Πώς να κάνετε σωστά την εκπαίδευση Clicker για σκύλους; Συμβουλές και κόλπα για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας

3
Πώς να κάνετε σωστά την εκπαίδευση Clicker για σκύλους;  Συμβουλές και κόλπα για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας

Η εκπαίδευση με κλικ είναι μέρος της εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης. Είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης που σας βοηθά να επικοινωνείτε με τον σκύλο σας και η εντολή που δίνετε και η εντολή που ακολουθεί ο σκύλος σας είναι πολύ ακριβής. Η εκπαίδευση με κλικ είναι μια πιο προηγμένη μέθοδος εκπαίδευσης και έχει πολύ θετική ανταπόκριση.

Η εκπαίδευση με κλικ βοηθά τον σκύλο σας να γνωρίζει την ώρα που κάνει καλή δουλειά στην εκπαίδευσή του και την ώρα που θα ανταμειφθεί. Το clicker είναι μια μικρή πλαστική συσκευή που παράγει έναν ήχο κλικ όταν πατηθεί το κουμπί.

Πώς να παρουσιάσετε το σκυλί σας στον κλίκερ;

Ο σκύλος σας πρέπει να διδαχθεί την έννοια του κλίκερ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συνεχή φόρτιση του clicker για μερικές ημέρες. Θα πρέπει να συνηθίσουν να ακούν τον ήχο κλικ. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής, πρέπει να έχετε τα χέρια σας γεμάτα λιχουδιές σε μικρά κομμάτια.

Θα πρέπει να επιβραβεύετε το σκυλί σας κάθε φορά που το clicker επισημαίνεται ή χρησιμοποιείται. Η δράση πρέπει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Η χρονική διάρκεια θα πρέπει να ποικίλλει κάθε φορά που επιβραβεύετε το σκυλί σας, διαφορετικά αναμένει τη συγκεκριμένη στιγμή που θα ανταμειφθεί. Εάν ο σκύλος σας είναι ανυπόμονος και αρχίζει να μυρίζει τις λιχουδιές και εστιάζει μόνο στις λιχουδιές, θα πρέπει να περιμένετε να ηρεμήσουν.

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά του σκύλου

Μερικοί σκύλοι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στον ήχο κλικ και μπορεί να πηδήξουν μακριά από τον ήχο. Όταν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι ο σκύλος σας ενοχλείται από την ένταση του κλικ. Η ένταση μπορεί να αποφευχθεί αν τυλίξετε μερικά ρούχα γύρω από το κλίκερ. Πρέπει να έχετε έναν πνιχτό ήχο κλικ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κλικ ενώ εκπαιδεύετε τον σκύλο σας;

Συγχρονισμός

Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός όταν εκπαιδεύετε τον σκύλο σας χρησιμοποιώντας ένα κλικ. Θα πρέπει να είστε ακριβείς εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κλικ κάθε φορά που ο σκύλος σας ολοκληρώνει την εργασία που θέλετε να κάνει.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να κάθεται, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του σκύλου σας πολύ προσεκτικά και να τον επιβραβεύετε μόλις ακουμπήσει τον πισινό του στο έδαφος. Η άμεση ανταμοιβή και ο τέλειος συγχρονισμός είναι το κλειδί για την επίτευξη επιτυχημένης εκπαίδευσης με κλικ.

Ανταμοιβές

Η ανταμοιβή για τον σκύλο σας πρέπει να είναι οι λιχουδιές ή τα τρόφιμα που του αρέσουν πολύ. Αυτό μπορεί να τους κάνει να συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Επίσης, μπορεί να θέλετε να έχετε λιχουδιές που είναι πολύ μαλακές στο μάσημα και το τσιμπολόγημα και είναι πολύ εύκολο να τις καταπιεί ο σκύλος σας.

Διάπλαση

Η διαμόρφωση είναι ένα από τα σημαντικά μέρη της εκπαίδευσης με κλικ. Η μέθοδος διδασκαλίας της συμπεριφοράς διαμορφώνει. Θα πρέπει να κάνετε τον σκύλο σας να μάθει από εσάς. Όταν εκπαιδεύεστε μαζί με τον σκύλο σας, ο σκύλος μαθαίνει από εσάς και προσπαθεί να ακολουθήσει τη συμπεριφορά σας.

Συμβουλές για επιτυχημένη εκπαίδευση με κλικ

  • Επιβραβεύστε αμέσως το σκυλί σας αφού εκτελέσει την εργασία που θέλετε να εκτελέσει.
  • Η εκπαίδευση με κλικ δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Θα πρέπει να είναι απλό και σύντομο.
  • Θα πρέπει να είστε συνεπείς κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας.
  • Πρέπει να είστε πολύ ακριβείς σχετικά με τον χρόνο που επιβραβεύετε τον σκύλο σας.
  • Κατανοήστε σωστά τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας.

Για περισσότερο παρόμοιο περιεχόμενο, συνεχίστε να επισκέπτεστε το Dog Lime!

Bir cevap yazın