4 τάσεις ανακύκλωσης για τις οποίες θα μιλάνε οι άνθρωποι τα επόμενα 5 χρόνια

4
4 τάσεις ανακύκλωσης για τις οποίες θα μιλάνε οι άνθρωποι τα επόμενα 5 χρόνια

Πολλοί άνθρωποι έχουν σχέση αγάπης ή μίσους με την ανακύκλωση. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάνουν ανακύκλωση εδώ και χρόνια και δεν παρατηρούν καμία διαφορά, επομένως είναι δύσκολο να ταξινομούν τα απόβλητά τους. Άλλοι βλέπουν την αξία που μπορεί να φέρει η ανακύκλωση στις κοινότητές τους. Τα καλά νέα είναι ότι το μέλλον της ανακύκλωσης καλύπτει τις ανάγκες όλων.

Όποιος και αν αισθάνεστε για τη βιομηχανία ανακύκλωσης συνολικά σήμερα, μπορεί να αλλάξει αργότερα. Σε αυτό το blog, Οι λύσεις ανακύκλωσης CleanRiver θα καλύπτουν 4 τάσεις ανακύκλωσης που είναι πιθανό να δούμε να συμβαίνουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια περίπου. Ορισμένες από αυτές τις τάσεις ερευνήθηκαν, ενώ άλλες προήλθαν από την εμπειρία μας ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς λύσεων ανακύκλωσης στη Βόρεια Αμερική τα τελευταία 30+ χρόνια.

Ας δούμε πώς μπορεί να είναι η ανακύκλωση το 2022 και μετά…

1. Περισσότερα ανακυκλώσιμα πλαστικά

Αυτό μπορεί να είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι καθώς πρόσφατες αναφορές από επιστήμονες το έχουν διαπιστώσει «Η συνολική μάζα των πλαστικών υπερβαίνει πλέον τη συνολική μάζα όλων των ζώντων θηλαστικών». Στο παρελθόν, μόνο ορισμένα πλαστικά ανακυκλώνονταν εύκολα. Οι εμπορικές μονάδες ανακύκλωσης έχουν τη δυνατότητα να διασπούν και να επαναχρησιμοποιούν πλαστικά PET και HDPE, αλλά άλλα πλαστικά όπως το φελιζόλ ήταν πολύ πιο δύσκολο να ανακυκλωθούν.

τάσεις ανακύκλωσης 2022

Με τη συνεχή επιτυχία της τεχνολογίας PureCycle που αναπτύχθηκε από τον John Layman, νέες καινοτομίες στην ανακύκλωση πλαστικών γίνονται πραγματικότητα. Φανταστείτε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να ανακυκλώνει όλους τους διαφορετικούς τύπους οικιακών πλαστικών. Το μέλλον είναι εδώ!

2. Προηγμένα Προγράμματα Ανακύκλωσης Πόλεων

Μιλώντας για προγράμματα ανακύκλωσης, οι αυξανόμενες τάσεις των περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών στις πόλεις ανοίγουν το δρόμο για νέες καινοτομίες στα υπάρχοντα προγράμματα ανακύκλωσης. Ήμασταν εδώ στο CleanRiver παρέχοντας εμπορικά προγράμματα ανακύκλωσης σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες τα τελευταία 30+ χρόνια. Όταν εργάζεστε με πελάτες, έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση στους επιχειρηματικούς εταίρους που έχουν εκτενή γνώση για το πώς λειτουργούν τα προγράμματα ανακύκλωσης και πώς μπορούν να βελτιωθούν. Αυτά είναι καλά νέα για εμάς γιατί κάνουν τη δουλειά μας λίγο πιο εύκολη, αλλά είναι επίσης καλά νέα για την κοινωνία. Οι τοπικοί δήμοι βρίσκουν τώρα νέους τρόπους χρηματοδότησης και συμπλήρωσης των εργασιών ανακύκλωσής τους. Η έλευση των διαδικτυακών πλατφορμών συγκέντρωσης κεφαλαίων καθιστά πολύ πιο εύκολη την άμεση επαφή με τα μέλη της κοινότητας για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών ανακύκλωσης των πολιτών.

Αυτό θα δημιουργήσει επίσης νέες θέσεις εργασίας εντός της κοινότητας, οι οποίες θα βελτιώσουν τα ποσοστά απασχόλησης.

3. Βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης

Δεν έχει σημασία αν το υλικό είναι ανακυκλώσιμο, μερικές φορές απλά δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται μολυσμένα ανακυκλώσιμα. Η προαναφερθείσα τεχνολογία PureCycle στοχεύει στον διαχωρισμό και τον καθαρισμό των ρύπων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τι θα γινόταν όμως αν οι τρέχοντες δείκτες ανακυκλώσιμων υλικών βελτιωνόταν για να βοηθήσουν τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στη διαφοροποίηση των προϊόντων. Τα αναποτελεσματικά αριθμημένα σύμβολα ανακύκλωσης του παρελθόντος ήταν αυτά που έπρεπε να φύγουν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης για να καθορίσουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Οι τρέχουσες εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) θα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τη μόλυνση ΚΑΙ τη σύγχυση.

Τεχνολογία ανακύκλωσης RFID

Αντί οι συσκευασίες να έχουν αυτά τα άχρηστα σύμβολα ανακύκλωσης στις ετικέτες, θα υπάρχουν τώρα μικροσκοπικά οικονομικά κυκλώματα RFID ενσωματωμένα στη συσκευασία του προϊόντος. Αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να κάνουν περισσότερα από το να επισημαίνουν τι είναι κατασκευασμένο το προϊόν. Το τσιπ RFID θα τους επιτρέψει επίσης να περιλαμβάνουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως τον τρόπο ανακύκλωσης ενός συγκεκριμένου προϊόντος, σε έναν συγκεκριμένο δήμο. Φοβερο!

4. Επανεξέταση της γραμμικής διαδικασίας παραγωγής

Οι κυκλικές οικονομίες είναι σε έξαρση αυτές τις μέρες, ειδικά αφού ο Covid πρόσθεσε επιπλέον πίεση στην προμήθεια πρώτων υλών και την κατασκευή νέων προϊόντων. Το δύσκολο είναι να το κάνεις πραγματικότητα. Χώρες όπως η Κούβα έχουν αναγκαστεί σε καταστάσεις κυκλικής οικονομίας από ανάγκη (αυτά τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 θα είχαν εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό χωρίς εμπορικές κυρώσεις). Αλλά αυτό το γραμμικό μοντέλο κατασκευής-χρήσης-απόρριψης πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η κοινωνία μας πρέπει να πεταχτεί στον μεταφορικό εμπορικό κάδο ανακύκλωσης.

Αυτά είναι καλά νέα για όσους θρηνούν την τάση της «προγραμματισμένης απαξίωσης» που πολλοί κατασκευαστές αγκάλιασαν για να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα. Πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να κάνουν τα πράγματα να διαρκέσουν γιατί ο τρόπος με τον οποίο καίμε ή θάβουμε τα σκουπίδια σήμερα είναι στην έξοδο.

Η βιομηχανία ανακύκλωσης είναι πιθανό να εξελιχθεί σε κάτι ακόμη μεγαλύτερο που ονομάζεται «βιομηχανία επανεπεξεργασίας». Τα απορριμματοφόρα δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά για την απόρριψη απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά θα χρησιμοποιούνται επίσης για την επιστροφή πολύτιμων πόρων που βρίσκονται στα σκουπίδια μας στους κατασκευαστές.

Ομοίως, οι ίδιοι οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τις πρώτες ύλες. Πολύ σύντομα, τα ανακυκλωμένα υλικά θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι τρέχουσες «πρώτες» ύλες μας λόγω σπανιότητας και αναγκαιότητας. Η εποχή της αφθονίας πλησιάζει στο τέλος της. Οι βιώσιμες πρακτικές θα γίνουν το νέο φυσιολογικό.

πειστικοί καταναλωτές

Αυτό μπορεί να απαιτεί κάποια βοήθεια από υπεύθυνους λιανοπωλητές, αλλά δεν πρέπει να αλλάξουν μόνο οι επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές πρέπει επίσης να επαναξιολογήσουν τις τρέχουσες απόψεις τους για τη συλλογή απορριμμάτων.

Στάδιο Ανακύκλωση και Δοχείο Απορριμμάτων, Ανακύκλωση Ημέρα Παιχνιδιού

Ένα εύκολο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με τον τύπο των εμπορικών κάδων απορριμμάτων που χρησιμοποιούμε. Οι εμπορικοί κάδοι ανακύκλωσης της CleanRiver είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο HDPE και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το μέλλον. Περιηγηθείτε στη σελίδα προϊόντων μας για να βρείτε έναν κάδο που είναι κατάλληλος για εσάς!

________________________________________________________________

Αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες ανακύκλωσης; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα σήμερα με το πράσινο μας προγράμματα ανακύκλωσης.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Bir cevap yazın