Ολοκληρωμένοι Παραγωγοί Γραφενίου – Αποθέματα Εναλλακτικής Ενέργειας

2
Ολοκληρωμένοι Παραγωγοί Γραφενίου – Αποθέματα Εναλλακτικής Ενέργειας

Το γραφένιο είναι ένα φύλλο ατόμου άνθρακα πάχους ενός ατόμου διατεταγμένο σε ένα πλέγμα κηρήθρας. Είναι εξαιρετικός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού και η αντοχή του είναι απαράμιλλη. Αν και ο συνθετικός γραφίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γραφενίου και προσφέρει το πλεονέκτημα της συνοχής, ο φυσικός γραφίτης είναι πολύ λιγότερο ακριβός ως πρώτη ύλη. Ο συνθετικός γραφίτης παράγεται με συνδυασμό πετρελαϊκού κωκ με αιθάλη σε μια διαδικασία υψηλής θερμότητας που καίει τα κέρδη καθώς καθαρίζει τον άνθρακα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την παραγωγή γραφενίου. Η απολέπιση του φυσικού γραφίτη είναι ίσως η πιο κοινή εναλλακτική λύση επειδή παράγει τα λιγότερα ελαττώματα και αφήνει την υψηλότερη κινητικότητα στα ηλεκτρόνια άνθρακα. Οι δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν το γραφένιο χρησιμοποίησαν κολλητική ταινία για να ξεφλουδίσουν τον γραφίτη σε μια γκοφρέτα πυριτίου. Αυτή δυστυχώς δεν είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική παραγωγής. Οι χημικοί διαλύτες ή μια διαδικασία ηλεκτροχημικής απολέπισης επιτυγχάνουν πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα. Η επιταξία είναι μια άλλη μέθοδος που περιλαμβάνει την εναπόθεση μιας κρυσταλλικής «επικάλυψης» γραφενίου σε ένα υπόστρωμα όπως το καρβίδιο του πυριτίου.

Αρκετοί παραγωγοί γραφενίου έχουν υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο που συνδέει μια δέσμια φυσική πηγή γραφίτη με μια προτιμώμενη μέθοδο παραγωγής γραφενίου. Η ετυμηγορία δεν έχει ακόμη εκδοθεί για το εάν η στρατηγική μπορεί να αποφέρει υψηλά κέρδη. Ωστόσο, αξίζει να παρακολουθήσετε τους ολοκληρωμένους παραγωγούς γραφενίου.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΡΑΦΙΤΗ
Όνομα εταιρείας SYM Τιμή Mkt Cap Εσοδα
Elcora Advanced Materials ΕΠΟΧΗ: TSX-V 0,18 $ $92,7 εκατ $154,5 εκατ
First Graphene Ltd. FGR: ASX 0,12 $ $51,7 εκατ $7.000
Grafoid, Inc. (Focus Graphite) Ιδιωτικός ήδη ήδη ήδη
Hexagon Resources HXG: ASX 0,10 $ $28,2 εκατ $8.000
Imerys SA NK:  Paris 52,27 $ $4,2 δις $5,2 δις
Saint Jean Carbon, Inc. SJL: TSX-V 0,03 $ $1,9 εκατ $314.000
ZEN Graphene Solutions, Inc. ΖΕΝ: TSX-V 0,25 $ $19,0 εκατ -0-
Πόροι URBIX Ιδιωτικός ήδη ήδη ήδη
Δολλάρια Ηνωμένων Πολιτειών

Οι επόμενες δημοσιεύσεις θα εξετάσουν μεμονωμένες εταιρείες από αυτήν τη λίστα.

Ούτε ο συγγραφέας του ιστολογίου Small Cap Strategist, η Crystal Equity Research ούτε οι θυγατρικές της έχουν ωφέλιμο συμφέρον για τις εταιρείες που αναφέρονται στο παρόν.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Ιστολόγιο Small Cap Strategist στις 4/9/19 ως μέρος της ανάρτησης «Ολοκληρωμένοι παραγωγοί γραφενίου».

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή νημάτων γραφενίου
Επόμενο άρθροΜπαταρίες γέλης ενισχυμένες από γραφίτη σε γραφένιο

Bir cevap yazın