Τι είναι τα Green Waste και πού πηγαίνουν; Μια διαδικασία 7 βημάτων:

4
Τι είναι τα Green Waste και πού πηγαίνουν; Μια διαδικασία 7 βημάτων:
που πάει το κομπόστ

Όλοι γνωρίζουμε πλέον την ανακύκλωση και τους κλασικούς μπλε κάδους που συνοδεύουν κάθε νοικοκυριό. Τι γίνεται όμως με την πράσινη ανακύκλωση; (Δεν πρέπει να συγχέεται με τους πράσινους κάδους ανακύκλωσης). Μιλάμε για πράσινα απόβλητα, ή αυτό που μας αρέσει να λέμε οργανικά απόβλητα.

Τι είναι τα Πράσινα Απόβλητα;

Τα πράσινα απόβλητα ταξινομούνται ως κάθε βιολογικό απόβλητο που μπορεί να διασπαστεί σε λίπασμα το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σε διάφορα λιπάσματα. Εάν η γειτονιά σας έχει ενσωματώσει πράσινους κάδους στην εβδομαδιαία συλλογή σκουπιδιών, τότε πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με τους διαφορετικούς τύπους πράσινων απορριμμάτων. Αν δεν το κάνετε, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για το οποίο είχαμε γράψει στο παρελθόν τι μπαίνει στον κάδο κομποστοποίησης.

Indoor-Compost-Bin-Overhead-Shot-1

Εν ολίγοις, τα πράσινα απόβλητα κυμαίνονται από οποιοδήποτε από τα ακόλουθα υλικά:

 • Κόκκοι καφέ
 • Οπωροκηπευτικά
 • Κελύφη αυγών
 • εφημερίδες
 • Αποκόμματα μαλλιών (ανθρώπου ή ζώου)

Και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε ότι είναι κατασκευασμένο από ένα βιολογικό υλικό όπως το χαρτί που διασπάται σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Συνεχίστε να τοποθετείτε απορρίμματα χαρτονιού και χύμα χαρτιού στους κάδους ανακύκλωσης όπου χρησιμοποιούνται καλύτερα).

Πού πηγαίνουν τα πράσινα απόβλητα;

Η κυριολεκτική απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται σε εμπορικούς κάδους ανακύκλωσης με διανομείς οργανικών απορριμμάτων (πόντους μπόνους εάν είναι εξοπλισμένος με νέο καπάκι Sensi για να κρατήσει μακριά τη μυρωδιά). Ή αν ο δήμος σας συλλέγει οργανικά απόβλητα, τότε πηγαίνουν στον πράσινο κάδο σας.

μαρτυρία-2

Η εκτενής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι λίγο πιο περίπλοκη, επομένως θα την αναλύσουμε σε βήματα για εύκολη εκμάθηση:

 1. Τα πράσινα απόβλητα συλλέγονται σε έναν εμπορικό κάδο ανακύκλωσης για οργανικά απόβλητα ή σε έναν πράσινο κάδο/κάδο κομποστοποίησης
 2. Οι σακούλες των πράσινων απορριμμάτων συλλέγονται στη συνέχεια από ένα αποκλειστικό φορτηγό οργανικών απορριμμάτων (συνήθη εάν η επιχείρησή σας διαθέτει πρόγραμμα ανακύκλωσης) ή ένα φορτηγό ανακύκλωσης/οργανικών απορριμμάτων
 3. Οι σάκοι των οργανικών απορριμμάτων στη συνέχεια μεταφέρονται και εκφορτώνονται σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας οργανικών
 4. Στη συνέχεια, τα πράσινα απόβλητα διαχωρίζονται από τα μη οργανικά απόβλητα μέσω μιας μεγάλης μηχανής που ονομάζεται υδροπολτοποιητής, η οποία χρησιμοποιεί νερό για να επιτρέπει στους ελαφρύτερους ρύπους όπως πλαστικές σακούλες να επιπλέουν στην κορυφή και σε βαρύτερες όπως το μέταλλο να επιπλέουν στο κάτω μέρος.
 5. Σε αυτό το σημείο, τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε μια καφέ λάσπη υγρών πράσινων αποβλήτων
 6. Αυτά τα επεξεργασμένα πράσινα απόβλητα στη συνέχεια αφήνονται έξω για να αποσυντεθούν σε διάφορα στάδια κομποστοποίησης τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε διαφορετικές εταιρείες με βάση το επίπεδο του κομπόστ
 7. Τα πράσινα απόβλητα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια σε αγροκτήματα, παντοπωλεία, φυτώρια και οπουδήποτε αλλού καλλιεργούν φυτά.

Όταν το σκεφτείς, ο κύριος στόχος της ανακύκλωσης είναι η επίτευξη μιας κυκλικής οικονομίας. Το καλύτερο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας που έχουμε είναι η πράσινη ανακύκλωση μέσω της κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων. Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος σας ρωτήσει αν εσείς ανακύκλωση ή ανακύκλωση πες τους ότι η πράσινη ανακύκλωση κάνει και τα δύο!

Αναζητάτε περισσότερες πράσινες συμβουλές ανακύκλωσης; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

ανακύκλωση, χωρίς πόνο, νέο έτος

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Για να προσδιορίσετε τη σωστή λύση για να καλύψετε τις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε το Επιλογέας προϊόντων CleanRiver.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected].

Bir cevap yazın