Τι είναι η Εκπαίδευση Σχέσεων για Σκύλους; Γνωρίστε και Εκπαιδεύστε τους

3
Τι είναι η Εκπαίδευση Σχέσεων για Σκύλους;  Γνωρίστε και Εκπαιδεύστε τους

Μια ισχυρή σχέση με τον σκύλο σας είναι ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο μέρος της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση μόνο μέσω εξοπλισμού και διοίκησης δεν είναι μια καλή μέθοδος εκπαίδευσης, η οικοδόμηση μιας καλής σχέσης και η επικοινωνία με τον σκύλο σας είναι ένα εξίσου σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης.

Όπως εμείς οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι όχι μόνο ακολουθούν τα ένστικτά τους, αλλά καταλαβαίνουν τα πράγματα και έχουν τα ίδια συναισθήματα με εμάς, κάτι που έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Η εκπαίδευση με βάση τη σχέση με τον σκύλο σας είναι μια εκπαίδευση αμοιβαίου οφέλους που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο του εκπαιδευτή όσο και του σκύλου.

Χτίζοντας μια σχέση με τον σκύλο σας

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε τον δεσμό σας με τον σκύλο σας είναι να τον μεταχειρίζεστε και να τον μεγαλώνετε σαν δικό σας παιδί. Αρχικά, θα πρέπει να διδάξετε στον σκύλο σας βασική εθιμοτυπία. Δεν πρέπει πάντα να επιβάλλετε την εντολή σας στον σκύλο σας.

Όταν πεισμώνουν και δεν ακολουθούν τις εντολές σας, θα πρέπει να βρείτε τον λόγο πίσω από τη συμπεριφορά τους και να προσπαθήσετε να τους καταλάβετε.

Εικόνα: άνθρωπος φίλος που εκπαιδεύει τον σκύλο
Πηγή εικόνας: indiamart.com

Το βασικό πράγμα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν χτίζετε μια καλή σχέση με τον σκύλο σας είναι το παρακάτω:

  • Θα πρέπει να μπορείτε να μελετάτε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανταμοιβές και όχι να τιμωρείτε τον σκύλο σας.
  • Οι προπονήσεις πρέπει να είναι σύντομες.
  • Θα πρέπει να είστε συνεπείς και υπομονετικοί κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας.

Εκπαίδευση βασισμένη στη σχέση: Puppy Stage

Η εκπαίδευση που βασίζεται στη σχέση πρέπει να ξεκινά από το στάδιο του κουταβιού. Όταν βρίσκεστε στο στάδιο του κουταβιού, ο στόχος της σχέσης ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας θα πρέπει να είναι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των κουταβιών για να σας ακολουθήσουν και να σας συστήσουν τον εαυτό σας ως αρχηγό τους.

Θα πρέπει να διδάξετε στο κουτάβι σας ότι κάθε μικρή ή μεγάλη συμπεριφορά που δείχνει πρέπει να εγκρίνεται από εσάς και δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνο του. Τα κουτάβια είναι άγνωστα στο περιβάλλον τους και μπορεί να κάνουν δραστηριότητες που δεν είναι σωστές.

Θα πρέπει πάντα να διορθώνετε μια τέτοια συμπεριφορά και να δείχνετε ισχυρή εντολή στον σκύλο σας. Με αυτόν τον τρόπο, το κουτάβι σας θα σας δει ως ηγέτη και θα προσπαθήσει να μην σας πάει κόντρα και να σας αψηφήσει.

Εκπαίδευση με βάση τις σχέσεις: Στάδιο Εφηβείας

Το στάδιο της εφηβείας στους σκύλους είναι παρόμοιο με αυτό των παιδιών κατά την εφηβεία τους. Τα σκυλιά δείχνουν ξεσπάσματα και μπορεί να μην θέλουν να ακολουθήσουν την εντολή σας και να κάνουν τα πάντα μόνα τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να είστε συνεπείς κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας.

Το να δείχνετε συνέπεια στον σκύλο σας θα τον κάνει να πιστεύει ότι εμμένετε στην απόφασή σας και είναι αμετάβλητη. Αυτό θα κάνει τον σκύλο σας να δείξει συνεπή συμπεριφορά. Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να ακολουθεί τη συνήθη συμπεριφορά.

Εκπαίδευση με βάση τις σχέσεις: Στάδιο ενηλίκων

Το στάδιο του ενήλικου σκύλου είναι το στάδιο όπου διευρύνετε και ενισχύετε τον δεσμό σας με τον σκύλο σας. Όσο περισσότερο ασχολείστε με τον σκύλο σας μέσω της σωματικής εκπαίδευσης, τόσο περισσότερο ο δεσμός σας με τον σκύλο σας γίνεται ισχυρότερος. Κατά τη διάρκεια του ενήλικου σταδίου, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με περισσότερες σωματικές δραστηριότητες και να προσθέσετε ένα επίπεδο περισσότερο σαν να τον κάνετε να παίζει παιχνίδια.

Η εκπαίδευση με βάση τις σχέσεις είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης που είναι ευεργετική τόσο για τον σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη του σκύλου.

Για περισσότερο σχετικό περιεχόμενο, συνεχίστε να επισκέπτεστε το Dog Lime!

Bir cevap yazın