Πολύχρωμα σχοινιά Sailors’ Knot Wreaths – Katy Elliott

0
Πολύχρωμα σχοινιά Sailors’ Knot Wreaths – Katy Elliott

Συνάντησα αυτά τα πολύχρωμα στεφάνια με κόμπους ναυτικών σε μια βόλτα ένα βράδυ στο Marblehead. Ήταν πράσινο και κρεμόταν σε μια παλιά ξύλινη πόρτα. Η διακόσμηση ήταν απλή αλλά εντυπωσιακή. Οταν εγώ δημοσίευσε την πόρτα στο Instagram Ανακάλυψα τα στεφάνια που έκανε Όλα για την ύφανση με σχοινί κόμπων και ήταν προς πώληση στο τοπικό μουσείο τέχνης, Το κατάστημα του Μουσείου Peabody Essex.

Συνάντησα τον Κατάλογο Εμπορευμάτων και τον Αγοραστή του μουσείου, Victor Oliveira, και μιλήσαμε για Όλα για Κόμβους» και πώς πραγματικά ξεχωρίζουν τα χρώματα του στεφανιού τους. “Όλα για Κόμβους» Η πρόθεση είναι να κρατήσει ζωντανή την ιστορία, να ξεφύγει από τους χώρους υγειονομικής ταφής και να δημιουργήσει σχέδια που δημιουργούν αναμνήσεις που «Σύνδεση με τη Θάλασσα» επιτρέπουν στους ανθρώπους να βιώσουν τον ωκεανό στην πόρτα τους, όπου κι αν είναι αυτό».

Από την Covid, η Nova Scotia έχει κλείσει και ο Βίκτορ ανέφερε πώς καθώς η δημοτικότητα των στεφάνων αυξήθηκε, η All For Knots κατάφερε να απασχολήσει περισσότερους ντόπιους εργαζομένους. Αναγνωρίζοντας το μουσείο τη σημασία της ύφανσης με σχοινί, διευρύνουν την εμβέλεια των All For Knots και βοηθούν στην προώθηση μιας αναπτυσσόμενης δημιουργικής επιχείρησης. Ο Βίκτορ ανέφερε πώς θα γίνουν μερικά ειδικά σχεδιασμένα στεφάνια για το PEM σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα.

Τα στεφάνια Lobster Rope Sailors’ Wreaths θα διαρκέσουν έξω για δεκαετίες, ανθεκτικά στο ωίδιο και το ξεθώριασμα. Χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό κόμπο του κεφαλιού του Τούρκου, αυτά τα στεφάνια είναι χειροποίητα στη Νέα Σκωτία του Καναδά, στις όχθες του κόλπου του Fundy. Αυτός ο κόμπος έχει δεθεί για αιώνες και αρχικά κατασκευάστηκε στο πλοίο για διακοσμητικούς σκοπούς. Τα στεφάνια μπορούν να κρεμαστούν σε μια πόρτα, να χρησιμοποιηθούν ως δαχτυλίδι κεριών, για να πλαισιώσουν έναν καθρέφτη/εικόνα ή ένα χαλάκι σε γλάστρα.

– Μουσείο Peabody Essex

Ήθελα να μάθω περισσότερα για τα στεφάνια και την ιστορία πίσω από αυτά, οπότε επικοινώνησα με την Angela Worsley του Όλα για υφάσματα με σχοινιά με κόμπους και είχε την καλοσύνη να μου απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις για περισσότερες μέσω e-mail.

Ε: Τα στεφάνια είναι κατασκευασμένα από σχοινί παγίδας αστακού; Έχουν διασωθεί; Από πού το παίρνεις; ντόπιος ψαράς;
Α: Μερικά από τα στεφάνια/προϊόντα μας κατασκευάζονται με ανακυκλωμένο σχοινί και ναι, είναι το σχοινί αλιείας αστακού που έχει χάσει τη δύναμή του για να κρατά τις παγίδες αστακών. Δεν απορροφά την υγρασία, έτσι δεν θα μουχλιάσει και είναι ανθεκτικό στο χρώμα.

Ε: Τι χρώματα έχουν τα στεφάνια σας;
ΕΝΑ: Διαθέτουμε Aquamarine, Beachglass Blue, Blueberry, Morning sun, Overcast, Carbshell, Dory Red, Sou’wester Black, Seashore, Emerald Sea, Ocean mist και είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης νέου προσαρμοσμένου στεφάνου για Μουσείο Peabody Essex στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.

Ε: Ο κόμπος που χρησιμοποιείται για τα στεφάνια, έχει κάποιο ιδιαίτερο όνομα;
ΕΝΑ: Υπάρχουν περίπου εκατό διαφορετικές παραλλαγές του Turk’s Head Knot, που κατασκευάζονται για αιώνες σε ένα πλοίο για διακοσμητικούς σκοπούς. Αυτή η παραλλαγή του κόμπου ζωγραφίστηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βινς τον 15ο αιώνα.

Ε: Πόσο καιρό φτιάχνετε στεφάνια;
ΕΝΑ: Τα στεφάνια τα φτιάχνω οκτώ χρόνια τώρα.

Μουσείο Peabody Essex θα έχουν τα στεφάνια προς πώληση στην ιστοσελίδα τους. Αλλά προσέξτε ότι γίνονται αρκετά δημοφιλή και εξαντλούνται γρήγορα. Μια νέα παρτίδα θα κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα και ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πότε θα είναι διαθέσιμα είναι να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο τους.

Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται εδώ είναι ευγενική παραχώρηση Peabody Essex (PEM)/ Φωτογραφίες από Kathy Tarantola

Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται εδώ είναι ευγενική παραχώρηση Peabody Essex (PEM)/ Φωτογραφίες από Kathy Tarantola


Bir cevap yazın