10 απλοί τρόποι για να κάνετε φίλους στο κολέγιο

8
10 απλοί τρόποι για να κάνετε φίλους στο κολέγιο
10 απλοί τρόποι για να κάνετε φίλους στο κολέγιο

Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Το κολέγιο μπορεί να είναι μια σημαντική προσαρμογή. Όχι μόνο έχετε αφήσει την εξοικείωση του γυμνασίου, αλλά βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος, σπουδάζετε σε υψηλότερο επίπεδο και έχετε περισσότερη ανεξαρτησία από ποτέ. Πιθανότατα θα ζήσετε μόνοι σας για πρώτη φορά. Αν και μπορεί να διατηρείτε επαφή με μερικούς φίλους από το γυμνάσιο, μπορεί να μην γνωρίζετε πολλούς άλλους μαθητές στην πανεπιστημιούπολη όταν φτάσετε για πρώτη φορά. Τρομακτικός? Ναί! Αλλά αυτή είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε νέες εμπειρίες και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετάβασή σας στο κολέγιο πιο εύκολη.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά σχολεία διαθέτουν σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους εισερχόμενους μαθητές. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια ανάρτηση παρουσιάζοντας τον εαυτό σας, ρωτώντας αν υπάρχουν άλλοι από την περιοχή σας ή ρωτήστε εάν κάποιος συμμερίζεται ένα από τα ενδιαφέροντά σας. Παρακολουθήστε τη σελίδα για δημοσιεύσεις από άλλους μαθητές που θέλουν να γνωρίσουν νέα άτομα. Εάν ζείτε σε κοιτώνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείτε με τον μελλοντικό σας συγκάτοικο! Μόλις φτάσετε στην πανεπιστημιούπολη, δοκιμάστε εφαρμογές όπως Bumble BFFπου σας συστήνει ανθρώπους που αναζητούν φιλία και όχι ραντεβού.

Σύνδεση με προσανατολισμό.

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι χρειάζεται να πάτε στο orientation, εγγραφείτε πάντως! Θα συναντήσετε άλλους πρωτοετείς φοιτητές και θα ξεκινήσετε να κάνετε φίλους. Μιλήστε με τους ανθρώπους που κάθονται δίπλα σας όταν μάθετε για τις πολιτικές της πανεπιστημιούπολης ή καθίσετε για πρωινό. ακόμα κι αν δεν ζείτε στον ίδιο κοιτώνα ή σκοπεύετε να σπουδάσετε την ίδια ειδικότητα, μπορείτε να είστε οπωσδήποτε φίλοι! Αν μιλήσατε με κάποιον μέσω των social media το καλοκαίρι, στείλτε του ένα μήνυμα και ζητήστε να συναντηθείτε κατά τη διάρκεια του προσανατολισμού.

Βοηθήστε κάποιον να μετακομίσει.

Εάν έχετε τελειώσει με τα δικά σας κουτιά και βλέπετε κάποιον άλλο να ξεκινά να ξεφορτώνει το αυτοκίνητό του, προσφερθείτε να βοηθήσετε. Ακόμα κι αν δεν καταλήξετε να είστε BFF, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι κάνατε για αυτούς. Και να, αν βοηθήσετε πολλά άτομα στον όροφο σας, θα γίνετε αμέσως το πιο δημοφιλές άτομο!

Γίνετε μέλος σε συλλόγους και ομάδες που σας ενδιαφέρουν.

Θα βρείτε κλαμπ στην πανεπιστημιούπολη για σχεδόν οποιοδήποτε ενδιαφέρον. Από τα ενδοσχολικά αθλήματα, στις ομάδες ανθρώπινων συμφερόντων, στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε άλλους που ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα με εσάς. Ελέγξτε για φυλλάδια γύρω από την πανεπιστημιούπολη που ανακοινώνουν συναντήσεις και ελέγξτε τον ιστότοπο του σχολείου σας για περισσότερες πληροφορίες. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Συνήθως στον προσανατολισμό θα υπάρχει μια έκθεση δραστηριοτήτων—εγγραφείτε για οτιδήποτε ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Αφού δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές δραστηριότητες, μπορείτε να αποφασίσετε τι σας αρέσει και τι δεν θέλετε να συνεχίσετε. Ό,τι κι αν γίνει, θα έχετε γνωρίσει διάφορους ανθρώπους και μπορεί να αποφασίσετε να μείνετε σε επαφή με μερικούς ακόμα κι αν αποφασίσετε να μην συνεχίσετε με εξωσχολικό.

Ζητήστε από έναν συμμαθητή να μελετήσουν μαζί.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να βρείτε έναν «φίλο σπουδών». Μπορείτε να ανταλλάξετε σημειώσεις εάν κάποιος από εσάς χάσει ένα μάθημα, να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την εργασία ή τις ημερομηνίες λήξης και να προετοιμαστείτε για τεστ μαζί. Ξεκινήστε παρουσιάζοντας τον εαυτό σας σε μερικούς από τους ανθρώπους που κάθονται κοντά σας κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μαθημάτων. Λίγες εβδομάδες μετά το εξάμηνο είναι η ιδανική στιγμή για να τους ζητήσετε να ανταλλάξουν αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις email, εάν δεν εμφανιστεί πριν από τότε. Εάν υπάρχει μια επερχόμενη εργασία, ρωτήστε αν μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να επεξεργαστείτε την εργασία σας. Όταν πλησιάσει η πρώτη εξέταση, ζητήστε να συναντηθείτε και να μελετήσετε μαζί. Όχι μόνο αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε στην τάξη, αλλά μπορεί επίσης να βρείτε άτομα με τα οποία έχετε άλλα κοινά πράγματα. περισσότερες από μερικές μεγάλες φιλίες (και σχέσεις) έχουν ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο!

Περάστε χρόνο σε κοινόχρηστους χώρους.

Μερικές φορές οι κοιτώνες έχουν κοινόχρηστους χώρους όπου μπορούν να συγκεντρωθούν φοιτητές (μπορεί να υπάρχει ακόμη και μια μεγάλη τηλεόραση για ομαδικές προβολές του The Bachelorette ή του Super Bowl). Περνώντας μέρος του χρόνου σας εκεί, ακόμα κι αν απλώς σπουδάζετε, θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε άτομα που διαφορετικά δεν θα συναντήσετε, ακόμα κι αν ζείτε στο ίδιο κτίριο. Οι άνθρωποι μπορεί να συγκεντρωθούν για να παρακολουθήσουν ταινίες μαζί ή να παίξουν βιντεοπαιχνίδια τα βράδια. Η RA σας μπορεί να φιλοξενεί συναντήσεις και εκδηλώσεις ορόφου. Εάν υπάρχει μια κοινόχρηστη κουζίνα, αφιερώστε λίγο χρόνο μαγειρεύοντας και τρώγοντας εκεί και είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε άλλες. (Θυμηθείτε, τα brownies είναι ο δρόμος για την καρδιά όλων!)

Πηγαίνετε στις εκδηλώσεις της πανεπιστημιούπολης.

Είτε πρόκειται για αθλητική εκδήλωση, θεατρική παράσταση ή ομιλητή που μιλάει στην πανεπιστημιούπολη, πηγαίνετε! Όχι μόνο είναι μια από τις μοναδικές στιγμές στη ζωή σας όπου έχετε δωρεάν ή με υψηλές εκπτώσεις πρόσβαση σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, αλλά θα περιτριγυρίζεστε από δεκάδες—αν όχι εκατοντάδες— άλλους ενδιαφερόμενους μαθητές. Μπορεί να μην αγαπάτε κάθε εκδήλωση που παρακολουθείτε, αλλά όσο περισσότερα πράγματα προσπαθείτε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να περιορίσετε την εστίασή σας και να πάτε σε εκδηλώσεις που θα σας περιβάλλουν με παρόμοιους μαθητές. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις!

Φάτε γεύματα ή πηγαίνετε σε εκδηλώσεις με άτομα από τον όροφο ή τις τάξεις σας.

Όταν συναντάτε κάποιον νέο από τον κοιτώνα σας ή σε μια από τις τάξεις σας, ρωτήστε αν θέλει να συναντηθούμε στην τραπεζαρία, να πιούμε έναν καφέ ή να πάμε σε μια εκδήλωση αργότερα. Όλοι ξεκινούν καινούργια, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα συμφωνήσουν. Μπορεί ακόμη και να φέρουν άλλα άτομα που γνωρίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι θα συναντήσετε ακόμη περισσότερους πιθανούς φίλους.

Βρείτε δουλειά μερικής απασχόλησης.

Είτε σας απονεμήθηκε α θέση εργασίας-μελέτης ή βρείτε μια δουλειά κοντά στην πανεπιστημιούπολη, θα κερδίσετε λίγα επιπλέον χρήματα και θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Μόλις αφιερώσετε αρκετό χρόνο μαζί για να συλλέξετε παγωτό ένα ζεστό απόγευμα του φθινοπώρου, να διπλώσετε και να μαζέψετε ρούχα ή να τριγυρίσετε στην πανεπιστημιούπολη για να αντικαταστήσετε τα δοχεία εκτυπωτών, θα δημιουργήσετε έναν δεσμό με τους συναδέλφους σας!

Εγγραφείτε σε μια αδελφότητα ή μια αδελφότητα.

Αν και η ελληνική ζωή δεν είναι για όλους, αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, σίγουρα θα κάνετε φίλους όλων των ηλικιών βιάζοντας. Ακόμα κι αν αποφασίσετε τελικά να μην γίνετε μέλος σε μια αδελφότητα ή σε μια αδελφότητα, οι φίλοι που κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να παραμείνουν φίλοι σας μετά, ειδικά αν αποφασίσουν επίσης να μην γίνουν μέλη. Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε, οι φίλοι σας από το κεφάλαιο σας θα είναι φίλοι σας για μια ζωή και θα έχετε μεγάλους και μικρούς που θα είναι ιδιαίτερα κοντά σας όσο είστε στο κολέγιο.

Να θυμάστε ότι όλοι είναι λίγο πολύ στην ίδια βάρκα στην αρχή του κολεγίου: συναντούν νέους ανθρώπους, κάνουν νέους φίλους και καταλαβαίνουν πού ανήκουν. Μη διστάσετε να βάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω και να δοκιμάσετε νέα πράγματα! Ωστόσο, δεν πρέπει να αποθαρρυνθείτε εάν κάποια πράγματα δεν πάνε καλά, κάποιοι αρχικοί φίλοι απομακρύνονται ή δεν σας αρέσει κάθε ομάδα ή εκδήλωση που δοκιμάζετε. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κολλήσετε με οτιδήποτε (ή οποιονδήποτε) που δεν ταιριάζει. Θα βρείτε αληθινούς φίλους και ευχάριστες δραστηριότητες αρκεί να βάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω στην αρχή. Καλα να περνας!

Bir cevap yazın