Χαρτοκοπτικά μοτίβα Celestia Φόρεμα | Ράψτε την Busy Lizzy

7
Χαρτοκοπτικά μοτίβα Celestia Φόρεμα |  Ράψτε την Busy Lizzy

γνωστό και ως το Floral Explosion Holiday Dress.

Φόρεμα Celestia από χαρτί – σε βαμβακερό βουάλ

Δεν κοπιάζω συχνά τις προσπάθειες που κάνω για πρώτη φορά. Τείνω να σταυρώνω τα δάχτυλά μου, να στέλνω μια μικρή προσευχή και να ελπίζω για το καλύτερο.

Ωστόσο, όταν ένα μοτίβο για πρώτη φορά απαιτεί πάνω από 4 μέτρα ύφασμα και το τελικό ύφασμα είναι απολύτως απίθανο, διστάζω να διακινδυνεύσω να το καταστρέψω σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ραπτικής ρουλέτας.

Papercut Celestia Φόρεμα σε βαμβακερό βουάλ: a toile

Εδώ είμαστε λοιπόν στον κόπο μου του Χαρτοκοπτικά μοτίβα Celestia Φόρεμα. 4m+ από μερικά από τα πιο εξωφρενικά φλοράλ υφάσματα που έχω φορέσει! Αυτό το ύφασμα ήταν μια παρορμητική αγορά από το τραπέζι ευκαιρίας Spotlight για λιγότερο από 4 $ το μέτρο. Δεν ήμουν πολύ σίγουρος γιατί το αγόρασα εκείνη τη στιγμή, ή γιατί νόμιζα ότι τα 5 μέτρα ήταν καλή ιδέα και σχεδόν το είχα καταργήσει αρκετές φορές… ωστόσο εδώ είμαστε…

Το Μοτίβο

Είναι ένα πολύ ίσιο ράψιμο προς τα εμπρός. Το μπούστο είναι πολύ κομμένο και είναι περισσότερο «προεξοχή» για δύο στρώσεις υφάσματος προς καταρράκτη. Δεν υπάρχουν βελάκια προτομής ή διαμόρφωση.

Νομίζω ότι οι ιμάντες είναι πολύ τοποθετημένοι στα πλάγια. Θα τα έφερνα περίπου 10 mm ή λίγο λιγότερο την επόμενη φορά. για κάποιο λόγο σκέφτηκα να πειραματιστώ με τον διπλασιασμό των ιμάντων. Παρόλο που έχει δυνατότητες, οι σύνθετες ρυθμίσεις των πίσω δεσμών χρειάζονται περισσότερες οπτικές λεπτομέρειες δεν δικαιολογούνται.

Ρύθμιση τουαλέτας

Τα πλάτη δένουν…. Με τράβηξε αυτό το μοτίβο γιατί μου άρεσε η οπίσθια όψη – ωστόσο είναι το μεγαλύτερο άγχος μου.

Οι προτάσεις για ύφασμα είναι υφασμένα μεσαίου βάρους (βαμβάκι, ρεγιόν, λινό και μείγματα).

Φόρεμα Celestia Papercut – αυτά τα λουριά πλάτης… όχι φίλε μου. Επίσης, παρακαλώ αγνοήστε το σουτιέν μου πίσω – θα απολύσω τον στυλίστα… ωστόσο δεν έχω να τσεκάρω! Και ναι, υπάρχουν τσέπες.

Οι τιράντες σίγουρα ανήκαν στην κατηγορία «καλέστε έναν φίλο» για προσαρμογή, τραβήξτε το πίσω μπούστο για να ταιριάξετε και δένετε ομοιόμορφα τα μπροστινά λουριά. Κατέληξα να χαζεύω και να προσαρμόζω μόνος μου τους ιμάντες πριν το δοκιμάσω, πολλές φορές. Οι πίσω θηλιές είναι ένας υφασμάτινος ιμάντας, ραμμένος σε ένα περίβλημα στο επάνω άκρο του πίσω μπούστου, με τα άκρα να είναι τραβηγμένα στα ανοίγματα σε κάθε άκρο του περιβλήματος για να σχηματίσουν βρόχους. Αν και μου άρεσε το συνολικό αποτέλεσμα, το έβρισκα πολύ περίεργο να το φορέσω και αν προοργάνωσα τις τιράντες για να ταιριάζουν, μου φάνηκε δύσκολο να βγω από τους ώμους μου. Τόσο πολύ, έσκασα τη ραφή κρατώντας τις θηλιές του πίσω ιμάντα μέσα στο περίβλημα.

Αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι ένα πρόβλημα με το ύφασμά μου να έχει λιγότερο «γλιστρήσει» από άλλες πιθανές επιλογές, η πίσω θηλιά δεν ήθελε να τραβήξει εύκολα για να μαζέψει το πίσω τμήμα ανάμεσα στις θηλιές και να εφαρμόσει όμορφα το μπούστο στο επάνω μπούστο μου.

Για να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα, αποφάσισα να στερεώσω τις πίσω θηλιές σε καθορισμένο μήκος και τις ασφάλισα με πολλές βελονιές μηχανής. Πέρασα ένα κομμάτι ελαστικό μέσα από το περίβλημα και το τράβηξα μέχρι το επιθυμητό μήκος για να χωρέσει και μετά ασφάλισα τα ελαστικά άκρα μέσα στο περίβλημα με αρκετές σειρές ραφής μηχανής.

Ζητώ συγγνώμη για την έλλειψη φωτογραφιών ή εικονογραφήσεων για βοήθεια εδώ – η εφαρμογή του τηλεφώνου μου δεν παίζει καλά και μου επιτρέπει να ανεβάσω περισσότερες εικόνες. Επόμενη ανάρτηση ιστολογίου Celestia, θα δώσω περισσότερα.

Αυτή η προσαρμογή σημαίνει ότι η σχεδίαση έχει χάσει την ευελιξία της στον καθορισμό της εφαρμογής για κάθε φορά που φοράει, και ενδεχομένως τη «χαλαρή boho» ατμόσφαιρα μιας πιο χαλαρής εφαρμογής στην πλάτη – ωστόσο τραβάει το μπούστο σταθερά προς τα μέσα παρέχοντας παράλληλα άνεση. Είναι επίσης πιο εύκολο να το φορέσω μόνος μου και πιο εύκολο να το βγάλω με την απαίτηση ατελείωτων ταλαιπωριών με τους ιμάντες για κάθε χρήση (το δέσιμο ενός φιόγκου, ενώ το τραβήξιμο των ιμάντων πλάτης ομοιόμορφα με τα χέρια σου στραμμένα πίσω από την πλάτη σου και ανάμεσα στις ωμοπλάτες σου είναι αρκετά πρόκληση!Χαιρετίζω όσους μπορούν εύκολα!).

Φόρεμα Celestia Papercut – έκπληκτος με το πόσο μου αρέσει αυτό το πολύ φλοράλ φόρεμα. Δεν είναι το συνηθισμένο μου στυλ, αλλά μια αλλαγή είναι πάντα καλή!

Τελικές σκέψεις…

Νομίζω ότι θα ρισκάρω το άψογο ύφασμά μου… Μου αρέσει ο όγκος σε αυτό το φόρεμα – και το πώς κρέμεται από ένα κομμένο, εφαρμοστό μπούστο. Έχει μια υπέροχη αέρινη, ανέμελη, άτεχνη ατμόσφαιρα όταν το φοράτε.

ΠρότυποΦόρεμα Celestia Patterns Patterns – μεγέθη μπούστου 76cm – 154cm (30 ίντσες – 60 ίντσες)

Bir cevap yazın