Πώς να διατηρήσετε μια επιτυχημένη σχέση στο κολέγιο

6
Πώς να διατηρήσετε μια επιτυχημένη σχέση στο κολέγιο
Πώς να διατηρήσετε μια επιτυχημένη σχέση στο κολέγιο

William Perugini / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση υποβλήθηκε στο Student Caffé από την Abigail Golder. μάθετε περισσότερα για τη δουλειά της εδώ. Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την υποβολή της και να την πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Η διατήρηση μιας υγιούς ερωτικής ζωής στο κολέγιο μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά με λίγη αφοσίωση, οι σχέσεις που χτίζετε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σας χρόνων μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή. Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι η σχέση σας θα είναι επιτυχημένη όσο είστε στο σχολείο.

Διατήρηση σχέσης γυμνασίου στο κολέγιο

Το να αποχαιρετήσεις την αγαπημένη σου στο γυμνάσιο είναι ένα από τα πιο πολλά συναισθηματικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσετε αυτή την περίοδο της μεγάλης αλλαγής. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε αποφασίσει να κάνετε μια σχέση από απόσταση να δουλέψει ή πηγαίνετε στο ίδιο κολέγιο το φθινόπωρο, υπάρχουν εύκολα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για αυτή τη μετάβαση.

Αλλά προτού προχωρήσετε πολύ μπροστά από τον εαυτό σας, υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτα απ ‘όλα, ελέγξτε τα συναισθήματά σας. Είναι αυτή η σχέση κάτι που πραγματικά θέλετε ή είστε τυλιγμένοι στα συναισθήματα της αποχώρησης και της εκ νέου έναρξης; Ρωτήστε τον εαυτό σας για το τι θέλετε από την εμπειρία σας στο κολέγιο. Βλέπεις τον εαυτό σου σε μονογαμική σχέση; Ή έστω ένα ανοιχτό; Ακούστε αυτά τα συναισθήματα και να είστε ειλικρινείς για αυτά με τον σύντροφό σας.

Σκεφτείτε επίσης γιατί είστε στη σχέση. Εάν αυτός είναι ο μακροχρόνιος σύντροφός σας, ίσως αξίζει να το ξεχωρίσετε. Αν απλά φοβάσαι να είσαι μόνος σε ένα νέο μέροςίσως είναι καλύτερο να το ξανασκεφτούμε.

Πάνω απ ‘όλα, θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην εμπειρία σας στο κολέγιο – αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά. Θυμηθείτε, επίσης, ότι αυτό θα είναι μια προσαρμογή και για τους δυο σας, εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε τη σχέση. Εάν ξέρετε ότι τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν εκ των προτέρων, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σχέση σας σταθερή.

Γνωριμία με κάποιον νέο

Στο κολέγιο, οι επιλογές για να γνωρίσεις κάποιον νέο είναι αρκετά απεριόριστες. Και πολλές φορές, αυτές οι νέες φιλίες και σχέσεις είναι εκείνες που θα διαρκέσουν μια ζωή. Ξεκινήστε μιλώντας με κάθε άτομο δίπλα στο οποίο κάθεστε, είτε στην τραπεζαρία, στην τάξη ή σε ένα παγκάκι στο πάρκο. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει η συζήτηση.

Ο προσανατολισμός είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βάλετε τον εαυτό σας έξω εκεί, καθώς όλοι αισθάνονται άγχος και νευρικότητα για να συναντήσουν άτομα στην αρχή του εξαμήνου. Να θυμάστε ότι πολλοί μαθητές που συναντάτε στον προσανατολισμό βρίσκονται στο ίδιο σκάφος με εσάς, λίγο πολύ ξεκινώντας από μια νέα τοποθεσία. ο περισσότερα μέρη που πηγαίνετετόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιούπολης, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να γνωρίσετε άτομα με τα οποία σας ενδιαφέρει να βγείτε ραντεβού.

Οι διαφορετικοί τύποι στρεσογόνων παραγόντων σε μια σχέση

Συγκάτοικοι: Οι συγκάτοικοι είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της εμπειρίας στο κολέγιο, οπότε περιμένετε να παίξει ρόλο στη σχέση σας. Να είστε ανοιχτοί με τον συγκάτοικό σας για τη σχέση σας και ζητήστε του να κάνει το ίδιο με εσάς. Κάντε αυτή τη συζήτηση νωρίτερα παρά αργότερα για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα και θέστε κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε και οι δύο, όπως να περιορίσετε τον αριθμό των διανυκτερεύσεων την εβδομάδα που μπορεί κάποιος να κοιμηθεί. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι συνεννοούνται. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε ένταση με τον άλλον ή τον συγκάτοικό σας, ή χειρότερα και τα δύο.

