Πέντε τρόποι για να κάνετε φίλους ως ενήλικες

5
Πέντε τρόποι για να κάνετε φίλους ως ενήλικες
Πέντε τρόποι για να κάνετε φίλους ως ενήλικες

Jacob Lund / Shutterstock.com

Όταν είσαι παιδί, είναι εύκολο να κάνεις φίλους. Υπάρχει η εγγύτητα – τα άτομα με τα οποία πηγαίνετε στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο θα γίνουν φίλοι σας – αλλά υπάρχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι οι γονείς σας κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για εσάς, οργανώνοντας ημερομηνίες παιχνιδιού και σας φέρνουν όπου αποφασίσουν ότι εσείς πηγαίνω. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι οι γονείς επιλέγουν τους φίλους του παιδιού τους με βάση τους γονείς του άλλου παιδιού. (Sidenote: Εάν είστε γονιός, υπάρχει η δικαιολογία σας για να βρείτε έναν νέο φίλο!)

Το να κάνεις φίλους όταν είσαι στο γυμνάσιο, στο κολέγιο ή ακόμα και στο μεταπτυχιακό είναι επίσης αξιοπρεπώς εύκολο. Περιτριγυρίζεστε από άτομα της ηλικίας σας, που ενδιαφέρονται τουλάχιστον αόριστα για τα ίδια πράγματα (εξάλλου, όλοι παιδεύεστε στο ίδιο σχολείο) και βλέπετε τους ίδιους ανθρώπους αν όχι κάθε μέρα, τότε στο τουλάχιστον εβδομαδιαία. Όταν περνάτε τόσο πολύ χρόνο με τους ίδιους ανθρώπους, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάποιον να μιλήσετε, να μελετήσετε ή να κάνετε παρέα εκτός σχολείου.

Τι γίνεται όμως όταν τελειώσεις με το σχολείο και ζεις μόνος σου για πρώτη φορά; Μπορεί να έχετε ακόμα φίλους από το κολέγιο ή το γυμνάσιο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν ζείτε όλοι πια στο ίδιο μέρος. Οι άνθρωποι κάνουν χωριστούς δρόμους μετά την αποφοίτησή τους (κάτι που είναι φοβερό γιατί θα σας δώσει ένα δίκτυο ανθρώπων σε όλη τη χώρα για να το επισκεφτείτε όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο) και μένετε σχετικά μόνοι, ειδικά αν μετακομίσετε σε μια νέα πόλη.

Λοιπόν, πώς βρίσκετε τις τοπικές αδελφές ψυχές σας; Ακολουθούν πέντε τρόποι για να κάνετε φίλους ως ενήλικες:

1. Γίνε φίλος με τους γείτονές σου.

Οι γείτονές σας είναι οι κοντινοί σας φίλοι, είτε μένουν στο ίδιο κτίριο είτε στο ίδιο τετράγωνο. Όταν κάποιος νέος μετακομίζει, φτιάχνει μπισκότα ή αγοράζει ένα φυτό και του το παραδίδει ως “Καλώς ήρθατε στη γειτονιά!” δώρο. Δεν είναι πιθανό να ξεχάσουν την καλοσύνη σας και θα έχετε σπάσει τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τους ξαναδείτε στο πάρκινγκ ή να κάνουν βόλτα τον σκύλο, μπορείτε να κάνετε μια πραγματική συζήτηση και οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε φιλία!

Εάν δεν είστε ο τύπος που θα βάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω χτυπώντας την πόρτα ενός ξένου, προσπαθήστε να πάτε σε εκδηλώσεις που είναι τοπικές στη γειτονιά σας. Ορισμένα συγκροτήματα διοργανώνουν πάρτι προβολής Super Bowl. άλλοι έχουν γιορτές, πάρτι στην πισίνα ή εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. Αν λάβετε ένα email ή δείτε ένα φυλλάδιο για κάτι, απαντήστε και πηγαίνετε! Θα συναντήσετε άλλους ανθρώπους που ζουν κοντά σας και μπορείτε να δεθείτε για τον κοινό τόπο της εκδήλωσης, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε αυτό μόνο για το δωρεάν φαγητό!

