Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αντικατάσταση/εφαρμογή ενός προγράμματος ανακύκλωσης;

4
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αντικατάσταση/εφαρμογή ενός προγράμματος ανακύκλωσης;

Πόσο καιρό χρειάζεται για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης; Η απάντηση εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες:

 • Εφαρμόζετε πρόγραμμα ανακύκλωσης
 • Αντικαθιστάτε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης

Εάν εφαρμόζετε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, μπορεί να χρειαστούν 1-3 μήνες συνεργασίας για να ξεκινήσετε. Εάν αντικαθιστάτε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος, επειδή ορισμένα στοιχεία έχουν ήδη καθιερωθεί. Μια καλή εικασία για το πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να αντικατασταθεί ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης με ένα νέο είναι χρόνος 2 εβδομάδων – 2 μηνών.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων ανακύκλωσης για να διαλέξετε. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό προγραμμάτων ανακύκλωσης! Αφού αποφασίσετε ότι ο χώρος εργασίας ή η εκδήλωσή σας χρειάζεται ένα εμπορικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, ακολουθούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Βήμα 1: Αποκτήστε έναν συντονιστή ανακύκλωσης

Τα logistics για τη διαχείριση απορριμμάτων και την εμπορική ανακύκλωση απαιτούν έναν συντονιστή ανακύκλωσης να επιβλέπει ολόκληρη τη λειτουργία. Αυτό το άτομο είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό του προγράμματος συλλογής, την επιλογή ενός μεταφορέα ή τη διευθέτηση της εσωτερικής μεταφοράς υλικών, τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης και την παρακολούθηση της προόδου. Η CleanRiver Recycling Solutions παρέχει αυτές τις υπηρεσίες στους πελάτες μας για πάνω από 30+ χρόνια. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο βήμα για να διασφαλίσετε ότι το επιθυμητό πρόγραμμα ανακύκλωσης λειτουργεί αποτελεσματικά.

Βήμα 2: Πραγματοποιήστε έναν έλεγχο εμπορικών απορριμμάτων ανακύκλωσης

Ο καθορισμός του πόσα ανακυκλώσιμα απόβλητα πετιούνται σε λάθος εμπορικά δοχεία ανακύκλωσης και κάδους απορριμμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση των αναγκών του προγράμματος ανακύκλωσης. Για παράδειγμα, πολλοί χώροι συναυλιών θα παράγουν κυρίως ανακυκλώσιμα απόβλητα δοχείων ποτών, όπως κουτιά αλουμινίου ή γυάλινα μπουκάλια. Ορισμένοι χώροι μεταφοράς θα δημιουργούν κυρίως απορρίμματα χαρτιού από εφημερίδες και εισιτήρια. Πολλά καταστήματα λιανικής και αποθήκες θα παράγουν επίσης μεγάλη ποσότητα χαρτονιού από τις συσκευασίες των παραχωρησιούχων.

Χρησιμοποιήστε άτομα από όλο τον οργανισμό. Συνιστάται πάντα να συμπεριλάβετε έναν εκπρόσωπο από τις ομάδες Οικονομικών και Υγείας και Ασφάλειας, εάν είναι δυνατόν. Οι έλεγχοι αποβλήτων μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία, καθώς συχνά εντοπίζουν σπάταλες πρακτικές που μεταφράζονται σε χαμηλές απώλειες δολαρίων από οικονομική άποψη. Μπορούν επίσης να επισημάνουν τομείς κινδύνου που πρέπει να γνωρίζει η Υγεία και η Ασφάλεια.

Τα απόβλητα θα πρέπει να συλλέγονται την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μην συμπεριλάβετε τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, καθώς συνήθως υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα απουσιών εκείνες τις ημέρες

Δεδομένου ότι τα ανακυκλώσιμα προϊόντα διατίθενται στην αγορά κατά βάρος, θα πρέπει να το εκτιμήσετε για κάθε υλικό που σκοπεύετε να ανακυκλώσετε. Αλλά πριν επιχειρήσετε να ζυγίσετε έναν κάδο απορριμμάτων γεμάτο εφημερίδες σε μια ζυγαριά, χρησιμοποιήστε αυτήν τη συντόμευση. Υπολογίστε τον όγκο για κάθε κύριο συστατικό των ανακυκλώσιμων προϊόντων σας καθώς και το ποσοστό του επί του συνόλου των ανακυκλώσιμων. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, το γράφημα μετατροπής όγκου σε βάρος (PDF) θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε καλύτερα την ποσότητα κάθε υλικού που θα δημιουργήσει ο χώρος σας.

