Τι είναι το Model-Rival Training για σκύλους; Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας στο σπίτι

3
Τι είναι το Model-Rival Training για σκύλους;  Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας στο σπίτι

Οι σκύλοι βασικά εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκπαίδευσης απόκρισης συμπεριφοράς ή ανταμοιβής και έχουν αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκπαίδευσης. Ωστόσο, η εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου είναι επίσης μια πρακτική και αποτελεσματική μέθοδος εκπαίδευσης για τον σκύλο σας.

Η εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης των σκύλων μέσω κοινωνικών ερεθισμάτων. Όπως γνωρίζουμε τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα παρατηρώντας και κοιτάζοντας γύρω τους.

Εκπαίδευση Model-Rival

Στην εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου χρησιμοποιούνται κοινωνικά ερεθίσματα σκύλων για να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για αντικείμενα χωρίς τη συμμετοχή ανταμοιβών ή τροφής. Τα σκυλιά αφήνονται να παρατηρήσουν το περιβάλλον και το περιβάλλον τους και διατάσσονται να ακολουθήσουν το ίδιο. Η μέθοδος επαναλαμβάνεται έως ότου και εάν τα σκυλιά κατανοήσουν την εργασία που πρέπει να ακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν.

Εικόνα: Απεικόνιση ενός σκύλου που παρακολουθεί έναν άλλο σκύλο να εκτελεί την εργασία
Πηγή εικόνας: psychologytoday.com

Ένας σκύλος αφήνεται να παρατηρήσει έναν άλλο εκπαιδευμένο σκύλο που εκτελεί την εργασία και αναμένεται να κάνει το ίδιο. Όταν ακολουθείται αυτή η μέθοδος, τα κοινωνικά ερεθίσματα στους σκύλους ενεργοποιούνται και τείνουν να κάνουν τη δραστηριότητα που επιθυμούσατε να κάνουν.

Ο ενθουσιασμός των σκύλων κατά την εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου

Η εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου αυξάνει τον ενθουσιασμό στα σκυλιά σας για να εκτελέσουν τις εργασίες και η μέθοδος εκπαίδευσης ολοκληρώνεται επίσης με επιτυχία όπως θα θέλατε να είναι. Όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας, πρέπει να κρατάτε το σκυλί σας σε μια θέση όπου να μπορεί να παρατηρεί έναν άλλο σκύλο να εκτελεί την εργασία. Δεν μπορεί κάθε σκύλος να κρατήσει μια θέση και να κάθεται ενώ παρατηρεί έναν άλλο σκύλο.

Όταν τα κοινωνικά ερεθίσματα ενεργοποιούνται υπερβολικά στους σκύλους, μπορεί να γαυγίζουν επιθετικά. Το υπερβολικό γάβγισμα έχει δύο πλευρές. Το υπερβολικό γάβγισμα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μοντέλου-αντιπάλου μπορεί να είναι καλό με τρόπο που να φαίνεται ο ενθουσιασμός των σκύλων και να μαθαίνουν τη δραστηριότητα με γρήγορους ρυθμούς. Το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να είναι κακό με τρόπο που ο μέσος χειριστής κατοικίδιων δεν μπορεί να χειριστεί το υπερβολικό γάβγισμα και μπορεί να είναι δύσκολο για αυτόν να ελέγξει τα σκυλιά του.

Εκπαίδευση Model-Rival στα κουτάβια

Η εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου μπορεί να είναι καλή για τα κουτάβια, καθώς μπορούν να παρατηρήσουν και να μάθουν από τους μεγαλύτερους σκύλους που είναι καλά εκπαιδευμένοι και πιο έμπειροι στην εκτέλεση των εργασιών. Τα νεαρά σκυλιά που είναι ευαίσθητα στο περιβάλλον μπορεί να είναι λιγότερο ασταθή και να μαθαίνουν γρήγορα μέσω αυτής της μεθόδου.

Η εκπαίδευση μοντέλου-αντίπαλου μπορεί να θεωρηθεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης. Αυτός ο τύπος μεθόδου εκπαίδευσης λειτουργεί πολύ γρήγορα, αποτελεσματικά και με ακρίβεια. Τα σκυλιά μαθαίνουν το όνομα των αντικειμένων με μεγάλη ακρίβεια και ακολουθούν τα αντικείμενα ενώ εκπαιδεύονται αντί να πλησιάζουν τις ανταμοιβές όπως τα τρόφιμα.

Αν σας άρεσε το παραπάνω περιεχόμενο, επισκεφτείτε το Dog Lime για περισσότερα!

Bir cevap yazın