Πώς να φτιάξετε ένα ζωντανό στεφάνι για την άνοιξη με πανσέδες – Katy Elliott

0
Πώς να φτιάξετε ένα ζωντανό στεφάνι για την άνοιξη με πανσέδες – Katy Elliott

Είμαι μεγάλος λάτρης των στεφάνων και μου αρέσει να τα εμφανίσω στην εξώπορτά μου. Πολλές φορές βλέπετε λουλουδάτα στεφάνια που είναι φτιαγμένα με ψεύτικα λουλούδια. Είναι αξιολάτρευτα, αλλά ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα ζωντανό στεφάνι χρησιμοποιώντας αληθινούς πανσέδες.

Αγόρασα τη βάση στεφανιού από τον ιστότοπο προμηθειών κήπου, kinsmangarden.com, 24 $. Προσφέρουν τα στεφάνια σε τρία διαφορετικά μεγέθη. επιλέγω το μεσαία βάση για την πόρτα μου. Μια μικρότερη έκδοση μπορεί να είναι γλυκιά σε μια πύλη ή κρεμασμένη δίπλα στην πόρτα σας. Το κιτ περιλαμβάνει μια εσωτερική επένδυση, αλλά θα χρειαστεί αγοράστε βρύα και χώμα για γλάστρες επίσης.

Ξεκίνησα το στεφάνι μου πριν από δύο εβδομάδες. Παρακάτω φαίνεται πώς φαίνεται σήμερα. Είναι η αρχή της καλλιεργητικής περιόδου στη Νέα Αγγλία (είναι μόλις τέλη Απριλίου) οπότε φαντάζομαι ότι θα αναπτυχθεί πολύ περισσότερο. Τείνω να βάζω πάρα πολλά φυτά σε γλάστρες και να μην τους αφήνω χώρο να αναπτυχθούν. Είναι η πρώτη μου φορά με αυτό το έργο, αλλά προσπάθησα να έχω υπόψη μου ότι πιθανότατα θα καλυφθεί με μεγαλύτερα φυτά μέχρι τον Ιούνιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες βήμα προς βήμα για το πώς δημιούργησα το στεφάνι μου. Κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Αφού τοποθετήσω τη μεγαλύτερη επένδυση και το χώμα στη βάση, θα πρέπει να έχω προσθέσει ένα κάλυμμα από πάνω επένδυση πριν φυτέψω τους πανσέδες μου. Δείτε τις σωστές οδηγίες του Kinsmans εδώ.

Κόβεις στην επένδυση για να κάνεις χώρο για τα λουλούδια. Δεν το έκανα αυτό. Απλώς φύτεψα τους πανσέδες απευθείας στο χώμα και πρόσθεσα βρύα γύρω από τα φυτά και το στεφάνι. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο τρόποι λειτουργούν, αλλά ίσως η επιπλέον επένδυση τους κρατά πιο υγρούς και ασφαλείς;

Μέχρι τον Ιούλιο, υποθέτω ότι οι πανσέδες μου μπορεί να δυσκολεύονται. Τείνω να δυσκολεύομαι να τα κρατήσω όταν μπει η ζέστη του καλοκαιριού. Μπορώ να βγάλω εύκολα τους πανσέδες και να ξαναχρησιμοποιήσω τη βάση για ένα διαφορετικό λουλούδι. Είμαι ενθουσιασμένος να πειραματιστώ και να βλέπω τις διαφορετικές παραλλαγές που μπορώ να βρω καθώς αλλάζουν οι εποχές.

Αυτή τη στιγμή το στεφάνι βρίσκεται στην πίσω πόρτα μου που οδηγεί στον κάποτε κήπο μου. Η πόρτα περιμένει να βάψει. Νομίζω ότι μόλις έχω χρώμα στην πόρτα το στεφάνι θα σκάσει πραγματικά.

Εδώ είναι η βάση, τα λουλούδια και η κορυφή της βάσης στην επάνω αριστερή γωνία.
Μουσκέψα την επένδυση σε νερό και έστρωσα μέσα στη βάση. Στη συνέχεια πρόσθεσα ένα στρώμα χώματος για γλάστρα.
Ξεχώρισα τους πανσέδες από τις συσκευασίες και τοποθέτησα γύρω από το δαχτυλίδι. Τα τοποθέτησα το ένα δίπλα στο άλλο αλλά δεν τα έσφιξα. Ήθελα να αφήσω χώρο να μεγαλώσω.
Στερεώστε τον επάνω δακτύλιο πάνω από τη βάση. Αυτό κουμπώνει στη βάση και βοηθά να συγκρατούνται τα πάντα μέσα στη βάση.
Πάρτε τα βρύα και τυλίξτε γύρω από τη βάση καλύπτοντας όλη τη βρωμιά. Το τύλιξα επίσης γύρω από το εξωτερικό, αλλά διαπίστωσα ότι δεν ένιωθα ότι το χρειαζόμουν στη μέση. Η επένδυση είναι εκεί και συγκρατεί τα υλικά μέσα. (Ξέχασα να προσθέσω την επάνω βάση μέχρι που έφτασα στα μισά του στεφάνου, είχε παγώσει και δούλευα γρήγορα)
Το μούσκεψα με νερό και το άφησα να καθίσει στο τραπέζι για περίπου 4 μέρες.
Αυτό είναι το στεφάνι μετά από δύο εβδομάδες ανάπτυξης.
Φροντίστε να ελέγχετε πόσο υγρό είναι το έδαφος κάθε λίγες μέρες. Έβρεξε χθες το βράδυ αλλά η πόρτα είναι προστατευμένη και το στεφάνι δύσκολα βράχηκε. Μόλις έφερα μέσα γιατί έχει πολύ κρύο και αέρα σήμερα.
Μια συμβουλή που έμαθα ενώ το στεφάνι έχει αρχίσει να μεγαλώνει περισσότερο και να τραβάει λίγο πίσω τα βρύα. Ελπίζω αυτό να ενθαρρύνει το φυτό να μεγαλώσει περισσότερο και να γεμίσει πραγματικά το στεφάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κήποι στο 'Sconset στο νησί Nantucket στην εκτός εποχής

Κήποι στο ‘Sconset στο νησί Nantucket στην εκτός εποχής


Η καλλιτέχνης Katharine Watson στις εκτυπώσεις της σειράς Her Garden

Η καλλιτέχνης Katharine Watson στις εκτυπώσεις της σειράς Her Garden


Βάζο λουλουδιών χωραφιού: Τακτοποίηση και κατασκευή με εποχιακές και άγριες ανθίσεις

Βάζο λουλουδιών χωραφιού: Τακτοποίηση και κατασκευή με εποχιακές και άγριες ανθίσειςBir cevap yazın