Ζυγίστε κάθε σακούλα και καταγράψτε το βάρος, την τοποθεσία και τη ροή. Κάντε μια οπτική αξιολόγηση του περιεχομένου και προσδιορίστε το ποσοστό μόλυνσης. Είναι χρήσιμο να σημειώνετε τα πραγματικά στοιχεία που προκαλούν μόλυνση, ώστε να μπορείτε να τα κοινοποιήσετε σε όλους στη συνέχεια.

Το ποσοστό εκτροπής είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετρήσετε την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης του οργανισμού σας. Εδώ είναι ο απλός τύπος:

Εκτροπή-Φόρμουλα

Το βάρος της ανακύκλωσης περιλαμβάνει όλα τα οργανικά απόβλητα που συλλέγονται για κομπόστ και τα ανακυκλώσιμα απόβλητα που εκτρέπονται από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Βήμα 3: Εξασκηθείτε στην Πρόληψη Αποβλήτων

Η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων σημαίνει τη χρήση λιγότερων υλικών για την ολοκλήρωση μιας δουλειάς και καταλήγοντας με λιγότερα απόβλητα για διαχείριση. Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, η πρόληψη των απορριμμάτων εξοικονομεί χρήματα. Ρίξτε μια καλή ματιά στα δεδομένα συλλογής ανακύκλωσης για να δείτε πρώτα τρόπους μείωσης των απορριμμάτων. Οι πιο κοινές μορφές πρόληψης των απορριμμάτων είναι η μείωση, η επαναχρησιμοποίηση και η δωρεά.

Περιορίζω

Τροποποιήστε τις τρέχουσες πρακτικές αγορών για να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται. Για παράδειγμα:

 • Ρυθμίστε τους εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα στην προεπιλεγμένη εκτύπωση διπλής όψης και διαθέστε ηλεκτρονικά τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια και τις πληροφορίες προσωπικού για να μειώσετε την ποσότητα χαρτιού γραφείου που χρησιμοποιείται.
 • Αγοράστε προϊόντα που χρησιμοποιούν λιγότερα ή καθόλου υλικά συσκευασίας.
 • Αγοράστε προϊόντα κατασκευασμένα με υλικά ανακυκλωμένου περιεχομένου.
 • Αγοράστε προϊόντα χύμα.
 • Μεταβείτε σε επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία μεταφοράς.

Επαναχρησιμοποίηση

Η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων και συσκευασιών παρατείνει την ωφέλιμη ζωή τους, καθυστερώντας την τελική απόρριψη ή την ανακύκλωση. Η επαναχρησιμοποίηση είναι η επισκευή, η ανακαίνιση, το πλύσιμο ή η ανάκτηση φθαρμένων ή χρησιμοποιημένων προϊόντων, συσκευών, επίπλων και οικοδομικών υλικών. Μπορείτε, για παράδειγμα:

 • Επαναχρησιμοποιήστε εσωτερικά κυματοειδή κινούμενα κουτιά.
 • Επαναχρησιμοποιήστε έπιπλα γραφείου και προμήθειες, όπως φακέλους διαγραφείων και φακέλους αρχείων.
 • Χρησιμοποιήστε ανθεκτικές και όχι μίας χρήσης πετσέτες, τραπεζομάντιλα, χαρτοπετσέτες, πιάτα, φλιτζάνια και ποτήρια.
 • Χρησιμοποιήστε εισερχόμενα υλικά συσκευασίας για εξερχόμενες αποστολές.