Χρονοδρομολόγηση: Δημιουργήστε ένα κύριο ημερολόγιο για κάθε εξάμηνο, που περιλαμβάνει μαθήματα, εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Κάνοντας αυτό σας προσφέρει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να καταλάβετε πότε και πού μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο μόνοι σας και ο σύντροφός σας. Παρόλο που βρίσκεστε έξω από το σπίτι των γονιών σας, το να βρείτε έναν-έναν χρόνο μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο όταν ζείτε τη ζωή του κολεγίου. Ακόμα κι αν μπορείτε να βρείτε χρόνο μόνο για να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε μια ταινία κάθε δύο εβδομάδες ανάμεσα στην τρελή βιασύνη νέων φίλων, δουλειάς και αναθέσεων, είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας.

Πολλαπλές Πανεπιστημιουπόλεις: Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια έχουν μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις απλωμένες σε μια πόλη, επομένως υπάρχει πιθανότητα να είστε μακριά από τον άλλον σας, ακόμα και στο ίδιο σχολείο. Να είστε προσεκτικοί με πάρα πολλές επισκέψεις σε όλη την πανεπιστημιούπολη, καθώς δεν θέλετε να νιώθετε ότι έχετε μετακομίσει μεταξύ σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πίεση στη σχέση σας. Δημιουργήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα επισκέψεων και φροντίστε να αφήσετε χρόνο για αυτοεξυπηρέτηση, εργασίες στο σπίτι και χρόνο με πλατωνικούς φίλους.

Εξισορρόπηση της σχέσης και των φιλιών σας: Ένα νέο σχολείο σημαίνει ένα εντελώς νέο πλήρωμα ανθρώπων για να κάνετε παρέα, και ενώ αυτό περιλαμβάνει τον σύντροφό σας, θέλετε επίσης να αφιερώστε χρόνο για νέους φίλους. Θα εκτιμήσετε περισσότερο τον χρόνο που αφιερώνετε με τον άλλο σας, εάν έχετε χώρο στο πρόγραμμά σας για όλους. Το να περνάτε πολύ χρόνο με κάποιον μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αγανακτείτε ο ένας τον άλλον. Επιπλέον, αν παραμελήσετε τους φίλους σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε κανέναν να ακούσει για την εκπληκτική σχέση σας! Προγραμματίστε εκ των προτέρων με τους φίλους σας για να δείξετε ότι νοιάζεστε για αυτούς και ότι θέλετε να περάσετε χρόνο μαζί τους. Στο τέλος, οι φιλίες μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντικές και ικανοποιητικές από τις ρομαντικές συνεργασίες.

Εργασία για το σπίτι: Η δουλειά στο σχολείο και το πτυχίο είναι οι λόγοι για τους οποίους πηγαίνεις στο σχολείο, και οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρχουν πολλές εργασίες για να σε απασχολήσουν. Σε διαφορετικά σημεία του εξαμήνου (ενδιάμεσα, τελικοί), μπορεί να βρείτε το πρόγραμμά σας γεμάτο με μαθήματα, εργασίες για το σπίτι και συνεδρίες μελέτης. Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε σε αυτό το ημερολόγιο που αναφέραμε προηγουμένως. Δώστε προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, αφιερώνοντας χρόνο για να εστιάσετε μόνο στις σχολικές εργασίες και στη χρήση λίστες υποχρεώσεων να συνεχίσει να ακολουθεί.

Όσο καλύτερα διαχειρίζεστε το χρόνο σας, τόσο λιγότερο άγχος θα νιώθετε στη σχέση σας. Δεν θέλετε να τσακωθείτε για τους κακούς σας βαθμούς και να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας στο τέλος του εξαμήνου. Είστε και οι δύο εκεί για να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον και να βοηθήσετε να γίνει το κολέγιο η καλύτερη εμπειρία που μπορεί να είναι. Ενώ χρειάζεστε το χρόνο μελέτης σας, σεβαστείτε ότι ο σύντροφός σας χρειάζεται και τον δικό του.

Εργασίες μερικής απασχόλησης: Η εργασία μερικής απασχόλησης μπορεί επίσης να επιβαρύνει τη σχέση σας, αλλά είναι σημαντικό βρείτε μια ισορροπία. Ενημερώστε τον σύντροφό σας τι απαιτεί η δουλειά σας νωρίς στο εξάμηνο για να θέσετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Εάν δεν είστε σπουδαστής εργασίας, θα πρέπει να ενημερώσετε τον εργοδότη σας ότι είστε φοιτητής και ότι θα έχετε επιπλέον δουλειά λόγω αυτού. Ζητήστε τις απαραίτητες ημέρες άδειας μόλις λάβετε το αναλυτικό σας πρόγραμμα.

Ο χρόνος που περνάτε με τον σύντροφό σας δεν χρειάζεται να κοστίσει ούτε ολόκληρο τον μισθό σας. Απλώς το να περνάτε χρόνο ο ένας με τον άλλον, ακόμα και απλά να μένετε μέσα και να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή στο Netflix, να κάνετε μια βόλτα ή να επωφεληθείτε από τις φοιτητικές εκπτώσεις στον κινηματογράφο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ραντεβού.

Τι συμβουλή έχετε για άλλους φοιτητές που προσπαθούν να εξισορροπήσουν το κολέγιο και μια σχέση;

Bir cevap yazın