  • Απόδειξη ότι λειτουργεί: Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στην περιοχή της Ουάσιγκτον, δεν ήξερα κανέναν. Ο σύζυγός μου και εγώ αρχίσαμε να παρακολουθούμε εκδηλώσεις στο συγκρότημα της γειτονιάς μου—πάρτι ενηλίκων στην πισίνα, γευσιγνωσίες κρασιών, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις— και τελικά γνωρίσαμε ένα άλλο ζευγάρι καλά, τόσο καλά που κάναμε μαζί διεθνείς διακοπές.

2. Μείνετε ντόπιοι.

Εάν κάνετε τα ψώνια σας μόνο σε ένα κατάστημα που απέχει 20 λεπτά από το σπίτι σας, είναι απίθανο να πέσετε κατά λάθος σε κάποιον από τους γείτονές σας. Αν πάτε σε ένα γυμναστήριο στην άλλη άκρη της πόλης – ένα που δεν είναι κοντά στη δουλειά σας ή στο σπίτι σας – δεν πρόκειται να δείτε κανέναν που γνωρίζετε. Αν πάτε στο καφενείο κάτω από το λόφο από τη γειτονιά σας, όμως, ή στο γυμναστήριο που είναι μέρος του συγκροτήματος διαμερισμάτων σας, θα συναντήσετε ανθρώπους που ζουν κοντά σας και τους οποίους έχετε την ευκαιρία να δείτε σε ημίχρονο – τακτική βάση.

Μόλις δείτε το ίδιο άτομο περισσότερες από μία φορές, ξεκινήστε μια συζήτηση. «Σε έχω δει εδώ μέσα μερικές φορές. Μένεις κοντά;» είναι υπέροχο ανοιχτήρι. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε ένα σχόλιο ειδικά για την τοποθεσία σας. Μόλις αρχίσετε να συνομιλείτε, αφήστε τη να κυλήσει φυσικά. Δεν χρειάζεται να λαμβάνετε τα στοιχεία της διεύθυνσης κάποιου όταν συναντηθείτε για πρώτη φορά (συν είναι ανατριχιαστικό). Στο τέλος, ρωτήστε αν θα ήθελαν να συναντηθούμε για καφέ ή να πάμε μαζί σε ένα μάθημα προπόνησης την επόμενη φορά.

  • Απόδειξη ότι λειτουργεί: Ο σημερινός καλύτερος μου φίλος; Γνωριστήκαμε επειδή ο σύζυγός μου συνάντησε τον σύζυγό της στο γυμναστήριο της γειτονιάς και μετά συναντήσαμε ο ένας τον άλλον στο Target.

3. Πηγαίνετε σε μια συνάντηση.

Οι συναντήσεις είναι η εκδοχή των playdates για ενήλικες, αλλά συνήθως περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα (χειροτεχνίες, παιχνίδια, ποτό, κλαμπ βιβλίων). Μπορεί να βρείτε μια πραγματική συνάντηση meetup.com, αλλά οι συναντήσεις μπορούν επίσης να φιλοξενούνται από ενώσεις αποφοίτων, αδελφικές οργανώσεις ή τοπικά καταστήματα. Παρακολουθήστε τα εισερχόμενά σας για προσκλήσεις από το alma mater σας ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό στον οποίο ανήκετε και δώστε προσοχή στα φυλλάδια όταν είστε έξω για ψώνια.

Οι συναντήσεις είναι υπέροχες γιατί αυτόματα θα έχετε κάτι κοινό με τα άτομα που παρευρίσκονται. Πηγαίνοντας σε μια λέσχη βιβλίου, θα βρείτε άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για την ανάγνωση. Πηγαίνοντας σε μια εκδήλωση αποφοίτων, θα βρείτε άλλα άτομα που αποφοίτησαν από το προηγούμενο ίδρυμά σας. Θα είναι άβολο να μπεις σε ένα δωμάτιο αγνώστων, αλλά το κοινό έδαφος διευκολύνει τη συζήτηση.