Προσφέρω

Αποτρέψτε τη σπατάλη δωρίζοντας προϊόντα ή υλικά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Για παράδειγμα:

 • Δωρίστε ανεπιθύμητες προμήθειες σε τοπικά σχολεία ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
 • Δωρίστε υπολείμματα τροφών για χρήση ως ζωοτροφή.
 • Δωρίστε τρόφιμα που δεν έχουν καταναλωθεί σε τοπικές τράπεζες τροφίμων.
 • Διαφημίστε τα πλεονάζοντα και επαναχρησιμοποιήσιμα είδη μέσω μιας εμπορικής ανταλλαγής υλικών.
 • Δωρίστε τα πλεονάζοντα οικοδομικά υλικά σε τοπικούς κατασκευαστές κατοικιών χαμηλού εισοδήματος.

Βήμα 4: Συμπεριλάβετε Παραχωρησιούχους, Προσωπικό και Εθελοντές

Ερευνήσατε τις επιλογές και έχετε αναπτύξει το πρόγραμμα ανακύκλωσής σας. Ποιος στο χώρο γνωρίζει για το πρόγραμμα; Η υποστήριξη από τους παραχωρησιούχους, το προσωπικό του χώρου και τους εθελοντές είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος. Αυτές οι ομάδες είναι το σύστημα υποστήριξης του προγράμματος—πρέπει να είναι ενσωματωμένες και πρόθυμες να εργαστούν για να κάνουν το πρόγραμμα επιτυχημένο.

Βήμα 5: Επιλέξτε έναν ανάδοχο/μεταφορέα απορριμμάτων

Το πρώτο βήμα για τη μεταφορά ανακυκλώσιμων από την τοποθεσία του προγράμματός σας σε έναν ανακυκλωτή είναι να αποφασίσετε εάν θα αναθέσετε συμβάσεις ή θα μεταφέρετε ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιώντας το εσωτερικό προσωπικό.

Εάν ο χώρος σας επιλέξει να συνάψει σύμβαση με έναν μεταφορέα αντί να μεταφέρει ανακυκλώσιμα προϊόντα απευθείας, ρωτήστε τον τρέχοντα μεταφορέα απορριμμάτων εάν προσφέρει επίσης παραλαβή ανακύκλωσης. Οικονομικά, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Εάν ο μεταφορέας απορριμμάτων σας δεν παρέχει υπηρεσίες ανακύκλωσης, επικοινωνήστε με τις τοπικές εταιρείες ανακύκλωσης—θα πρέπει να αναφέρονται στον τηλεφωνικό σας κατάλογο.

Waste-Hauler

Ο χώρος σας μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης μιας σύμβασης διαχείρισης πόρων (RM) με μεταφορείς. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στερεών αποβλήτων, η RM αποζημιώνει τους εργολάβους απορριμμάτων βάσει της επίτευξης των στόχων μείωσης των απορριμμάτων του οργανισμού σας και όχι του όγκου των απορριμμάτων που απορρίπτονται. Ως αποτέλεσμα, η RM ευθυγραμμίζει τα κίνητρα των εργολάβων με τους στόχους σας για την ανακύκλωση και ενθαρρύνει καινοτόμες προσεγγίσεις που ενισχύουν την αποδοτική αποδοτικότητα των πόρων μέσω της πρόληψης και της ανακύκλωσης αποβλήτων.

Μερικοί χώροι, συνήθως μικρότερης κλίμακας ή έκτακτες εκδηλώσεις, μεταφέρουν τα δικά τους απορρίμματα. Σε αυτή την περίπτωση, εκπαιδεύστε το προσωπικό για τη συλλογή και τη μεταφορά ανακυκλώσιμων. Επικοινωνήστε με το τοπικό σας κέντρο ανακύκλωσης για περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε τοπικούς χώρους παράδοσης.

Επειδή ορισμένοι εργολάβοι δέχονται μόνο συλλογές ανακύκλωσης ενός ρεύματος ή πολλαπλών ρευμάτων, πρέπει να επιλέξετε μια μέθοδο συλλογής πριν επιλέξετε εργολάβο.

 • Η συλλογή ενιαίας ροής χρησιμοποιεί έναν κάδο για τη συλλογή όλων των διαφόρων τύπων ανακυκλώσιμων.
 • Η συλλογή πολλαπλών ροών χωρίζει τα διάφορα ανακυκλώσιμα σε διαφορετικούς κάδους. Αυτό συχνά ονομάζεται διαχωρισμός πηγών. Ορισμένα υλικά, όπως τα υπολείμματα τροφίμων και τα πλαστικά, δεν μπορούν να συλλεχθούν μαζί. Τα πλαστικά, το αλουμίνιο και το γυαλί, από την άλλη πλευρά, συλλέγονται συχνά μαζί.

Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε έναν πάροχο υπηρεσιών:

 • Τι υλικά συλλέγετε;
 • Παρέχετε συλλογή μονής ροής (όλα μαζί) ή πολλαπλών ροών (ξεχωριστή);
 • Χρεώνετε για τη συλλογή;
 • Πληρώνετε για ανακυκλώσιμα; Πώς υπολογίζετε την αξία τους;
 • Προσφέρετε ένα πακέτο που περιλαμβάνει παραλαβή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων;
 • Θα υπάρξει χαμηλότερη τιμή για την παραλαβή των απορριμμάτων εάν χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες ανακύκλωσής σας;
 • Παρέχετε δοχεία συλλογής;
 • Ποιο είναι το πρόγραμμα παραλαβής; Παραλαμβάνετε εφημερία;
 • Υπάρχει ελάχιστο ή μέγιστο βάρος που θα σηκώσετε;
 • Ποια είναι η επιτρεπόμενη ποσότητα μόλυνσης;
 • Ποιες είναι οι διαδικασίες αναφοράς και λογιστικής σας;
 • Θα μπορούσατε να παρέχετε αναφορές πελατών;
 • Πόσο καιρό έχετε στην επιχείρηση;

Βήμα 6: Ρυθμίστε το πρόγραμμα συλλογής

Ένα από τα πράγματα που μπορείτε να εγγυηθείτε είναι ότι η αλλαγή πρόκειται να συμβεί, και στον κόσμο της διαχείρισης και της ανακύκλωσης απορριμμάτων έχουμε δει πολλές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχω δει είναι ότι οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να εφαρμόσουν όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό ανακύκλωσης, μόνο για να δουν την αλλαγή να τους επιβάλλεται. Για παράδειγμα, μάζευαν δύο ή τρεις διαφορετικές ροές απορριμμάτων, αλλά τώρα, λόγω νέας σύμβασης μεταφοράς απορριμμάτων ή κυβερνητικής εντολής, οι ροές συλλογής τους πρέπει να αλλάξουν. Εάν οι σταθμοί απορριμμάτων και ανακύκλωσής σας δεν έχουν σχεδιαστεί έτσι έτοιμος για το μέλλον και μετάβαση εύκολα σε διαφορετικές ροές αποβλήτων, τότε αυτό μπορεί να καταλήξει να σας κοστίσει πολύ χρόνο και χρήμα.

Εμπορική Ανακύκλωση

Βήμα 7: Διευκόλυνση της προσέγγισης και της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνουμε το κοινό και τους παραχωρησιούχους να ανακυκλώνουν. Χρησιμοποιήστε πινακίδες, οθόνες, ανακοινώσεις με ηχεία ή/και κείμενο για να τις διδάξετε:

 • ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να ανακυκλώνουν.
 • ΤΙ θα πρέπει να ανακυκλώνουν.
 • ΟΠΟΥ μπορούν να ανακυκλώσουν.
 • ΠΩΣ μπορούν να ανακυκλώσουν.

Συμπεριλάβετε σήμανση ή/και βιβλιογραφία στον ιστότοπο που δείχνει πόσα έχει ήδη ανακυκλωθεί ή στόχους που προσπαθείτε να επιτύχετε. Αυτό θα τονώσει τη συμμετοχή.

Ομοίως, χρησιμοποιήστε πινακίδες για να υποδείξετε με σαφήνεια τις θέσεις και τις οδηγίες των κάδων ανακύκλωσης.

Βήμα 8: Παρακολούθηση και αξιολόγηση του προγράμματος ανακύκλωσης

Μετά από όλα, λέγεται και γίνεται, και έχετε βάλει τη δουλειά. Θα πρέπει να είστε σε καλό δρόμο για να απολαύσετε την εξοικονόμηση κόστους που συνοδεύει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Redeisgn-1440x500

________________________________________________________________

 • Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές και κόλπα υγιεινής; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα σήμερα με το πράσινο μας προγράμματα ανακύκλωσης.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Bir cevap yazın