εάν θέλετε να απλοποιήσετε τον χειρισμό της απορροής, χρησιμοποιήστε βάσεις δαπέδου χωρίς αποστράγγιση με σωλήνες Iceline για να οδηγήσετε την απορροή μακριά από τις γλάστρες στα απόβλητα.

Εικόνα βάσεις δαπέδου συστήματος unidrain run to waste system dripper

Αυτοματοποιήστε τη σίτιση και τον χειρισμό της απορροής

Εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τον χειρισμό των απορροών, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα unidrain Away. Εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε την τροφοδοσία και τον χειρισμό της απορροής, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα unidrain, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα τροφοδοσίας και απορριμμάτων.

Εικόνα του συστήματος unidrain run to waste dripper - Σύστημα 8 δοχείων προτεινόμενη διάταξη δαπέδου

Μετρήστε και παρακολουθήστε το pH και το EC

Η μέτρηση του pH και του EC και του θρεπτικού διαλύματος είναι σημαντική. Θα σας ενημερώσουν πόση τροφή καταναλώνουν ή δεν καταναλώνουν τα φυτά σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε στη συνέχεια να προσαρμόσετε τυχόν περαιτέρω τροφές για να το λάβετε υπόψη.

pH

Το pH σας δείχνει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το διάλυμά σας. Στην ιδανική περίπτωση, το pH θα πρέπει να είναι μεταξύ pH 5,5 και pH 6,5. Οποιοδήποτε χαμηλότερο ή υψηλότερο από αυτό, και οι συνθήκες στο μέσο σας θα είναι είτε πολύ όξινες είτε πολύ αλκαλικές ώστε τα φυτά σας να λάβουν επαρκώς αυτό που χρειάζονται. Μπορείτε να διαβάσετε τα επίπεδα pH χρησιμοποιώντας μια πένα pH Bluelab.

Στυλό pH Bluelab που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση του pH των υδροπονικών θρεπτικών διαλυμάτων

EC

Το EC σημαίνει Ηλεκτρική αγωγιμότητα και σας ενημερώνει για τα επίπεδα των θρεπτικών αλάτων που υπάρχουν στη ζωοτροφή σας. Για να μετρήσετε την EC του θρεπτικού σας διαλύματος χρησιμοποιώντας έναν ψηφιακό μετρητή, όπως το Bluelab CF Truncheon. Πολύ υψηλό EC και τα φυτά σας θα μπλοκάρουν την πρόσληψη ορισμένων ή όλων των θρεπτικών συστατικών Η ακριβής θρεπτική ισχύς που στοχεύετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, θα πρέπει να στοχεύσετε στα εξής:

 • Νεαρά φυτά = 0,6 – 1,2
 • Εγκαταστάσεις = 1,0 – 1,6
 • Ώριμα φυτά = 1,5 – 2,0
Bluelab EC Truncheon - χρησιμοποιείται για την ανάγνωση της ισχύος των υδροπονικών θρεπτικών διαλυμάτων

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην κηπουρική εσωτερικού χώρου. Σας παρέχει την ευκαιρία να μάθετε για τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό σας. Τα φυτά που ταΐζουν με το χέρι θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε στενά την τεχνική σίτισης σας.