  • Απόδειξη ότι λειτουργεί: Με έσυραν σε μια εκδήλωση του Χάρβαρντ πέρυσι όπου συναναστρεφόμουν με άλλους ανθρώπους που πήγαν ή πήγαιναν αυτήν τη στιγμή στο Χάρβαρντ (σε αντίθεση με εμένα). Κυρίως παρέμεινα σιωπηλός, αλλά τελείωσα τη βραδιά μιλώντας συγκεκριμένα με ένα νεαρό ζευγάρι. Τώρα κάνει μαθήματα με τον σύζυγό μου και συναντιόμαστε για δείπνο και με τους δύο κάθε δύο μήνες.

4. Γίνετε μέλος σε μια αθλητική ομάδα ενηλίκων.

Οι περισσότερες πόλεις έχουν πρωταθλήματα ενηλίκων μέσω των οποίων μπορείτε να εγγραφείτε για να παίξετε ποδόσφαιρο, ultimate frisbee, bocce ball, μπάσκετ, kickball, dodgeball και οποιοδήποτε αριθμό άλλων αθλημάτων. Αν θέλετε να δραστηριοποιηθείτε και να γνωρίσετε ανθρώπους ταυτόχρονα, η εγγραφή σας για να παίξετε ένα άθλημα είναι ένα υπέροχο βήμα!

Σημείωση, τα περισσότερα πρωταθλήματα χρεώνουν ένα μικρό ποσό (στο γήπεδο 100 $) για να παίξετε, το οποίο καλύπτει την ενοικίαση χώρων πρασίνου και την ύπαρξη διαιτητών. Είναι ένα μικρό τίμημα αν καταλήξετε να κάνετε μερικούς νέους φίλους!

  • Απόδειξη ότι λειτουργεί: Ο σύζυγός μου και ο γείτονας της διπλανής πόρτας παίζουν στο ίδιο ψυχαγωγικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ενηλίκων για τρεις συνεχόμενες σεζόν και δεν υπάρχει τέλος!

5. Κάντε έναν φίλο στη δουλειά.

Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο ή με άλλα άτομα με οποιαδήποτε ιδιότητα, γίνετε φίλοι με έναν συνάδελφο. Δεν χρειάζεται να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος εκτός δουλειάς, αλλά το να έχεις κάποιον να συνομιλήσεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα διαλύει τη μονοτονία του να κάθεσαι σε μια καμπίνα όλη μέρα. Εάν δεν θέλετε να κάνετε φίλους με κάποιον που εργάζεται για την εταιρεία σας (μπορεί να είναι δύσκολο να μην κουτσομπολεύετε, τελικά, και θέλετε να είστε επαγγελματίας), κάντε φίλους με κάποιον που εργάζεται στο ίδιο κτίριο, παίρνει το ίδια διαδρομή δημόσιας συγκοινωνίας ή τρώει στο ίδιο σημείο για μεσημεριανό γεύμα.

  • Απόδειξη ότι λειτουργεί: Όταν ήμουν ΤΑ στο μεταπτυχιακό σχολείο, η τάξη που δίδασκα είχε άλλες επτά υποενότητες. Έγινα φίλος με έναν από τους άλλους TA – βοήθησε το γεγονός ότι συνειδητοποιήσαμε πολλά κοινά σημεία εκτός των γεωεπιστημών μόλις αρχίσαμε να μιλάμε – και αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε μαθήματα μαγειρικής εκτός δουλειάς. Τώρα ζούμε σε διαφορετικές πολιτείες, αλλά κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε ο ένας τον άλλον κάθε φορά που βρισκόμαστε στην ίδια πόλη.

Πώς θα κάνεις τον επόμενο φίλο σου;

Bir cevap yazın