Τι είναι η Εκπαίδευση Θετικής Ενίσχυσης σε σκύλους; Πώς πρέπει να το κάνετε;

1
Τι είναι η Εκπαίδευση Θετικής Ενίσχυσης σε σκύλους;  Πώς πρέπει να το κάνετε;

Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης νοείται ως μια εκπαιδευτική διαδικασία που περιλαμβάνει την προσφορά ανταμοιβής όταν παρουσιάζεται η συγκεκριμένη εργασία ή συμπεριφορά. Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης στον σκύλο σας είναι μια ισχυρή μέθοδος εκπαίδευσης.

Μέσω της εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης, ο σκύλος σας πιστεύει ότι θα του συμβούν καλά πράγματα αν σας υπακούσει και κάνει αυτά που του είπατε να κάνει. Εάν η μέθοδος εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης επιβάλλεται στον σκύλο σας, ο σκύλος σας εμπλέκεται στη δραστηριότητα που δεν σας αρέσει μπορεί να γίνει.

Πώς μπορεί να ενσωματωθεί η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης στον σκύλο σας;

Ενώ εφαρμόζετε εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης στον σκύλο σας, η έγκαιρη ανταμοιβή είναι πολύ σημαντική. Όταν δίνετε εντολή στον σκύλο σας να κάνει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως η δραστηριότητα του καθίσματος, ο σκύλος σας θα πρέπει να ανταμείβεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφού ολοκληρώσει την εντολή καθίσματος.

Όταν ο σκύλος σας ολοκληρώσει την ενέργεια που του είπατε να ολοκληρώσει και τον επιβραβεύετε αλλά αφού ολοκληρώσει τις εργασίες αλλά αρχίσει να κάνει άλλη δραστηριότητα, τότε θα σκεφτεί ότι ανταμείβεται για την επόμενη δραστηριότητα.

  • Εσείς και ο σκύλος σας δουλεύετε ως συμπαίκτες

Ο σκύλος σας μπορεί να σας βλέπει μάλλον ως φίλο/συμπαίκτη του παρά ως αρχηγό του οποίου η εντολή πρέπει να ακολουθεί κάθε φορά που του λέτε κάτι. Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό για τα σκυλιά σας και η εκπαίδευση μπορεί να μην πάει όπως θέλετε. Θα πρέπει να συνεργαστείτε ως συμπαίκτες για να κάνετε αυτή τη μέθοδο προπόνησης επιτυχημένη.

  • Δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για εκπαίδευση

Ο σκύλος σας πρέπει να εκπαιδεύεται σε περιβάλλον ή περιβάλλον χωρίς περισπασμούς. Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγονται στο χώρο όπου εκπαιδεύονται τα σκυλιά σας. Τα διαλείμματα γιογιό θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσης. Η συνεχής εκπαίδευση μπορεί να είναι αγχωτική για τον σκύλο σας. Αυτή η εκπαίδευση μπορεί να εκτεθεί με επιτυχία όταν εκπαιδεύετε τα σκυλιά σας με άδειο στομάχι.

Τύποι ανταμοιβών που πρέπει να δώσετε στον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης

  • Επιλέγοντας τις λιχουδιές που αρέσουν περισσότερο στον σκύλο σας και δεν είναι σε θέση να αντισταθεί σε αυτή τη λιχουδιά.
  • Ενώ επιβραβεύετε τον σκύλο σας για τη συμπεριφορά του, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τους όρους όπως καλό αγόρι/κορίτσι με πολύ ενθουσιώδη τρόπο. Οι λιχουδιές μπορεί όχι μόνο να είναι μια καλή ανταμοιβή κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης, ο προφορικός έπαινος μπορεί επίσης να είναι μια καλή ανταμοιβή για τον σκύλο σας.
  • Μια ποικιλία από λιχουδιές θα πρέπει να προετοιμαστεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, καθώς ο σκύλος σας μπορεί να βαρεθεί και μπορεί να μην δείξει ενδιαφέρον για την εκπαίδευση εάν συνεχίσετε να του ταΐζετε με τις ίδιες λιχουδιές.
  • Οι λιχουδιές πρέπει να είναι σε μικρό μέγεθος και να είναι μαλακοί, ώστε να μπορούν να τρώνε γρήγορα το φαγητό και να προσπαθούν να πάρουν περισσότερο φαγητό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης θετικής ενίσχυσης

  • Κάνετε τα πράγματα περίπλοκα για τον σκύλο σας

Ενώ εκπαιδεύετε τον σκύλο σας, θα πρέπει να κρατάτε τις εντολές σύντομες και να περιορίζονται σε μία λέξη και δεν πρέπει να τις κάνετε μακροσκελείς. Όταν παρατείνετε τις εντολές σας πολύ καιρό, ο σκύλος σας μπορεί να δυσκολεύεται να καταλάβει την εντολή και η εκπαίδευση μπορεί να μην πάει όπως θέλετε.

  • Η ασυνέπεια πρέπει να αποφεύγεται

Μόλις αρχίσετε να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας σε μια συγκεκριμένη μέθοδο, θα πρέπει να είστε σε θέση να δείχνετε συνέπεια και να ακολουθείτε τη μέθοδο κάθε φορά. Όταν εκπαιδεύετε τον σκύλο σας να ακολουθεί μια συγκεκριμένη εντολή και αργότερα όταν δεν σας εκπαιδεύετε να τον αφήνετε να κάνει ό,τι θέλει, μπορεί να μπερδευτεί σχετικά με το τι να ακολουθήσει και τι να μην ακολουθήσει.

Θα πρέπει πάντα να διορθώνετε τον σκύλο σας όταν αρχίζει να συμπεριφέρεται ακατάλληλα. Θα πρέπει να μπορείτε να λέτε όχι στα σκυλιά σας. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η διόρθωση του σκύλου σας και η χρήση της εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης πρέπει να είναι ισορροπημένη σαν δύο μέρη ενός νομίσματος. Θα πρέπει να πάνε χέρι-χέρι.

  • Τα σκυλιά σας δεν πρέπει να τιμωρούνται

Τα σκυλιά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δεν πρέπει ποτέ να τιμωρούνται καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική συμπεριφορά όπως επιθετικότητα, άγχος και φόβο. Κατά την εκπαίδευσή σας είναι σημαντικό να χτίζετε έναν υπέροχο δεσμό ή σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας. Η τιμωρία πρέπει πάντα να αποφεύγεται ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες εκπαίδευσης, συνεχίστε να επισκέπτεστε το Dog Lime!

Bir cevap yazın