Τι είναι η εκπαίδευση Alpha για σκύλους; Μάθετε πώς να εκπαιδεύετε τους κυνόδοντες στο σπίτι

2
Τι είναι η εκπαίδευση Alpha για σκύλους;  Μάθετε πώς να εκπαιδεύετε τους κυνόδοντες στο σπίτι

Η προπόνηση Άλφα είναι η εκπαίδευση κυριαρχίας παρόμοια με την αγέλη των λύκων. Τα σκυλιά υποτίθεται ότι είναι μέλος μιας αγέλης και εσείς. ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι ο αρχηγός αυτής της αγέλης.

Η προπόνηση άλφα μπορεί να διαφέρει από προπονητή σε προπονητή. Μερικά μοτίβα προπόνησης μπορεί να είναι τα ίδια, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι νέο στην προπόνηση.

Ας συζητήσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση άλφα στο παρακάτω άρθρο!

Θετικές πλευρές της προπόνησης Alpha

Η εκπαίδευση άλφα μπορεί να είναι χρήσιμη όταν εκπαιδεύετε επιθετικά σκυλιά, τα οποία ενεργούν πολύ επιθετικά γύρω από τα παιδιά και εμφανίζουν σημάδια γρυλίσματος και γρυλίσματος όταν τα πλησιάζετε κοντά στα παιχνίδια ή τα φαγητά τους.

Αρνητικές πλευρές της προπόνησης Alpha

Η εκπαίδευση κυριαρχίας και η εκπαίδευση του «άλφα σκύλου» έχουν στην πραγματικότητα πολλές αρνητικές πλευρές και μπορεί να είναι ο λάθος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας. Η μέθοδος εκπαίδευσης άλφα μπορεί να επηρεάσει τη σχέση ανθρώπου-σκύλου.

Εικόνα: Μέθοδος προπόνησης Alpha
Πηγή εικόνας: www.leaderotp.com

Το στυλ προπόνησης άλφα είναι βασικά η μέθοδος που σε κάνει. ο ιδιοκτήτης ο ανώτατος ή ο βασιλιάς του σπιτιού. Πάντα κρατάς τον σκύλο σου από κάτω και δεν τον βλέπεις ποτέ ίσο με σένα. Η εκπαίδευση άλφα προτείνει να μην επιτρέπετε ποτέ στα σκυλιά σας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτό που σας αρέσει να τα προσκαλείτε στο κρεβάτι ή στον καναπέ που κάθεστε και επίσης να μην κατεβείτε ποτέ στο επίπεδο του σκύλου σας.

Η προπόνηση άλφα δεν λειτουργεί θετικά όπως οι άλλες μέθοδοι προπόνησης. Έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.

Μύθοι των Άλφα Σκύλων

Τα σκυλιά όταν δείχνουν γαβγίσματα, γρυλίσματα και γρυλίσματα, συχνά κάνουν λάθος καθώς προσπαθούν να δείξουν κυριαρχία στον ιδιοκτήτη. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι, πολλά σκυλιά δείχνουν τέτοια συμπεριφορά προσπαθώντας να είναι αμυντικά.

Όταν δύο σκυλιά είναι μαζί σε ένα νοικοκυριό, ένας σκύλος μπορεί να αναλάβει έναν άλλο σκύλο και να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι η περίπτωση της κυριαρχίας. Η συμπεριφορά μπορεί να είναι αποτέλεσμα άγχους, ανασφάλειας και ζήλιας. θέλοντας να είναι το αγαπημένο στο νοικοκυριό. Η κατάσταση μπορεί να είναι και αντίθετη κατά καιρούς.

Ο σκύλος που δείχνει κυρίαρχη συμπεριφορά μπορεί να κυριαρχείται από τον άλλο σκύλο. Αυτή η συμπεριφορά αλλάζει ανάλογα με την ώρα και την κατάσταση. Έτσι, το σκυλί που προσπαθεί να είναι το άλφα είναι μόνο ένας μύθος.

Τρέχον σενάριο Alpha Training Methods

Η εκπαίδευση σκύλων Alpha είναι μια παλιομοδίτικη μέθοδος εκπαίδευσης. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι είχαν την ιδέα να δείξουν στον σκύλο τους ποιος είναι το αφεντικό του νοικοκυριού. Με τον καιρό αλλάζει και η μέθοδος προπόνησης και οι άνθρωποι κατανοούν τις αρνητικές πλευρές της μεθόδου άλφα προπόνησης.

Εικόνα: Εκπαίδευση βασισμένη σε σχέσεις
Πηγή εικόνας: www.huntsvilledogtraining.com

Οι σκύλοι εκπαιδεύονται μέσω εκπαίδευσης που βασίζεται στη σχέση και αντιμετωπίζονται ως μέρος της οικογένειας. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τη μέθοδο άλφα προπόνησης πολύ πίσω από το χρόνο, ακόμα, υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν μια μέθοδο άλφα προπόνησης.

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα σκυλιά ήταν οι πρόγονοι των λύκων και υιοθέτησαν την άλφα μέθοδο εκπαίδευσης για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους. Αλλά αυτό το γεγονός αποδείχθηκε επιστημονικά λάθος και αυτή η μέθοδος σιγά σιγά απορρίπτεται.

Για περισσότερο περιεχόμενο που σχετίζεται με τα σκυλιά, συνεχίστε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε άρθρα από το Dog Lime!

Bir cevap yazın