Σπόροι σε διαφορετικά μέσα – Hydromag

4
Σπόροι σε διαφορετικά μέσα – Hydromag

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα καλλιεργητικά μέσα, είναι καλή πρακτική να μουλιάζετε πραγματικά τον πετροβάμβακα πριν φυτέψετε τους σπόρους σας. Βυθίζοντας τον κύβο πετροβάμβακα για τουλάχιστον δέκα λεπτά και στη συνέχεια απλώνοντάς τον στους λόφους και τις κοιλάδες που είναι ενσωματωμένες στο δίσκο με πετροβάμβακα θα επιτρέψει στον πετροβάμβακα να στραγγίσει στο σωστό επίπεδο νερού/αέρα με θρεπτικά συστατικά. Όταν χρησιμοποιείτε έναν κύβο πετροβάμβακα, θα διαπιστώσετε ότι στην κορυφή υπάρχει ήδη μια τρύπα διαθέσιμη για να φυτέψετε τους σπόρους σας. Μόλις οι σπόροι σας φωλιάσουν ευχάριστα, κόψτε μια πρέζα από τον πετροβάμβακα και κλείστε την τρύπα για να καλύψετε τους σπόρους σας.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για την κατασκευή του πετροβάμβακα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ίνες μπορούν να στρωθούν για διαφορετικές εφαρμογές. Μικρότεροι κύβοι σε συστήματα πλημμύρας και αποστράγγισης τοποθετούνται κάθετα για να επιτρέπουν στο νερό να περάσει μέσα από το μέσο χωρίς να διαταραχθεί η θέση του. Αυτό επιτρέπει την έλξη του νερού στην κορυφή του μέσου κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Μεγαλύτεροι κύβοι ή πλάκες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα σταγόνων τοποθετούνται οριζόντια για να απλώνεται ομοιόμορφα το νερό όταν στάζει πάνω στο μέσο καλλιέργειας πετροβάμβακα. Και στις δύο περιπτώσεις, το μαλλί έχει σχεδιαστεί για να είναι επιτυχές στο να τραβάει νερό και να το απλώνει ομοιόμορφα σε όλο το μέσο. Όλα τα καλλιεργητικά μέσα έχουν σχεδιαστεί για να αγκυρώνουν έναν σπόρο και να διαχωρίζουν τις ρίζες η μία από την άλλη. Όταν επιλέγετε ένα μέσο ανάπτυξης, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το κατάλληλο pH.

Οι σπόροι είναι τόσο διαφορετικοί όσο και οι άνθρωποι στα χαρακτηριστικά τους. Συνεπώς, δεν υπάρχουν καθολικά εφαρμόσιμες τεχνικές που σίγουρα θα λειτουργήσουν για όλους τους σπόρους, παρόλο που η βασική διαδικασία στην οποία περνούν οι σπόροι είναι η ίδια σε όλη τη φύση. Όπως πάντα, η δοκιμή και το λάθος είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι για όποιον θέλει να μάθει τι λειτουργεί καλύτερα. Αν και δεν είναι πάντα δυνατό, η φύτευση διαφορετικών τύπων σπόρων χωριστά θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Οι μικρότεροι σπόροι μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να χειριστούν μεμονωμένα, και αρκετά ευαίσθητοι στην εκκίνηση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι σπόροι σας μπορεί να είναι καλύτερα να βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του μέσου που έχετε επιλέξει, αντί να τους έχουν χειριστεί ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες τρύπες. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ποτίζετε το μέσο προτού αρχίσει να φαίνεται πράσινο, γιατί οι σπόροι μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν εάν δεν έχουν ακόμη αγκυρωθεί στη θέση τους.

Μερικοί μεγαλύτεροι σπόροι, ειδικά οι παλαιότεροι, επωφελούνται από ένα ολονύκτιο μούλιασμα σε ζεστό νερό. Σε πιο ακριβούς σπόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να δημιουργήσετε ένα βρεγμένο κρεβάτι και να τοποθετήσετε ένα άλλο φύλλο, ώστε να μπορείτε να ξεφλουδίσετε το επάνω φύλλο και να εξετάσετε τους σπόρους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι οι σπόροι δεν ακουμπούν σε περίπτωση που δημιουργηθεί μούχλα σε μερικούς σπόρους. Μόλις οι άκρες ανάπτυξης διαπεράσουν το κέλυφος του σπόρου, μεταφυτεύστε. Τα σπορόφυτα είναι ευαίσθητα. Η άμεση λάμψη μιας λάμπας HID θα είναι περισσότερο από πιθανή υπερβολική για αυτούς. Τα σπορόφυτα αναπτύσσονται καλά κάτω από τους λαμπτήρες CFL, αλλά εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το HID, φροντίστε να τοποθετήσετε τα σπορόφυτά σας προς τις άκρες της λάμψης του λαμπτήρα.

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός σπόρων είναι αδρανείς ή ανίκανοι να αναπτυχθούν. Επίσης, η καλλιέργεια από σπόρους δεν είναι εύκολη, γι’ αυτό τα φυτώρια τείνουν να πωλούν περισσότερα νεαρά φυτά από σπόρους. Οι ανταμοιβές είναι, φυσικά, δεκαπλάσιες όταν το διαχειρίζεσαι πραγματικά. Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε την καλλιέργεια από σπόρους, μην απογοητευτείτε από τις αποτυχίες σας. Επίσης με τους σπόρους υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να εισαχθούν ζωύφια στους κήπους σε σύγκριση με μοσχεύματα ή μεγαλύτερα φυτά. Παρά τον δημοφιλή μύθο, οι άνθρωποι γενικά δεν γεννιούνται με πράσινα δάχτυλα. κερδίζονται από σεζόν σε σεζόν δοκιμών και σφαλμάτων.

Bir cevap yazın