Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε σήμερα στο δωμάτιο ανάπτυξης σας

4
Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε σήμερα στο δωμάτιο ανάπτυξης σας

5. Χρησιμοποιήστε γλάστρα για κλάδεμα ριζών

Υδροπονία, κλάδεμα ριζών, γλάστρες αέρα

Οι παραδοσιακές γλάστρες με συμπαγή όψη μας έχουν εξυπηρετήσει καλά, αλλά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: κυκλώνοντας τη ρίζα. Οι γλάστρες που κλαδεύουν ρίζες εξαλείφουν αυτό το πρόβλημα ενθαρρύνοντας ένα διαφορετικό μοτίβο ανάπτυξης. Καθώς οι ρίζες αναπτύσσονται προς την πλευρά του δοχείου, «κλαδεύονται με αέρα». Το άκρο πεθαίνει, το οποίο στέλνει ένα σήμα στο φυτό να στείλει περισσότερους βλαστούς έξω από το κέντρο. Αυτό που καταλήγετε είναι μια πυκνή, ακτινικά δομημένη ρίζα που γεμίζει πλήρως ολόκληρο το δοχείο, όχι μόνο τις εξωτερικές άκρες. Υπάρχουν λίγοι τύποι για να διαλέξετε, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα, αλλά η βασική αρχή παραμένει η ίδια.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των γλάστρες για κλάδεμα ριζών είναι ότι, επειδή η ζώνη της ρίζας είναι πιο εκτεθειμένη στον αέρα, αυξάνουν φυσικά τα επίπεδα οξυγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυτταρική αναπνοή. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία και την ανάπτυξη νέων ριζών, ενώ βοηθά στην πρόληψη ασθενειών που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, όπως το πύθιο. Όπως γνωρίζουν οι έμπειροι καλλιεργητές, οι γερές ρίζες είναι τα θεμέλια για υγιή, παραγωγικά φυτά.

Η αυξημένη έκθεση στον αέρα έχει μια άλλη συνέπεια, καθώς επιτρέπει στα δοχεία να στεγνώνουν πιο γρήγορα, έτσι τα φυτά θα χρειάζονται πιο συχνά πότισμα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους καλλιεργητές που χρησιμοποιούν ενεργά συστήματα, αλλά μπορεί να είναι λίγο πόνο αν ποτίζετε με το χέρι. Μπορείτε να το εξηγήσετε αρκετά εύκολα επιλέγοντας ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο από το συνηθισμένο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, σίγουρα αξίζει τον κόπο για την ανταμοιβή. Κάντε το διακόπτη και δεν θα κοιτάξετε πίσω.

Bir cevap yazın