'Αφήστε τα φύλλα!'  - Urban Organic Gardener

'Αφήστε τα φύλλα!' – Urban Organic Gardener

WMICENTRAL.COM – Αυτό έχει γίνει μια κραυγή συγκέντρωσης από κηπουρούς, λάτρεις των φυσικών τοπίων και οικολόγους. Το να αφήνουμε τα πεσμένα φύλλα να παραμείνουν εκεί που προσγειώνονται σε αυλές σε όλη την Αμερική γίνεται δημοφιλής τάση. Όχι επειδή οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι κηπουροί είναι τεμπέληδες (έτσι ισχυριζόμαστε), αλλά επειδή τα φύλλα παρέχουν ένα προστατευτικό βιότοπο και οικοσύστημα για τα έντομα, τα πλάσματα και τα μικρόβια που επιβιώνουν κάτω από μια κουβέρτα θρεπτικών ουσιών και προστασία που τα φύλλα παρέχουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η πιο πρόσφατη σύσταση της φυσικής επιστήμης είναι απλώς να αφήνετε τα φύλλα να πέφτουν όπου μπορούν, κάτι που επιτρέπει στα έντομα, τα αμφίβια, τα σκουλήκια, τα σκαθάρια, τα χιλιόποδα, τα ακάρεα και τις προνύμφες των επικονιαστών όπως οι πεταλούδες, οι σκόροι καθώς και οι μέλισσες να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες και να ολοκληρώσουν τους κύκλος ζωής.

Σήμερα, το να αφήνεις τα φύλλα είναι καλός διαχειριστής της άγριας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε πια «αδρανείς των φύλλων». Συνεισφέρουμε πολύ στην παροχή οικολογικών ενδιαιτημάτων για επικονιαστές όπως οι πεταλούδες Monarch που πλησιάζουν σε μαζική ερήμωση λόγω της αστικής εξάπλωσης και της έντονης χρήσης ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων. Οι πληθυσμοί των μελισσών μειώνονται επίσης λόγω της Διαταραχής Κατάρρευσης Αποικιών, όπου οι μέλισσες εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τις κυψέλες τους, για να μην επιστρέψουν ποτέ. Η μείωση αυτών των δύο σημαντικών επικονιαστών απειλεί την παραγωγή τροφίμων που γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα. Ως εκ τούτου, το να αφήνετε τα φύλλα σε αυλές και κήπους είναι ένα καλό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν οι λάτρεις των φύλλων.

Διαβάστε περισσότερα  Τι να κάνετε με τα παλαιού τύπου απόβλητα στην Ινδία » Ομάδα DCC

Αφήστε τα φύλλα;! Ναι ή όχι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: