Πώς να εντοπίσετε τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης που σας θέτει σε κίνδυνο

6
Πώς να εντοπίσετε τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης που σας θέτει σε κίνδυνο

«Η αγάπη είναι κάτι υπέροχο. Η αγάπη μας ανεβάζει εκεί που ανήκουμε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη», είπε ο Κρίστιαν στην ταινία κόκκινος Μύλος. Αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που χρειάζεστε πριν την αγάπη. Αυτά περιλαμβάνουν την ειλικρίνεια, τον σεβασμό, τη φιλία και την αίσθηση ασφάλειας. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς μαθαίνουμε το νόημα του ρητού «η αγάπη δεν τα νικάει όλα» μόνο μετά την αναπόφευκτη κατάρρευση μιας σχέσης που δεν ήταν γραφτό να λειτουργήσει.

Όσο υπέροχο κι αν είναι, η αγάπη μπορεί να μας τυφλώσει για την τοξικότητα μιας σύνδεσης και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στη ζωή μας. Μπορεί να ξεπλύνει την αίσθηση του εαυτού μας, να μειώσει τις ιδέες μας για το τι θέλουμε και τι αξίζουμε και να αλλάξει τη ζωή με τρόπους που είναι δύσκολο να φανταστούμε. Προσδιορίζοντας όταν μια σχέση θέτει σε κίνδυνο την ευημερία σας και το να βρεις τη δύναμη να φύγεις είναι μια μάχη.

Το να γίνετε θύμα μιας τοξικής σχέσης μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτως φύλου, πίστης, φυλής, σεξουαλικής ταυτότητας ή κοινωνικής θέσης. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Ομοίως, οι καταχραστές παίρνουν πολλές μορφές, όπως και η κακοποίηση.

Τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης infographic

Κείμενο από: Katelyn Brush; Σχεδιασμός: Katelyn Brush

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε φαίνεται να είστε σε τοξική σχέση, ζητήστε βοήθεια. Αναγνωρίστε τα σημάδια και βρείτε έναν σύμβουλο στην πανεπιστημιούπολη, έναν αξιόπιστο φίλο ή μια τηλεφωνική γραμμή για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Η Εθνική Γραμμή για την Ενδοοικογενειακή Βία είναι μια δωρεάν πηγή διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα. Καλέστε το 1-800-799-7233 χωρίς χρέωση ή στείλτε μήνυμα σε έναν από τους διαδικτυακούς εκπροσώπους τους. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές διαθέσιμες δωρεάν, όπως Κύκλος των 6. Προσθέστε αξιόπιστους φίλους και συγγενείς στην εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και με δύο μόνο αγγίγματα, όλοι στον κύκλο σας θα ειδοποιηθούν για το πού βρίσκεστε και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.

Μερικές φορές, ακόμη και όταν τα γεγονότα είναι ακριβώς μπροστά μας, το αντίο είναι μια δύσκολη επιλογή. Τα σημάδια από μια τοξική σχέση είναι βαθιά και μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή, αλλά το να κρατάς την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απλά δεν αξίζει τον κόπο. Η αγάπη δεν πρέπει ποτέ να πονάει. Κάντε ό,τι είναι καλύτερο για την ασφάλεια, την ευεξία και την ευτυχία σας.

Bir cevap yazın